ABC ClinicABC Clinic ABC Clinic

BorstenGezichtHaarHuid en LaserInjectablesLichaamOverige

Tumescent liposculptuur


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Duur: 60 tot 240 minuten
Kosten: vanaf 1000
Verdoving: Ja
Verzekering: Nee

Het verwijderen van overtollig onderhuids vet.

Waarvoor is Vibro-liposculpture geschikt?

Liposculpture wordt gedaan bij abnormale vetophopingen op plaatsen als: Hals, armen, rug, buik, maag, heupen, billen, bovenbenen, onderbenen, knieën, kuiten, enkels en de taille.

Het gaat dan om opvallende, plaatselijke ophopingen van vet bij een persoon die overigens niet overmatig dik is. Het is dus niet bedoeld als alternatief voor het verminderen van overgewicht! Liposuctie geeft de beste resultaten bij mensen met een stabiel gewicht.


Wat is Vibro-liposculpture?

Vibro-liposculptuur is de meest recente techniek om overtollig vetweefsel te verwijderen door middel van een dunne zuigbuis, die snel vibreert. Op deze manier wordt het vet eerst vloeibaar gemaakt, waardoor het geaspireerd kan worden zonder de overige structuren te kwetsen.

Verschil Vibro-liposculpture met klassieke liposuctie:

- De vibro-liposculpture werkt uitsluitend op de vetcellen, zonder de omliggende weefsels, bloedvaten en zenuwen te beschadigen.
- De vibro-liposculpture veroorzaakt binnen bepaalde grenzen een lifting effect op de behandelde huid: de collageenvezels aan de oppervlakte worden gestimuleerd en spannen hierdoor de huid op.


De behandeling


Voorafgaand

Voorafgaand aan de ingreep stelt de behandelend arts de techniek voor aan u, voert naast een algemeen onderzoek een preoperatieve balans uit en bespreekt dan de te behandelen zones. Op de dag van de ingreep tekent de behandelende arts de zones met tumescente vetophopingen af. Om vergelijkingspunten te hebben en om evolutie van het figuur alsook de veranderingen ervan te kunnen volgen, neemt de arts enkele foto’s.


De ingreep

In een eerste fase wordt er in een natuurlijke plooi van de huid een kleine snede van maximaal 4 mm gemaakt. Daarna wordt er door middel van een kleine injectienaald een oplossing van xylocaïne en fysiologisch serum ingespoten. Dit alles heeft een lokaal verdovende werking. Dit is een gevoel van spanning, een opzetting van de buik en een kriebelig gevoel.

Na 5 á 10 minuten pauze kan de tweede fase van de ingreep beginnen. Door dezelfde insnede brengt de arts de sonde in die met een bepaalde frequentie trilt waardoor het vet vlot kan worden weggezogen. Op het einde van de ingreep kunt u zien hoeveel vet is verwijderd. Na afloop van de ingreep voelt u alleen een soort stijfheid gedurende 48 uur. Er ontstaan zwellingen op de behandelde plaatsen, die 8 á 10 dagen aanhouden. Ter ondersteuning van dit proces draagt u een elastische panty/bodystocking, een week dag en nacht en drie weken alleen overdag. Nadien brengt het collageenweefsel de huid terug tegen de onderliggende lagen. Na ongeveer zes weken is dit proces voltrokken. Pas dan kan men het resultaat evalueren. De verbetering verloopt verder tot ongeveer drie maanden na de ingreep. Het figuur is werkelijk gemodelleerd en het is blijvend op de voorwaarde dat u uw lichaam goed blijft verzorgen.


Na de behandeling

Na de behandeling kan het voorkomen dat een deel van de vloeistof die is gebruikt bij de tumescente verdoving uit de kleine openingen in de huid weglekt. Dit kan gedurende de eerste dag na de ingreep nog optreden. Met celstof verband kan dit vocht worden opgevangen. Zoals gezegd krijgt u ook elastische windsels of een elastische broek om de zwelling tegen te gaan. Na de behandeling kunt u zelf geen auto rijden. Vraag altijd naar precieze instructies over de nabehandeling aan uw arts. De eerste uren na de ingreep werkt de verdoving nog door. Wanneer deze uitgewerkt is blijkt het behandelde gebied vaak zeer gevoelig te zijn. Deze gevoeligheid houdt meestal 3 tot 4 dagen aan en kan desgewenst bestreden worden met paracetamol. De zwellingen zullen geleidelijk binnen 1 maand verdwijnen.


Het resultaat

De meeste artsen geven aan dat zij het eindresultaat pas na 4 tot 9 maanden beoordelen. Meestal worden dan foto’s gemaakt die worden vergeleken met foto’s die voorafgaand aan de ingreep werden gemaakt.


Ontvang gratis een brochure over Tumescent liposculptuur van ABC Clinic.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.