A KliniekenA Klinieken topklinieken voor plastische en cosmetische chirurgie A Klinieken

BorstenGezichtHuid en LaserInjectablesLichaam

Tepel (hof) correctie


Kerngegevens
Doelgroep: Vrouwen
Verzekering: Nee

Algemeen bij een tepelcorrectie

Een tepel bestaat uit twee delen: het uitstekende gedeelte (de tepel) en het donker gekleurde gedeelte eromheen (de tepelhof). Bij A Klinieken is het mogelijk om de vorm en afmeting van uw tepels te verfraaien door middel van verschillende tepelcorrecties.

Een gemiddelde tepelhof heeft een diameter van 4,5 centimeter. Vindt u de vorm of grootte van uw tepelhof storend, dan kan een tepelhofcorrectie uitgevoerd worden. Ongeveer 2% van de vrouwen heeft last van een ingetrokken tepel. Ook dit kan op een eenvoudige manier worden gecorrigeerd.

Consult tepelcorrectie

Tijdens het eerste consult komt alles aan de orde wat met de behandeling te maken heeft: welke methode voor u het beste is, welk resultaat u mag verwachten, de mogelijke risico's en de nazorg. U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling en de periode erna.

Tijdens dit consult bekijkt de plastisch chirurg of u een geschikte kandidaat bent voor een tepelcorrectie. De chirurg zal vragen naar uw gezondheid, uw medische achtergrond en welke medicijnen u gebruikt. Met het gebruik van bloedverdunnende medicijnen moet u minimaal een week voor de behandeling stoppen. De arts zal ook vragen wat uw wensen en verwachtingen zijn. Hij kan dan aangeven of de ingreep aan die verwachtingen kan voldoen. En ook of een combinatie met een andere behandelmethode een optie kan zijn. Tevens wordt besproken hoe in uw specifieke geval de tepelverfraaiing het beste uitgevoerd kan worden.

De medisch consulente geeft u aanvullende informatie met betrekking tot de voor- en nazorg en de controles. Besluit u tot een behandeling, dan wordt alle informatie op papier gezet in een behandelingsovereenkomst die zowel door de plastisch chirurg als door u wordt ondertekend.

Behandeling tepelcorrectie

Voor de behandeling worden er foto's gemaakt voor in uw medisch dossier. Daarna tekent de plastisch chirurg op de tepel af waar de incisies gemaakt zullen worden. Tijdens het consult is besproken hoe bij u de tepelcorrectie uitgevoerd zal worden. Bij een ingetrokken tepel worden de melkgangetjes die de tepel naar binnen trekken losgemaakt.

Tepelhofverkleining

Bij een tepelhofverkleining wordt een gedeelte van de gepigmenteerde huid rondom de tepel verwijderd. Dat kan via een incisie rond de buitenkant van het tepelhof of via een incisie rond de tepel. Een gezwollen tepelhof kan gecorrigeerd worden door het verwijderen van het klierweefsel onder de huid.

De incisies worden gehecht met hechtmateriaal dat gedeeltelijk vanzelf oplost. De overige hechtingen worden na een week verwijderd. De ingreep duurt ongeveer dertig minuten tot een uur.

Verdoving bij een behandeling tepelcorrectie

De ingreep kan zowel onder plaatselijke verdoving als onder narcose worden uitgevoerd. Wanneer de tepelverfraaiing tijdens een borstlift wordt uitgevoerd bent u altijd onder narcose. Wanneer u alleen een ingetrokken tepel laat corrigeren of een tepelhofverkleining laat uitvoeren, gebeurt dit onder plaatselijke verdoving. Als u dat liever wilt kan deze ingreep ook onder narcose uitgevoerd worden.

Het kan zijn dat u opziet tegen een narcose, vanwege het nare gevoel achteraf. Dan is het goed om te weten dat A Klinieken met speciale narcosemiddelen werkt, die voorkomen dat u misselijk bent na de narcose. Tot het moment waarop u de kliniek verlaat, wordt u begeleid door een verpleegkundige, de anesthesioloog en uw chirurg.

