A KliniekenA Klinieken topklinieken voor plastische en cosmetische chirurgie A Klinieken

BorstenGezichtHuid en LaserInjectablesLichaam

Borstverkleining


Kerngegevens
Doelgroep: Vrouwen
Verzekering: Nee

In deze paragraaf wordt u geïnformeerd over de verschillende aspecten van bovengenoemde ingreep. Ondanks dat we zo volledig mogelijk willen zijn, kunnen we waarschijnlijk niet al uw vragen beantwoorden. Dit komt onder meer omdat veel afhankelijk is van de individuele patient. Indien u na meer informatie te hebben gelezen serieus een correctie overweegt, is een consult bij een plastisch chirurg een goede volgende stap. U kunt u wensen en verwachtingen dan bespreken, waarbij u na een gedetailleerde uitleg van de plastisch chirurg over deze ingreep en het verloop ervan, zelf rustig een afweging kan maken of u er volledig zeker van bent de ingreep van keuze te willen ondergaan.

Indicatie (bij/voor wie)

Veel vrouwen hebben een probleem met te zware en/of hangende borsten.

Verwachtingen

Een borstverkleinende operatie verwijdert een te veel aan borst en vetweefsel, verkleint de tepelhof en lift de borsten om ze kleiner en lichter te maken. Hierbij wordt tevens een aantrekkelijkere vorm gecreëerd.

Risico's

(Gedeeltelijk) verlies van gevoel aan tepel/tepelhof, ontsierende littekens, asymmetrie, infecties en bloedingen.

Opname

Dagopname tot een overnachting. In ziekenhuizen moet u vaak enkele dagen blijven.

Verdoving

Plaatselijke verdoving of algehele narcose(slapen gaan)

Operatieduur / duur van de ingreep

1 tot 2 uur. Indien de operateur niet zo ervaren en/of kundig is kan het oplopen tot 3 uur.

Operatie; variaties en technieken

Diverse variaties en technieken zijn mogelijk. Indien u een bekwaam plastisch chirurg raadpleegt zal deze u uitleggen waarom de geadviseerde techniek voor u de meest geschikte is.

Plaats van incisie

De meeste gebruikelijke plek voor de incisie is rond de tepelhof, naar beneden via het centrumgedeelte van de borst en langs de vouw van het onderste gedeelte van de borst.
Soms kan echter worden uitgekomen zonder de inciesie langs de vouw van de borst.

Zichtbaarheid van het resultaat

Resultaten zijn permanent, hoewel gewichtstoename en veranderingen in de hormoonspiegel ervoor kan zorgen dat de borsten weer groter worden. Tevens blijft de zwaartekracht ervoor zorgen dat er een neiging blijft bestaan om weer wat te gaan hangen.

VERZEKERING

Indien er een cupgrootte van meer dan DD is en er duidelijk aantoonbare mechanische last is, zal de verzekering mogelijk de ingreep vergoeden.

Tot slot

Wij willen u benadrukken alles wat u gelezen heeft goed te overwegen bij het komen van uw besluit. Indien u serieus een bovengenoemde ingreep/behandeling overweegt, zorgt u er dan voor dat u contact opneemt met een kwalitatief goede kliniek. Stelt u dan gerust de vragen die u nog heeft. Indien alle vragen naar teverdenheid zijn beantwoord kunt u zich met een gerust hart laten behandelen.


Ontvang gratis een brochure over Borstverkleining van A Klinieken.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.