BeaupolisTopchirurgie toegankelijk voor iedereen Beaupolis

Wenkbrauwlift


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Wanneer u vindt dat uw gezicht er ouder of moe uitziet, kan dit komen doordat uw wenkbrauwen in de loop der tijd wat zijn gezakt. Door een wenkbrauwlift wordt dit effect tenietgedaan.

Er zijn verschillende technieken om een wenkbrauwlift uit te voeren. Het is mogelijk om bijvoorbeeld het gebied in te spuiten met injectables. De behandeling kan ook chirurgisch aangepakt worden. In dat geval worden er incisies gemaakt in de huid bij de haargrens. Vervolgens kan het teveel aan huid worden weggehaald. Het is ook mogelijk om via kleine draadjes die onder de huid worden aangebracht de wenkbrauwen als het ware op te tillen.

Welke mogelijkheid het meest geschikt is voor u en het best aansluit bij uw persoonlijke wensen en voorkeuren wordt in een persoonlijk gesprek met u bepaald.

 

Liften zonder littekens

Sinds kort is het ENDOTINE systeem in Europa beschikbaar. Het is revolutionair en bestaat al langer in de Verenigde Staten. Het is een gamma van volledig oplosbare “liftimplantaatjes”. Dit zijn systeempjes die de hals, de wangen en het voorhoofd of de wenkbrauwen op een zeer eenvoudige en doeltreffende manier kunnen liften. Het zijn als het ware “kapstokjes” die vast- gezet worden aan het bot om de doorgezakte weefsels aan op te hangen. Met deze “kapstokjes” worden de weefsels maar zeer beperkt losgemaakt en is er toch een doeltreffend lifteffect. De “kapstokjes” zijn volledig afbreekbaar en worden in een periode van 9 tot 12 maanden vervangen door het eigen bindweefsel zodat het vreemd materiaal verdwenen is maar het effect nog verder blijft duren. Voor een wenkbrauwlift hoeven we het voorhoofd niet meer los te maken en kunnen we werken via een ooglidcorrectie. Tijdens dezelfde ingreep kunnen we makkelijk een beetje huid van de bovenste oogleden wegnemen. Het litteken is achteraf onzichtbaar. Een kleine wenkbrauwlift en een bovenste ooglidcorrectie kunnen dus perfect gecombineerd worden onder plaatselijke verdoving. Endotine is ook geschikt voor een halslift zonder facelift of zelfs voor een minilift. Voor de hals en facelift maken we enkel een klein sneetje achter het oor. De huid wordt ook nagenoeg niet losgemaakt. Door de precieze en uniforme trekkracht kan het effect ook beter gecontroleerd en de vectoren nauwkeurig bepaald worden. Het inbrengen van de implantaatjes gebeurt met een minimaal of zelfs helemaal zonder zichtbaar litteken. Deze nieuwe “kapstok” techniek laat dan ook toe om liftcorrecties in het aangezicht uit te voeren onder plaatselijke verdoving, zonder littekens en quasi zonder zwelling.

 

Wat is de TransBleph directe wenkbrauwlift procedure?

De TransBleph procedure is een revolutionaire, nieuwe benadering voor verjonging van het bovenooglid, die simpel, snel en zeer effectief is. Het stelt uw arts in staat om uw wenkbrauw gelijktijdig te liften en te vormen (wenkbrauwlift) en indien noodzakelijk, overtollig ooglidweefsel (blefaroplastiek) te verwijderen via een enkele smalle incisie verscholen in de plooi van uw ooglid.

 

Wat is bovenooglidverjonging?

Het ouder worden van het bovenste gedeelte van het gezicht gaat vaak gepaard met hangende wenkbrauwen. Wanneer dit gebeurt, hoopt overdadig weefsel van het bovenooglid zich in de plooien boven het ooglid op, waardoor een vermoeid en uitgeblust effect ontstaat. Een blepharoplastiek verwijdert overtollig weefsel, maar verzakte wenkbrauwen worden daarbij niet gecorrigeerd. De TransBleph procedure kan een blepharoplastiek combineren met een wenkbrauwlift voor een completere bovenooglidcorrectie – ongewenst weefsel wordt verwijderd en de hoogte van de wenkbrauw wordt hersteld, waardoor een jonger, ontspannen en verfrissend uiterlijk ontstaat.