Na de ingreep van een tepelcorrectie

Wanneer u bijkomt uit de narcose kunt u zich slap en moe voelen. De reacties op de narcose verschillen per individu maar omdat A Klinieken met speciale narcosemiddelen werkt, is de kans op misselijkheid een stuk kleiner. U mag de kliniek verlaten op het moment dat uw plastisch chirurg en anesthesioloog dit verantwoord vinden. Dat is meestal enkele uren na de ingreep. U kunt gewoon naar huis, maar u mag u niet zelf autorijden. Zorg er dus voor dat u iemand meeneemt die u naar huis kan brengen.

U krijgt een recept voor pijnstillers en middelen die de zwelling tegen zullen gaan of verminderen.

Napijn en herstel na een tepelcorrectie

Het behandelde gebied is gezwollen en er kunnen bloeduitstortingen te zien zijn. Die trekken gemiddeld vanaf de derde dag na de behandeling geleidelijk weg. De hechtingen worden na een week verwijderd. Wij raden u aan om zeker een dag na de behandeling rust te houden en geen zwaar lichamelijk werk te verrichten. Ook moet u voorkomen dat er druk of spanning op het behandelde gebied komt te staan.

De meeste mensen gaan na twee dagen weer aan het werk. De zwelling zal verder afnemen, maar de littekens kunnen de eerste maanden nogal vurig van kleur zijn. Hierna zullen ze meer en meer de kleur van de huid aannemen en minder zichtbaar worden.

Het is belangrijk dat u de littekens gedurende het eerste jaar na de ingreep niet aan de zon blootstelt. Door de zon kunnen ze 'inbranden' en daardoor blijven ze meer zichtbaar. Hou de littekens bedekt of smeer ze in met een zeer hoge beschermingsfactor.

Na een jaar is het verstandig om de littekens met mate aan de zon bloot te stellen. Daardoor worden ze minder zichtbaar.

Resultaat na een tepelcorrectie

Bij een tepelcorrectie proberen we de melkklieren niet te beschadigen door de tepel niet te verwijderen van de steel. Maar helemaal garanderen kunnen we dit nooit. Er is dus een kans dat u geen borstvoeding meer kunt geven na een tepelcorrectie.

Het is belangrijk dat u zich realiseert dat na een tepelcorrectie altijd littekens zichtbaar zullen blijven. Weliswaar trekken ze na verloop van tijd meer en meer weg, maar helemaal onzichtbaar worden ze nooit.

Tijdens de eindcontrole in de kliniek worden foto's gemaakt die aan uw medisch dossier worden toegevoegd.

Risico's en complicaties na een tepelcorrectie

Net als bij de meeste chirurgische ingrepen bestaat het risico van een allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters. Ook kan, ondanks het feit dat er steriel gewerkt wordt, een infectie ontstaan. De kans hierop is echter klein, namelijk 1-2%. Soms is er sprake van een gestoorde wondgenezing of een nabloeding, vooral bij mensen die roken. Daarom raden we u dringend aan om vier weken voor de ingreep te stoppen, en ook vier weken na de ingreep niet te roken.

Ook zijn er kleine risico's verbonden aan de narcose. Specifieke risico's bij een tepelcorrectie zijn het wijken van de huidranden bij het litteken en rimpeling van de huid rond het litteken. Daardoor kan het herstel wat langer duren, maar het hoeft geen negatieve gevolgen te hebben voor het resultaat. Andere risico's zijn gevoelloosheid van de tepels, een verminderd vermogen of soms zelfs onvermogen tot het geven van borstvoeding en de vorming van hypertrofische (= sterk verdikte) littekens. U moet er rekening mee houden dat de tepels niet altijd volledig symmetrisch zullen worden.


Ontvang gratis een brochure over Tepel (hof) correctie van A Klinieken.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.