BeaupolisTopchirurgie toegankelijk voor iedereen Beaupolis

Oorcorrectie


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Alle oorchirurgie, behalve wanneer de helix (de buitenste omslagplooi), gebeurt via een littekentje dat in de plooi achter het oor ligt. Deze ingrepen kunnen bij volwassenen perfect onder plaatselijke verdoving gebeuren. Sommige artsen nemen enkel een stukje huid weg achter het oor. Dit geeft echter meestal geen blijvende resultaten tenzij bij zeer soepel kraakbeen.

Wanneer het lichaam van het oor (concha genoemd) te fel ontwikkeld is en het oor op zich te fel afstaat, kan dit zeer makkelijk gecorrigeerd worden door het spiertje onder het oor te verwijderen en het oor dichter tegen het rotsbeen (mastoid genoemd) te brengen. Deze hechtingen worden concha-mastoidsteken genoemd. Dit is een zeer eenvoudige procedure met weinig zwelling van het oor onmiddellijk na de ingreep. Deze ingreep kan echter enkel gebeuren indien het oor verder een normale vorm heeft.

Wanneer de plooi in het oor (antihelixplooi) niet of te weinig ontwikkeld is, kan dit hersteld worden door deze plooi opnieuw te vormen in het kraakbeen. Dit kan enkel gebeuren door kleine krasjes vooraan in het oorkraakbeen te maken om het kraakbeen te versoepelen zodat het plooibaar wordt. Om geen littekentjes aan de voorkant te maken, worden hiervoor speciaal ontwikkelde instrumentjes gebruikt.

De moeilijkste vorm om te corrigeren, is een komoortje. Deze variant is immers niet te corrigeren via een littekentje achter het oor. De omslagplooi (helix) dient immers verlengd te worden. Dit kan enkel met een littekentje boven en onder het oor.

Na de ingreep wordt een drukverband aangelegd gedurende een week. Nadien dient gedurende 4 weken een haarband gedragen te worden alleen 's nachts. De hechting achter het oor wordt na 2 weken verwijderd.


Ontvang gratis een brochure over Oorcorrectie van Beaupolis.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.