 

Ben ik een TransBleph kandidaat?

Als u een bovenooglidoperatie ondergaat voor cosmetische of optische redenen en u wilt de frisse oogopslag van een wenkbrauwlift zonder een tweede serie van incisies, dan kan een TransBleph procedure voor u geschikt zijn. Om een idee van het mogelijke resultaat te krijgen, kunt u een simpele test bij uzelf uitvoeren. Plaats uw vingertoppen boven uw wenkbrauwen op ongeveer 1/3 vanaf de buitenkant gerekend. Duw de huid lichtjes omhoog. Dit geeft u een goede indicatie van wat de procedure voor uw uiterlijk kan betekenen. Ook als u geen bovenooglidoperatie nodig hebt, maar wel de verfrissende verschijning van een subtiele wenkbrauwlift wilt, is de TransBleph nog steeds een optie. Uiteraard is een uitgebreid consult met uw plastisch chirurg de beste manier om te bepalen of de TransBleph voor u geschikt is.

 

Hoe wordt een TransBleph uitgevoerd?

De TransBleph procedure wordt doorgaans uitgevoerd onder plaatselijke verdoving en kan in 60 minuten of minder uitgevoerd worden. Beginnend met de blepharoplastiek maakt de chirurg een incisie in de plooi van uw bovenooglid en verwijdert overtollig vet, weefsel en soms spieren. De chirurg maakt dan de wenkbrauw los, lift deze en bevestigt het aan het bot door middel van een nieuw, absorbeerbaar implantaat, genaamd de Endotine TransBleph.

De chirurg sluit dan de incisie met gebruikmaking van zeer fijne hechtingen. Endotine voorziet in een betrouwbare, voorspelbare fixatie, totdat de genezing compleet is en het implantaat op een natuurlijke manier geabsorbeerd wordt door het lichaam.

 

 Endotine TransBleph Fixation implantaat

De Endotine TransBleph biedt een nieuwe en elegante oplossing, specifiek ontworpen voor het liften van de wenkbrauw. Zijn unieke structuur, waarbij gebruik gemaakt wordt van “kapstokjes”, levert meerdere contactpunten op met het gelifte wenkbrauwweefsel om een gelijkmatigere en betere spreiding van de spanning te creëren. Andere methoden, zoals met schroeven en hechtingen hebben slechts één contactpunt, welke door het zachte weefsel heen getrokken kunnen worden, wat nadelige gevolgen voor de wenkbrauw kan hebben.

De kapstokjes creëren een zeker fixatiegebied voor het wenkbrauwweefsel. Huidige klinische data laten zien, dat terwijl de cliënten de haakjes kunnen voelen wanneer ze er op drukken, de meeste cliënten weinig tot geen gevoeligheid ervaren. Elke gevoeligheid verdwijnt geleidelijk aan als het implantaat wordt geabsorbeerd. Wellicht het belangrijkste is dat artsen een zeer hoog niveau van tevredenheid rapporteren van hun resultaten.*

Een van de belangrijkste voordelen van het implantaat is dat tijdens de operatie uw chirurg de hoogte en de vorm van de wenkbrauw eenvoudig aan kan passen voor een optimale correctie en positie. Dit verzekert u ervan dat u het voor u ideale resultaat krijgt.

 

Voordelen van een Endotine Transbleph Wenkbrauw Lift

Enkele incisie voor zowel blefaroplastiek als wenkbrauwlift

Uitstekende esthetische controle van wenkbrauwlifting
Eenvoudig en snel uit te voeren door de arts
Hoeft niet verwijderd te worden, omdat het Endotine TransBleph implantaat geleidelijk aan wordt geabsorbeerd

 

Wat kan ik verwachten na de operatie?

