ABC ClinicABC Clinic ABC Clinic

BorstenGezichtHaarHuid en LaserInjectablesLichaamOverige

Borstprothesen vervangen


Borstprotheses
Borstprotheses
Kerngegevens
Doelgroep: Vrouwen
Verzekering: Nee

Borstprothesen bieden uitkomst indien de borsten als te groot, te klein of te asymmetrisch worden ervaren. Ook indien één of beide borsten geamputeerd zijn of een aangeboren afwijking vertonen is een borstprothese een adequaat middel om het probleem op te lossen. Een veel gebruikt middel zijn is de siliconen implantaat. 

Silicone is een zeer stabiele die al voor 1940 werd ontwikkeld. De buitenwand van alle soorten borstimplantaten is vervaardigd van siliconen. De vullingen kunnen verschillen: siliconengel, fysiologische zoutoplossing, hydrogel, methylcellucose in water, en dergelijke.

Alternatieven voor siliconen borstimplantaten zijn:

  • een uitwendige prothese die in de b.h. wordt gedragen of op de huid gelijmd,
  • opvulling van de borsthuid met eigen weefsel van de patiënt, bijvoorbeeld een huidspierlap incl. onderhuids vetweefsel van de buik of van de rug; dit betreft operaties die veel langer duren dan het plaatsen van siliconen implantaten en die meer littekens achterlaten.

Borstprotheses gaan gemiddeld tien tot vijftien jaar mee, daarna dienen ze verwijderd of vervangen te worden.

Voor de behandeling vindt een oriënterend gesprek plaats met de chirurg. In overleg met de patiënt wordt er gekeken hoe de wensen en persoonlijke voorkeuren van de patiënt het best tot hun recht komen. De definitieve keuze voor een behandeling hangt dus af van verschillende factoren. Er wordt in ieder afzonderlijk geval uitgebreid de tijd genomen om voor- en nadelen af te wegen en tot een weloverwogen en bevredigend resultaat te komen.


Ontvang gratis een brochure over Borstprothesen vervangen van ABC Clinic.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.