A KliniekenA Klinieken topklinieken voor plastische en cosmetische chirurgie A Klinieken

BorstenGezichtHuid en LaserInjectablesLichaam

Facelift/MACS-Lift


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Wat is een face-halslift

Een face-halslift is een gecombineerde operatie van een facelift en een halslift . Behalve het straktrekken wordt ook het volume gelift daar waar dat was gezakt in het gelaat door de continu inwerkende zwaartekracht. In tegenstelling tot een beperkte facelift is de ondermijning van het weefsel van het gelaat uitgebreider en reikt deze tot aan de mondhoeken en neusvleugels (ter correctie van de zogenaamde nasolabiale plooien). Het resulterende huidoverschot is hierdoor vaak groter, waardoor de insnede behalve voor het oor, soms ook achter het oor tot in de behaarde hoofdhuid reikt.

Wie is kandidaat voor een face-halslift

Mensen die los in hun vel zitten en waarbij de onderliggende structuren zoals vet en spieren verzakt en verslapt zijn, zijn de ideale kandidaten. Hierbij worden de plooien en rimpels van de gezichtshuid strakgetrokken, meestal samen met de dieper gelegen weefsellagen .De halslift is vaak noodzakelijk vanwege het feit dat er onder de kin vaak overmatig vetweefsel aanwezig is of doordat de hals dikke huidplooien vertoont, waardoor het noodzakelijk kan zijn deze ook te ‘liften'.

Wat u goed moet realiseren omdat vaak het idee bestaat dat een facelift alles lift in het gelaat: deze ingreep heeft geen effect op rimpels op het voorhoofd, rond de mond of de oogleden. Hiervoor, indien noodzakelijk en/of gewenst aanvullende procedures voor worden verricht.
Vaak wordt een hals-facelift gecombineerd met andere correcties in het gelaat zoals een voorhoofdlift, wenkbrauwlift, ooglidcorrectie en/of rimpelbehandelingen.

De voorbereiding voor de operatie van een face- halslift

Een goede fysieke en geestelijke gezondheid zijn vanzelfsprekende uitgangspunten voor deze aesthetische ingreep. Wanneer u geneesmiddelen gebruikt of algemene gezondheidsproblemen heeft moet u dit vooraf melden. Aspirinehoudende medicijnen (acetylsalicylzuur) dient u 10 dagen voor de ingreep te stoppen. Ook gebruik van andere bloedverdunners dienen, na overleg met de voorschrijvend arts, te worden gestaakt.

Rokers dienen twee weken voor de ingreep te stoppen, tot 4 weken na de ingreep. Roken vernauwt namelijk de bloedvaten waardoor wondgenezing stoornissen veel frequenter optreden.

De ingreep: face- halslift

De operatie gebeurt vaak onder narcose en duurt een aantal uren. Een volledige face-halsift is een chirurgische ingreep waarbij overtollige huid in het gelaat en hals wordt verwijderd en tevens de onderliggende spierlaag aangespannen wordt. Hierdoor worden de plooien in het gelaat en de hals minder, ontstaat er een strakkere kaaklijn en een jeugdigere overgang tussen onderkin en hals. De huid van de hals, de wangen en de weefsellaag onder de huid worden over een groot gebied losgemaakt en aangespannen in de richting van het oor. Eventueel slap geworden spier onder de kin dient soms strakker te worden gemaakt. Overtollig vetweefsel in het halsgebied kan dan ook worden weggehaald via dezelfde huidsnede onder de kin.

Soms wordt ook vet middels liposuctie verwijderd in de hals en/of langs de kin/kaaklijn. Indien nodig wordt aan het eind van de operatie in de wond twee drains (dunne slangetjes) achtergelaten om wondvocht en bloed uit de wond naar buiten te voeren nadat de wond gesloten is, en een licht drukkend verband wordt aangebracht. De drains worden voor vertrek verwijderd.

Na de ingreep van een face- halslift

Indien alles naar wens verloopt mag u (indien er drains zijn gebruikt: na het verwijderen van de drains) naar huis. Thuis mag u paracetamol gebruiken indien u wat pijn heeft. Veelal helpt goed koelen het beste tegen de zwelling en de gevoeligheid. Ondanks goed koelen, rustig aan doen en ervoor zorgen dat u geen druk op het hoofd krijgt, kan het zijn dat na de operatie uw gezicht en uw hals wat gezwollen en verkleurd zijn. Dit duurt gemiddeld twee weken, over het algemeen heeft u weinig last van pijn.

De littekens bij een face-halslift

De littekens lopen in de behaarde hoofdhuid van "de slapen" en van daaruit naar beneden langs uw oor. Dan maken ze een bochtje om de oorlel heen. De plastisch chirurg probeert ten altijd, echter mede afhankelijk van de uitgebreidheid van de ingreep, om zoveel mogelijk het litteken te beperken. Alleen zo nodig zal het litteken om de oorlel heen, via de achterkant van het oor richting het haar in de nek worden voortgezet.

Ook kan het noodzakelijk zijn om een extra littekentje onder uw kin te maken. Aanvankelijk zijn de littekens zichtbaar door hun roodheid, in de loop van enkele maanden verbleken de littekens en worden ze steeds minder opvallend. Voor een sneller herstel én een mooiere wondgenezing schrijven wij u op recept een littekencrème voor. Dit betreft een siliconencrème welke voor vergoeding van uw zorgverzekeraar in aanmerking komt.

Mogelijkheden en verwachtingen na een face- halslift

Het uiteindelijke resultaat van een facelift is pas zichtbaar na enkele weken tot maanden. Het doel van een face-hals lift is de huid weer glad en strak te krijgen, maar de rimpels in uw gezicht die ontstaan zijn als gevolg van de wijze waarop u bijvoorbeeld lacht of praat, zullen door een facelift niet verdwijnen. Deze rimpels maken deel uit van uw gelaatsexpressie en blijven altijd aanwezig. Ook moet u er rekening mee houden dat het natuurlijke verouderingsproces van uw huid niet door een face-halslift gestopt wordt. Na de operatie zal, net als ervoor, de elasticiteit van de huid geleidelijk verloren gaan. Het effect van een face-halslift is meestal 10 tot 15 jaar zichtbaar. Daarna kan eventueel een volgende facelift gewenst zijn.

Risico's en complicaties bij een face- halslift

Een facelift heeft dezelfde risico's als elke andere operatie. Er bestaat een kans op een nabloeding of er kan een infectie optreden, maar gelukkig komt dit zeer zeldzaam voor. Soms komen na een facelift wat plekjes met vochtophoping of wat stuggere plekjes voor op het gezicht. Deze gaan vanzelf weer weg, maar u kunt ze beter laten behandelen door een goede schoonheidsspecialist of huidtherapeut.

In boeken staat beschreven dat er zeer zeldzaam tijdens een facelift een takje van de aangezichtszenuw beschadigd kan raken. Meestal herstelt dit zich echter weer geheel of gedeeltelijk. Bij mensen met een donkere huid zijn de littekens van een facelift soms zichtbaarder. Maar over het algemeen geneest het litteken zo fraai dat het zelfs voor een geoefend oog niet meer of hooguit nauwelijks zichtbaar is.


Ontvang gratis een brochure over Facelift/MACS-Lift van A Klinieken.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.