Direct na de operatie kunt u een tijdelijke zwelling en bloeduitstortingen waarnemen in het wenkbrauwgebied die doorgaans na enkele weken volledig verdwenen zijn. De eerste nacht is het belangrijk dat u met uw hoofd omhoog ligt om de zwelling en bloeduitstortingen af te laten nemen. U kunt een koud kompres gebruiken voor comfort en om de zwelling te verminderen. Aanvullend kunt u pijnstillers voorgeschreven krijgen voor de pijn na de operatie. Als u bent zoals de meeste directe wenkbrauwlift cliënten, zult u zeer tevreden zijn met uw frisse oogopslag. Hoewel het enkele weken of maanden kan duren voordat u het uiteindelijke resultaat ziet, zult u het ermee eens zijn dat uw nieuwe look het wachten waard is geweest.

De duur van het resultaat van uw wenkbrauwlift zal variëren. Een aantal factoren, inclusief erfelijkheid en levensstijl, spelen een rol in uw resultaat op de lange termijn. Hoewel u jonger zult lijken, dient u zich te realiseren dat het proces van het ouder worden voortduurt. In de toekomst kan het zijn dat u aanvullende chirurgische verbeteringen wilt ondergaan.

 

Wat zijn de chirurgische risico’s?

Elk jaar ondergaan duizenden mannen en vrouwen een blefaroplastiek en wenkbrauwlift procedure zonder complicaties. Hoewel problemen zelden voorkomen en meestal niet ernstig zijn, is het verstandig de mogelijke complicaties met uw arts te bespreken. En, denk eraan dat u zelf kunt bijdragen aan het minimaliseren van de risico’s door het advies en de instructies op te volgen die u ontvangt van uw specialist, zowel voor als na de operatie.

Mogelijk risico’s geassocieerd met de Direct Endotine TransBleph Brow Lift
Hoewel het Endotine TransBleph implantaat is ontworpen voor wenkbrauw lift chirurgie is het belangrijk te begrijpen dat mogelijke risico’s inherent zijn bij deze (en alle) wenkbrauwprocedure(s). U kunt bijvoorbeeld enig ongemak ervaren, ongeacht de toegepaste methode, en u kunt wellicht het Endotine TransBleph implantaat voelen onder de voorhoofdhuid, wat gevoelig kan zijn bij het aanraken. Het Endotine TransBleph implantaat is ontworpen om het risico van verwonding aan lichaamsstructuren in het operatiegebied te minimaliseren, hoewel dit een risico is bij elke techniek. Indien er zich problemen voordoen die geassocieerd worden met het Endotine TransBleph implantaat, kunnen u en uw arts besluiten het implantaat te verwijderen in plaats van te wachten totdat het is geabsorbeerd.

De informatie opgenomen in deze brochure is bedoeld om u een beter beeld te geven van de TransBleph Brow Lift procedure. Dit is niet bedoeld voor vervanging van een medisch advies. De beste manier om volledige informatie en antwoorden op uw specifieke vragen te krijgen, is via een persoonlijk consult bij uw specialist.

 

Halslift met het Endotine Ribbon implantaat

Een nieuwe benadering voor een natuurlijker en jonger uiterlijk.
Telkens als u in de spiegel kijkt, wil u er even jong uitzien als u zich voelt. Als het niet was van die uitgezakte kaaklijn en die verslapte hals dan zou uw gezicht er veel jonger, beter uitzien. Misschien bent u helemaal nog niet zo oud maar heeft u een hekel aan die dubbele kin of vindt u het spijtig dat u niet zo’n mooi strakke hals heeft met een scherpe hoek. Een facelift ziet u nog niet direct zitten of vindt u veel te ingrijpend? Vanaf heden is er een nieuwe methode beschikbaar door middel van een ribbon implantaat om uw hals terug in vorm te krijgen zonder ingrijpende chirurgie.

 

Wat is een Endotine Ribbon lift?

De Endotine Ribbon lift is een cosmetisch chirurgische procedure voor de nek en de kaaklijn. Door gebruik te maken van een nieuw weefselophangend kapstokbandje, de Ribbon genoemd, is de chirurg in staat uw weefsels in de nek in een meer gelifte en jongere positie te fixeren.  De Endotine Ribbon is een dun en flexiebel bandje met daarop meerdere kapstokjes waarop de weefsels van uw hals veilig en doeltreffend gefixeerd worden. Achteraf wordt de Ribbon geleidelijk door uw lichaam afgebroken en vervangen door eigen bind- en steunweefsel zodat er na ongeveer een jaar geen vreemd materiaal meer overblijft maar uw effect toch nog verder blijft bestaan.

