Klinieken die Rimpelbehandeling - inspuiting aanbieden in Noord-Brabant:
 

ABC ClinicABC Clinic ABC Clinic

BorstenGezichtHaarHuid en LaserInjectablesLichaamOverige

Rimpelbehandeling - inspuiting


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Duur: 20 minuten tot 2 uur
Kosten: vanaf 200 euro
Verdoving: verdoving zit in het product
Verzekering: Nee

Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel bij het verouderen van de huid. Vanaf de middelbare leeftijd wordt minder onderhuids bindweefsel en elastine aangemaakt. Wanneer de huid veel aan de zon wordt blootgesteld vindt extra afbraak van elastine plaats. Wanneer de afbraak groter is dan de aanmaak zal de huid uiteindelijk slapper worden, hetgeen leidt tot rimpelvorming. Ook roken kan aanleiding geven tot het vervroegd optreden van rimpels.


Soorten rimpels

Het verouderen van het gezicht bestaat vooral uit 2 aspecten:


Dynamische rimpels:
deze ontstaan door te sterke activiteit van de spieren. Ze zijn alleen zichtbaar als je je gezicht beweegt. Denk hierbij aan de kraaienpootjes, fronsrimpels en voorhoofdrimpels. Dynamische rimpels worden behandeld met een Botuline Toxine, zoals Botx, Dysport en Xeomin.


Statische rimpels:
deze ontstaan omdat er volume verdwijnt. Ze ontstaan door de verminderde collageenproductie en door vochtverlies. Statische rimpels zijn rimpels die altijd zichtbaar zijn. Ze varieren qua diepte. Oplossingen voor deze rimpels zijn fillers met Collageen (Evolence, Cosmoplast en Zyderm), Radiesse, Sculptra en de verschillende hyaluronzuren als Restylane, Esthelis, Belotero, Teosyal en Juvederm.


Permanente vs tijdelijke fillers

Tijdelijke fillers worden door het lichaam afgebroken en verdwijnen na 3 tot 24 maanden, afhankelijk van de plaats, de huidkwaliteit en de mimiekontwikkeling.
Permanent wil zeggen dat deeltjes van de permanente fillers in het weefsel blijven en dat ze niet door het lichaam worden afgebroken.

Permanent wil overigens niet zeggen dat er geen toekomstige behandelingen meer noodzakelijk zijn. Huidveroudering gaat gewoon door en er zal altijd weer behandeld moeten worden om een mooi resultaat te behouden.
Over de permanente injectables wordt veel ophef gemaakt, omdat het gebruik ervan niet zonder risico is. Mogelijke complicaties van permanente injectables zijn: verhardingen, kapselvorming, toenemende zwellingen, granulomen en ontstekingen.
Permanente fillers zijn door de Nederlandse Vereniging van Plastisch Chirurgen, Zelfstandige Klinieken Nederland en de NVCG afgeraden om te gebruiken. ABC Clinic gebruikt dan ook geen permanente producten.


Botuline Toxine (Botox, Dysport, Azzalure)

Het injecteren van een botulinum- toxine onderbreekt tijdelijk de zenuwimpulsen naar de spieren in het behandelde gebied. De vermindering van de spiercontracties zorgt ervoor dat de lijnen (rimpels) die door die samentrekkingen ontstaan zo goed als verdwijnen en het gelaat een zachtere uitstraling krijgt .

Botox wordt ook wel eens gebruikt ter hoogte van de oksels om activiteit van zweetklieren te verminderen en zodoende overmatig zweten tegen te gaan. Het resultaat van een botox behandeling blijft meestal zichtbaar gedurende 4 tot 6 maanden. Het geeft mooie resultaten indien de juiste dosis botox werd toegepast, anders krijg je al snel een gelaat zonder uitdrukking.

Botuline Toxine (Botox, Dysport en Xeomin) is de laatste jaren een erg populair gelaatsverjongend middel geworden. De resultaten en prijzen van Botox kunnen aanzienlijk variëren. U kunt Botox dan ook best laten toepassen door een gespecialiseerde arts waar de Botox behandelingen frequent worden toegepast en men u goede resultaten garandeert. Botox is slechts beperkt houdbaar eenmaal geopend en dient binnen 24 uur verwerkt te worden. Botox behandelingen zijn niet goedkoop maar soms vliegen de prijzen echt de pan uit. Als een Botoxbehandeling echter te goedkoop is zal u zich de vraag moeten stellen of u wel goede resultaten behaald, anders is goedkoop slecht koop. Het is dan ook aan te raden dat u een goed adres vindt met een goede prijs/kwaliteit verhouding.


Hyaluronzuren

Hyaluronzuur is een huideigen element. Het is een natuurlijk bestanddeel dat deel uitmaakt van het bindweefsel en dat tot 30 keer zijn volume aan water kan vasthouden. Het zorgt zo voor volume van de huid. Bij het ouder worden neemt de hoeveelheid hyaluronzuur af. De huid verliest aan volume en rimpels en lijnen zijn een gevolg. Synthetische hyaluronzuren zijn in de cosmetische chirurgie erg populair geworden de afgelopen jaren. Er bestaan tegenwoordig tientallen hyaluronzuren die allemaal qua werking op hetzelfde neerkomen. Ze vullen rimpels en contouren op. Bekende hyaluronzuren in Nederland en Belgie zijn Restylane, Juvederm, Esthelis en Teosyal.


Polymelkzuur (Sculptra)

Polymelkzuur is een hydrogel die gebruikt wordt voor de behandeling van rimpels, elasticiteits- en collageenverlies ten gevolge van het verouderen van de huid. Door de injectie van polymelkzuur in de huid wordt het lichaam gestimuleerd tot de productie van nieuw en natuurlijk collageen.
De eigenlijke opvulling van de rimpels en de oneffenheden in de huid gebeurt dus naast de opvulling door het het lichaam zelf.


Calcium Hydroxylapatiet (Radiesse)

Radiesse is een unieke injectable gemaakt van calcium-hydroxylapatiet (CaHA) microdeeltjes die zweven in een gel op waterbasis. De bestanddelen van CaHA, calcium en fosfaat, komen voor in het lichaamseigen weefsel. De injectable is dus 100% biocompatibel, en als gevolg is er geen allergietest nodig voorafgaand aan de behandeling. Radiesse is veilig en het resultaat houdt 12-18 maanden aan.

Permanente vullers zoals Artecoll, PMS Siliconenolie, Aquamid en Bio Alcamid worden bij ABC Clinic niet gebruikt. Wij werken uitsluitend met veilige, afbreekbare fillers, zoals Radiesse en hyaluronzuren. Sculptra wordt in sommige gevallen ook gebruikt. U kunt meer over de gebruikte producten lezen op de website van ABC Clinic.


Ontvang gratis een brochure over Rimpelbehandeling - inspuiting van ABC Clinic.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.