BeaupolisTopchirurgie toegankelijk voor iedereen Beaupolis

Facelift/MACS-Lift


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Een facelift procedure dient om de verschillende structuren van het aangezicht welke door de zwaartekracht zijn uitgezakt terug op hun plaats te brengen en het huidoverschot weg te nemen. Hiervoor kunnen de structuren langs twee wegen benaderd worden: onder de huid en boven de onderliggende dunne spierlaag (ook wel SMAS genoemd) of onder deze SMAS.

Een onderhuidse facelift

Een onderhuidse facelift houdt geen risico's in voor zenuwletsels gezien deze onder de spierlaag liggen (SMAS). De bloedsvoorziening van de huid is duidelijk verminderd gezien men de huid op zichzelf losmaakt. Deze methode is dan ook uitgesloten voor rokers gezien de kans op wond en huidproblemen te groot is. De SMAS wordt opgehangen via hechtingen met resorbeerbare draad.

Een SMAS facelift

Een SMAS facelift houdt veel minder risico op wondproblemen in, gezien de huid verbonden blijft met de onderliggende spierlaag. De bloedsvoorziening van de huid is dan ook veel beter bewaard. Deze facelift zou volgens sommigen ook een langduriger effect hebben. Nadeel is echter dat men veel dichter bij de zenuwen van de gelaatsspieren komt en de kans op een tijdelijke of zelden een blijvende verlamming van een deel van de gelaatsspieren mogelijk is. Belangrijk is dan ook dat de arts zeer voorzichtig de SMAS losmaakt zonder de zenuwen te beschadigen. Dit kan gebeuren door gebruik van een speciaal instrumentje waardoor de SMAS boven de zenuwtjes wordt losgemaakt zonder risico's op zenuwletsels.

Tot op heden zijn nog geen gevallen van zenuwletsels met een dergelijke nieuwere techniek beschreven. Deze techniek koppelt dan ook de voordelen van een "onder-de-SMAS" techniek met de veiligheid van een onderhuidse facelift.

Combinatie

Een combinatie van een sub-SMAS facelift en een subcutane facelift is ook mogelijk. Bij felle rimpelvorming kan deze "bi plane" facelift aangewezen zijn. Deze methode combineert echter ook de risico's van de beide vorige procedures.

Een facelift heeft een effect op de hals, de kaaklijn, de hamsterwangen, de marionetlijntjes en de lachplooi. Het effect kan nagebootst worden door alle vingers te gebruiken en deze naar boven achter te trekken.

Het litteken verloopt voor en achter het oor en verloopt eveneens in de haarlijn achter het oor om een effect op de ahcterste delen van de hals te verkrijgen. Meestal wordt het litteken in het oor zelf gelegd om een litteken voor het oor te vermijden. Een onderhuidse facelift blijft twee tot vier weken gezwollen. Een sub-SMAS facelift is kwa revalidatie zeer goed te vergelijken met de minilift gezien de huid goed doorbloed blijft en minimaal losgemaakt wordt. Gemiddeld duurt het 2 weken voor het gelaat er ongeveer normaal uitziet. De littekens blijven meerdere weken tot maanden rood maar zijn door hun ligging weinig opvallend. De duur van het effect is moeilijk exact te voorspellen en is afhankelijk van de stevigheid van de weefsels. Gemiddeld kan men stellen dat de klok 5 tot 15 jaar wordt teruggedraaid. Het verouderingsproces is echter niet lineair. De verminderde hormonen na de menopauze versnellen bijvoorbeeld de veroudering.


Ontvang gratis een brochure over Facelift/MACS-Lift van Beaupolis.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.