 

Hoe wordt de Endotine Ribbon lift uitgevoerd?

De Ribbon lift kan een alleenstaande minimaal invasieve procedure zijn waarbij geen huid wordt weggenomen en de hals enkel wordt strakgetrokken met de Ribbon. De Ribbon kan ook gecombineerd worden met een liposculptuur van de hals om het overtollige vet weg te nemen of zelfs met een facelift of minilift voor een langdurig resultaat. Als de Ribbon op zichzelf wordt gebruikt, wordt deze ingebracht via een klein sneetje achter de oorlel en wordt de huid en de platysma of halsspier losgemaakt om vervolgens op de kapstokjes gezet te worden en aangetrokken te worden. De ribbon wordt dan naar achter getrokken en op het bot achter het oor vastgezet met een hechting. Deze procedure duurt ongeveer een uur en kan perfect onder lokale verdoving uitgevoerd worden. Deze methode is uitermate geschikt om een mooi hoek te creëren tussen hals en kin. In combinatie met een minilift of facelift kan op dezelfde manier tewerk gegaan worden. Ook hier kan een mooie hoek tussen hals en kin gecreëerd worden. Het bijkomend voordeel is dat door de lift niet alleen de onderliggende structuren worden aangespannen maar ook de overliggende huid. Indien er dus niet alleen een vormverandering in de hals nodig is maar tevens losse hangende huid bestaat, is deze combinatie-ingreep dan ook de beste oplossing. De ondersteunende werking van de ribbon zal er ook voor zorgen dat het effect van de lift langer en beter bewaard blijft.

 

Wat kan ik verwachten na de operatie?

Na de ingreep zal er tijdelijke blauwe verkleuring en zwelling optreden. Vooral achter en onder het oor treedt de eerste dagen een zwelling op. Dit is volkomen normaal. In het begin is het beter het hoofd zo weinig mogelijk te draaien om de kapstokjes zo goed mogelijk te laten vastgroeien. Soms word er ook een drukverband aangebracht. Dit zijn uiteraard tijdelijke maatregelen welke enkel bedoeld zijn om u sneller te laten genezen. Achteraf is iedere activiteit en zijn alle bewegingen van voordien terug toegelaten. Een verbetering is onmiddellijk zichtbaar maar het definitieve resultaat ontstaat pas na ontzwellen van de weefsels waarneembaar. Dit kan afhankelijk van de persoon enkele weken tot maanden duren.

 

Voordelen van een Endotine Ribbon

Uitstekende esthetische controle over de hoek tussen kin en hals.
Voorzichtige, subtiele haakjes verspreiden de spanning gelijkmatig, minder huidonregelmatigheden die worden veroorzaakt door hechtingen
Minimaal losmaken van de weefsels noodzakelijk daardoor minimale zwelling
Perfect onder lokale verdoving uit te voeren.

 

Wat zijn de chirurgische risico’s?

Doordat de ingreep gebeurt onder plaatselijke verdoving met minimale littekens, zijn de risico’s zelden of nooit ernstig. Bij iedere chirurgische ingreep bestaat een risico op infectie, nabloeding, blauwe verkleuring en lelijke littekenvorming. Hoewel de sneetjes zeer klein zijn en verstopt liggen achter het oor of in het haar gelden deze risico’s ook voor de Ribbon. De Ribbon kan bij mensen met een dunne huid voelbaar zijn. Dit is zelden of nooit storend en doordat de ribbon resorbeert wordt deze geleidelijk aan minder voelbaar. Door de Ribbon de platysma spier te plaatsen, wordt deze ook beter bedekt door eigen weefsel en is hij meestal onvoelbaar.

Middengezichtslift procedure met het Endotine Midface implantaat
Een nieuwe benadering voor een natuurlijker en jonger uiterlijk.

