BeaupolisTopchirurgie toegankelijk voor iedereen Beaupolis

Lipostructuur


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Deze vernieuwende vetinjectietechniek werd ontwikkeld door Dr Sydney Coleman uit New York. Deze techniek laat toe eigen vetweefsel betrouwbaar te gebruiken voor rimpelbehandeling van diepere rimpels, lipvergroting, jukbeenophoging, correctie van ingevallen wangen en zelfs minimale correcties van neusrug of uitvlakken van oneffenheden.

Vroeger werden vetinjecties uitgevoerd met vetweefsel verkregen na eenvoudige liposuctie zonder voorbereiding van het vetweefsel. Hierbij werden zowel rode bloedcellen, dode vetcellen als bindweefsel in vaak grote hoeveelheden geinjecteerd. De resultaten van dergelijke techniek waren dan ook vaak teleurstellend. Hierbij zag men veel resorptie (tot 100%), littekenvorming of verharding van het geinjecteerde vet. De nieuwe Coleman techniek welke het vetweefsel opzuivert en voorbereidt voor injectie, is in staat in de meeste gevallen blijvende goede resultaten te bekomen.

 

Eigen vetweefsel is ideaal omdat het geen allergie of vreemdlichaamreactie kan opwekken. Het betreft immers eigen weefsel. Eens de vetcellen na injectie aanslaan en overleven geeft deze techniek ook een blijvende opvulling. Een lichte overcorrectie is echter aangewezen omdat toch steeds een deeltje van de vetcellen verloren gaat in de eerste dagen na de injectie. Vetinjectie kan makkelijk onder plaatselijke verdoving gebeuren. Deze techniek maakt gebruik van eigen vetweefsel dat via een insnede van enkele millimeter ter hoogte van buik of bovenbenen en met gebruik van speciale canulletjes kan worden afgenomen. Het vetweefsel wordt dan gecentrifugeerd om de levende vetcellen van rode bloedcellen en bindweefsel te scheiden. Via andere speciale canulles kunnen deze zuivere vetcellen dan worden ingebracht in het weefsel.

Het aangezicht is een ideale plaats voor injectie omdat het een zeer goede bloedsvoorziening heeft. Borstvergroting kan theoretisch ook met vetinjecties. Door de minder goede bloedsvoorziening van de borst is het resultaat hier echter veel minder voorspelbaar. Een bijkomend en belangrijk probleem is dat het geinjecteerde vetweefsel hier soms verkalkingen vormt. Op zich zijn deze verkalingen niet voelbaar, noch schadelijk doch deze verkalkingen kunnen sterk lijken op deze gezien bij borstkanker. Bij een borstonderzoek (mammografie) kan het dan ook zeer moeilijk zijn deze verkalkingen van die door borstkanker veroorzaakt te onderscheiden. Vandaar dat de meeste artsen liever geen borstvergroting met vetinjecties uitvoeren om het borstonderzoek niet te beinvloeden. Er zijn immers veilige en perfect betrouwbare methodes voor borstvergroting voorhanden.

 

Vetinjecties kunnen eventueel gebruikt worden om de losliggende huid op de handrug te corrigeren. De resultaten zijn hier minder consistent dan bij vetinjecties in het gelaat maar kunnen in een aantal gevallen toch een verbetering bieden voor dit moeilijk te behandelen probleem. Coleman vetinjectie techniek (ook lipostructuur genoemd) geeft iets meer bloeduitstorting na de ingreep omwille van de speciale inbreng techniek in vergelijking met de oudere vetinjectietechniek of andere vulmiddeltjes. Dit is voornamelijk de eerste dagen zichtbaar door iets meer zwelling en of blauwe verkleuring van de huid. Na een tiental dagen zijn deze bloeduitstortingen normaliter door het lichaam geresorbeerd.


Ontvang gratis een brochure over Lipostructuur van Beaupolis.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.