BeaupolisTopchirurgie toegankelijk voor iedereen Beaupolis

Tepel (hof) correctie


Illustratie
Kerngegevens
Doelgroep: Vrouwen
Verzekering: Nee

Te grote tepels

Te grote tepels kunnen makkelijk verkleind worden. Hierbij gaat meestal een deel van de melkgangetjes verloren. Indien u achteraf nog borstvoeding wenst te geven, dient u dit aan de arts mee te delen. In dit geval moet een methode gekozen worden welke minder spectaculaire verkleining biedt maar waarbij de melkgangetjes bewaard blijven.

 

Slecht aangelegde tepels

Er bestaan verschillende vormen van ingetrokken tepels. Een tepel kan slecht aangelegd zijn. Deze vorm van ingetrokken tepel bestaat vanaf de puberteit. Deze vorm is dan ook het moeilijkste te behandelen. Hierbij moet een litteken door de tepel worden gemaakt om de melkgangetjes door te nemen. Deze trekken de tepel immers naar binnen. Borstvoeding is hier dan ook niet meer mogelijk na de ingreep. Deze ingreep kan onder lokale verdoving gebeuren en veroorzaakt vaak gedurende enkele weken korstvorming.

 

Een normaal gevormde tepel

Een normaal gevormde tepel kan occasioneel naar binnen klappen. De tepel is verder wel normaal aangelegd. Deze vorm is het makkelijkst te verhelpen door een ringetje onder de huid te plaatsen zodat de tepel niet meer naar binnen kan klappen. Deze ingreep gebeurt onder lokale verdoving en laat geen littekentjes na.

 

Een tepelcorrectie heeft geen 100% kans op slagen. Soms zijn er ingetrokken tepels die hardnekkig terug inklappen. In deze gevallen kan een tepelprothese uitkomst bieden. Hiervoor wordt een sneetje gemaakt op de rand van het tepelhof. Deze ingreep wordt in principe niet als eerste toegepast omdat een implantaatje een kans op infectie of afstoting inhoudt.

 

Een groot tepelhof

Een groot tepelhof kan eveneens op een vrij eenvoudige manier verkleind worden. Dit laat een littekentje rondom het tepelhof achter. Een gemiddeld tepelhof heeft een diameter van ongeveer 4,5 cm. Ook deze ingreep kan perfect onder plaatselijke verdoving gebeuren. De borstklier en de melkgangetjes blijven hier onaangeroerd.
 


Ontvang gratis een brochure over Tepel (hof) correctie van Beaupolis.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.