 

Wat is een Endotine middengezichtslift?

Het gebied tussen uw onderste oogleden en uw mond wordt beschouwd als het middengezicht. Als u ouder wordt, veroorzaken de effecten van de zwaartekracht, herhaalde contractie van de spieren en levensstijl een verslapping van de huid, vet en spieren in dit gebied. Wanneer dit gebeurt, zien de wangen er verslapt of vlak uit, hangende onderoogleden kunnen er gezwollen of ingevallen uitzien, er ontstaan wallen onder de ogen en de lijnen langs de neus en de hoeken van de mond worden dieper. De Endotine middengezichtslift herstelt de natuurlijke rondingen en volheid van de wangen door zacht weefsel terug te brengen naar de oorspronkelijke plaats. Dit wordt bereikt door het zachte weefsel van het middengezicht op te liften van het bot, weer richting de ogen te positioneren en het op de plaats vast te zetten, totdat het op een natuurlijke manier opnieuw aan het bot hecht.  Dit herstelt wangvolume en zorgt voor jongere contouren van het middengezicht. Het resultaat is een natuurlijk, gerevitaliseerd uiterlijk dat er niet overgedoseerd of ‘strakgetrokken’ uitziet. Wanneer het vakkundig wordt uitgevoerd, levert een middengezichtslift een natuurlijke, maar merkbare verandering op. Het wordt vaak uitgevoerd in combinatie met andere operaties, zoals een lift van het ondergezicht, ooglidoperatie of wenkbrauwlift. Echter, voor vele jongere cliënten beneden de 45 jaar oud is verjonging van het middengezicht vaak een op zich staande procedure.

 

Hoe wordt een Endotine middengezichtslift uitgevoerd?

Tijdens een middengezichtslift maakt de chirurg smalle incisies in het gebied boven het oor of het onderooglid en in sommige gevallen door de onderkant van de bovenlip. Een kleine endoscoop en andere instrumenten worden via de incisies ingebracht om het zachte weefsel van het middengezicht los te maken van de jukbenen. Eenmaal opgelicht wordt het weefsel weer omhoog (richting het oog) en opzij (richting het oor) in positie gebracht.

Middengezichtsliftchirurgie wordt vaak uitgevoerd in ziekenhuizen en privéklinieken onder algehele of plaatselijke verdoving. Doorgaans gaan de cliënten de volgende dag naar huis. Bandages, indien gebruikt, worden snel na de operatie verwijderd en elke zwelling van het weefsel gerelateerd aan de procedure verdwijnt geleidelijk aan.

 

Ben ik een geschikte middengezichtsliftkandidaat?  

Als gedurende de jaren uw wangen verslappen en vlakker worden, als uw onderoogleden gezwollen zijn met donkere kringen of ingevallen zijn of als uw lachrimpels dieper geworden zijn, bent u waarschijnlijk een geschikte kandidaat voor een middengezichtslift. Natuurlijk is een uitgebreid consult met uw chirurg de beste manier om te bepalen of een middengezichtslift geschikt is voor u. De Endotine Midface biedt twee nieuwe benaderingen voor de middengezichtslift chirurgie die uw arts in staat stellen om het weefsel snel te herpositioneren en te fixeren voor een nieuwe, jongere look. Deze innovatieve implantaten bieden uw chirurg een voorspelbaar alternatief voor een middengezichtslift, die in staat stellen de tijd van de procedure te verkorten en het esthetische resultaat te verbeteren.

 

De Endotine middengezichtslift oplossing

De Endotine middengezichtslift is een nieuwe benadering die uw chirurg in staat stelt om op een eenvoudige manier verslapt wangvolume te herstellen in zijn natuurlijke positie.

