BeaupolisTopchirurgie toegankelijk voor iedereen Beaupolis

Borstreconstructie


Kerngegevens
Doelgroep: Vrouwen
Verzekering: Nee

Na borstamputatie kan een nieuwe borst gemaakt worden. Dit kan achteraf na chemo en radiotherapie of kan onmiddellijk gebeuren samen met de borstamputatie. Een reconstructie kan door middel van veel verschillende methodes.

Een eenvoudige prothese

Als er geen bestraling nodig is, is dit de eenvoudigste oplossing. Hiervoor worden anatomisch gevormde protheses gebruikt welke niet meer kunnen lekken. Indien de reconstructie pas later gebeurt, dient de huid eerst met een ballonnetje welke regelmatig wordt bijgevuld, te worden opgerekt.

Brede rugspier

Indien er bestraling is gebeurd of de weefsels zeer dun zijn, kan de brede rugspier gebruikt worden. Deze kan samen met een prothese gebruikt worden.

Buikflap

Een reconstructie met enkel eigen weefsel kan door middel van een buikflap. Deze buikflap kan gebruikt worden samen met de rechte buikspier. Achteraf ontstaan hier vaak breuken in de buikwand. Een betere methode is dan ook dat enkel het vetweefsel van de buik wordt gebruikt. De rechte buikspier wordt ter plaatse gelaten. De buikflap wordt met microchirurgie op de bloedvaten van de borstkast gehecht. Deze ingreep duurt echter tussen 8 en 14 uur. Dit is dan ook de meest risicovolle ingreep.

Tepel reconstructie

Een tepel kan op vrij eenvoudige wijze gemaakt worden. Dit gebeurt meestal onder plaatselijke verdoving en een opname is niet nodig.
Hoewel een borstreconstructie nooit een perfecte borst kan namaken, betekent de reconstructie toch zeer veel voor de meeste vrouwen. Ze voelen zich terug helemaal vrouw en worden in de spiegel niet telkens herinnerd aan hun borstgezwel.


Ontvang gratis een brochure over Borstreconstructie van Beaupolis.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.