BeaupolisTopchirurgie toegankelijk voor iedereen Beaupolis

Neuscorrectie


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Bij ademhalingsproblemen dient het probleem oorzakelijk aangepakt te worden. Een te grote inwendige neusschelp dient verkleind te worden of weggenomen te worden of een scheef tussenschot dient rechtgezet te worden. De uitwendige neus speelt een beperkte rol in de doorgankelijkheid van de neusgangen. Vandaar dat deze ingrepen vaak weinig invloed hebben op het uiterlijk van de neus. Voor dit soort ingrepen kan terugbetaling vooraf aangevraagd worden aan de adviserend geneesheer van het ziekenfonds.

 

Bij een esthetisch probleem zoals een te grote neus of afhangende tip bijvoorbeeld is het de bedoeling de uiterlijke vorm aan te passen. Hierbij wordt de ademhaling in principe weinig beinvloed. Indien de neuswortel dient gecorrigeerd te worden dienen de neusbeentjes herpositioneerd te worden. Dit is niet pijnlijk maar noodzaakt een gipsimmobilisatie en veroorzaakt meer zwelling en blauwverkleuring onmiddellijk na de ingreep.

Bij het bepalen van de doelstellingen voor de ingreep, worden foto's genomen vanuit verschillende hoeken welke met de computer worden aangepast. Deze computersimulatie geeft geen garanties naar het resultaat toe maar laat toe in duidelijke termen over de ingreep met U te overleggen. Deze foto's kunnen ook gebruikt worden om bepaalde waarden op te meten welke een grote hulp zijn tijdens de ingreep zelf. Deze aangepaste foto's worden echter nooit uitgeprint of met de patient meegegeven om te vermijden dat de patient deze als een resultaatscontract gaat gebruiken of interpreteren. Bij een neuscorrectie is de littekengenezing immers van zeer groot belang voor de uiteindelijke ingreep. De neus verandert dan ook nog duidelijk gedurende de eerste weken tot maanden na de ingreep. Het uiteindelijk resultaat is pas na volledige genezing zichtbaar.

 

Er bestaan twee manieren om een esthetische neuscorrectie te doen:

  • Een gesloten neusplastiek laat aan de buitenkant geen littekens zien maar beperkt de mogelijkheden om de neustip te veranderen.
  • Een open neusplastiek geeft een veel beter zicht op de kraakbeenstructuren van de neus. Daardoor kan de tip veel nauwkeuriger bijgewerkt worden. Het littekentje is na enkele weken al niet meer zichtbaar. Een open tip correctie veroorzaakt iets langduriger zwelling van de neus omdat de lymfedrainage meer verstoord wordt.

Ontvang gratis een brochure over Neuscorrectie van Beaupolis.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.