Deze nieuwe benadering kenmerkt het Endotine Midface implantaat, welke vijf smalle haakjes heeft, om het weefsel van de wang (en alle erboven liggende lagen van het wangweefsel) voorzichtig maar zeker vast te grijpen en naar een nieuwe positie te liften. Op deze manier kan het onregelmatigheden in de huid en kuiltjes die gewoonlijk ontstaan wanneer hechtingen worden gebruikt verminderen. De haakjes verspreiden ook de kracht van het weefsel gelijkmatig, waarmee de kans op een chirurgische mislukking en mogelijke verwondingen veroorzaakt door hechtingen worden geminimaliseerd. Het duurt doorgaans 30 tot 60 dagen voordat het weefsel opnieuw aan het bot gehecht is. Eenmaal geïmplanteerd wordt het implantaat geleidelijk aan geabsorbeerd totdat het volledig verdwenen is. Dit is een verbetering ten opzicht van niet-absorbeerbare hechtingen, welke permanent geïmplanteerd blijven lang nadat deze niet langer nodig zijn voor fixatie. Een ervaren chirurg kan de Endotine Midface implantaten binnen enkele minuten plaatsen. Dit kan de lengte van de procedure aanzienlijk verkorten en mogelijk de zwelling verminderen die geassocieerd wordt met langdurige technieken. De tip van de haakjes zijn afgerond om een voorzichtig grijpvlak te creëren en de kans op ongemak te verminderen. Terwijl cliënten de haakjes kunnen voelen wanneer ze op de wang drukken, is er zeer weinig gevoeligheid. Misschien het belangrijkste is dat cliënten een erg hoog niveau van tevredenheid melden over hun resultaat.*

 

Voordelen van een Endotine middengezichtslift

Uitstekende esthetische controle van middengezichtslifting en projectie
Voorzichtige, subtiele haakjes verspreiden de spanning gelijkmatig, minder huidonregelmatigheden die worden veroorzaakt door hechtingen
Snelle toepassing vermindert de algehele tijd van de procedure met 30 tot 40 minuten, wat de zwelling kan verminderen
Hoeft niet verwijderd te worden, omdat het Endotine Midface implantaat geleidelijk aan wordt geabsorbeerd

Wat kan ik verwachten na de operatie?

Direct na de operatie zult u een tijdelijke zwelling en bloeduitstortingen constateren in het middengezicht, wat enkele weken zal duren voordat deze compleet verdwenen zijn. De eerste nacht is het belangrijk dat u met uw hoofd omhoog rust om de zwelling en bloeduitstortingen af te laten nemen. U kunt een koud kompres gebruiken voor comfort en om de zwelling te verminderen. Aanvullend kunt u na de operatie pijnstillers voorgeschreven krijgen voor de pijn na de operatie.


Doorgaans kunt u enkele dagen later douchen en de meeste cliënten kunnen met ongeveer twee weken hun normale activiteiten weer oppakken. In het begin kunt u het Endotine Midface implantaat voelen onder de wang, maar het is niet waarschijnlijk dat het zichtbaar is. Het wordt minder voelbaar als het wordt geabsorbeerd in de maanden volgend op de operatie.

Mogelijke risico’s geassocieerd met de Endotine Middengezichtslift Hoewel de Endotine Midface implantaten ontwikkeld zijn voor middengezichtslift chirurgie, is het belangrijk om te begrijpen dat er mogelijke risico’s zijn inherent aan deze (en alle) middengezichtssuspensie procedure(s). U kunt bijvoorbeeld ongemak ondervinden, ongeacht de gebruikte methode en mogelijk kunt u het implantaat onderhuids voelen, wat wellicht gevoelig is bij het aanraken. De Endotine Midface implantaten zijn ontworpen om het risico van verwonding aan lichaamsstructuren in het operatiegebied te minimaliseren, hoewel dit een risico is bij elke techniek. Indien er zich problemen voordoen die geassocieerd worden met hetEndotine Midface implantaat, kunnen u en uw arts besluiten het implantaat te verwijderen in plaats van te wachten totdat het is geabsorbeerd.

 

De informatie opgenomen in deze brochure is bedoeld om u een beter beeld te geven van de middengezichtssuspensie procedure. Dit is niet bedoeld voor vervanging van een medisch advies. De beste manier om volledige informatie en antwoorden op uw specifieke vragen te krijgen, is via een persoonlijk consult bij uw specialist.


Ontvang gratis een brochure over Wenkbrauwlift van Beaupolis.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.