ABC ClinicABC Clinic ABC Clinic

BorstenGezichtHaarHuid en LaserInjectablesLichaamOverige

Diep chemische peeling


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Bij chemische peeling wordt de opperhuid met een vloeistof (deels) verwijderd. Voor het bestrijden van rimpels zijn vrij krachtig etsende stoffen nodig. In de praktijk wordt vooral gebruik gemaakt van trichloorazijnzuur (TCA) en fenol. De huid wordt eerst ontvet en voorbehandeld, waarna de TCA of fenol met wattenstokjes of gaasjes op de huid worden aangebracht. De fenolpeeling is het krachtigst. De diepte van de peeling kan vrij goed gereguleerd worden. Helaas kan fenol, wanneer het door de huid heen in de bloedbaan wordt opgenomen leiden tot gevaarlijke bijwerkingen, zoals hartritmestoornissen en bloeddrukdaling. Laat u daarom altijd behandelen door een ervaren arts.

 

Bij TCA-peelings zijn ernstige bijwerkingen ongebruikelijk. Het nadeel van TCA peelings is dat de dieptewerking van de peeling niet goed te regelen is. Het TCA bevat een blauwe kleurstof die de chirurg toelaat om exact te bepalen waar de vloeistof werd aangebracht. Aan de hand van de kleur van de huid bepaalt hij of al dan niet nog een extra laagje nodig is. De eerste dagen zal de huid donkerbruin verkleuren en geleidelijk loskomen. Door verscheidene keren per dag kompresjes met een verdunde azijnoplossing aan te brengen, worden de huidvelletjes pijnloos verwijderd en kan de huidvernieuwing verder haar gang gaan. Op een kleine week is uw huid genezen en vernieuwd.

 

Na de behandeling moet de huid ingesmeerd worden met een zalf tegen uitdroging en korstvorming. De behandelde huid moet de volgende zes maanden met een ‘sun block crème’ beschermd worden tegen de zon. De straling kan namelijk een langdurige roodheid en eventueel zelfs een pigmentverandering van de huid doen ontstaan.  

 

Mogelijke bijwerkingen : pigmentverschillen (hypo- of hyperpigmentatie). Ook bestaat direct na de behandeling het risico op infectie van het behandelde gebied. Mensen met neiging tot de vorming van koortsblaasjes (herpes labialis) lopen een verhoogd risico om de kwaal te gaan ontwikkelen. Daarom wordt aan iedere patiënt Aciclovir voorgeschreven, een product dat het herpesvirus onderdrukt. Geschikt voor fijne tot middelfijne rimpels, rimpeltjes rond de mond en door zonlicht beschadigde huid. Ook tegen ouderdomsvlekken en zwangerschapsvlekken en andere pigmentstoornissen.


Ontvang gratis een brochure over Diep chemische peeling van ABC Clinic.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.