Klinieken die Armlift aanbieden in Antwerpen:
 

CorpusPlusAl 22 jaar erkend en gewaardeerd CorpusPlus

Armlift


Illustratie
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Het doel is overtollige huid weg te nemen aan de bovenarm. Dit is een rechtstreeks gevolg van het verouderingsproces. De huid hangt dan als een gordijn aan de arm en dit wordt als zeer onesthetisch aanzien. Een niet zo fijnzinnige benaming is «bat-wings» of «vleermuisvleugels». Dit komt in uitzonderlijke gevallen ook voor bij jongere patienten die eerst zwaar obees geweest zijn en daarna sterk zijn vermagerd.

De ingreep

Er wordt een ellips huid met onderliggend vetweefsel weggenomen, die vooraf nauwkeurig werd aangetekend.
De chirurg herkent het klievingsvlak tussen fascia (vlies dat de spieren bedekt ) enerzijds en onderkant van het subcutane vet anderzijds. Zenuwen en bloedvaten liggen onder deze fascia en worden dus niet blootgesteld.

De chirurg moet op drie dingen letten:

1.De incisie mag niet over de elleboog lopen, waar het litteken erg zichtbaar wordt.
2. De hechting is bij voorkeur intracutaan om een mooi litteken te bekomen.
3. Het is belangrijk de breedte van de resectie goed in te schatten : te weinig wegnemen geeft een onvolledig resultaat , te veel wegnemen veroorzaakt spanning en een breder, slechthelend litteken..
De wonde wordt tenslotte gesloten dmv diepe en een oppervlakkige hechtingen. Het is raadzaam de huid met een doorlopende intracutane hechting te hechten en deze enkele weken te laten zitten totdat het litteken sterk genoeg is om de spanning van de huid over te nemen. Het litteken zal er dan smaller uitzien.

Postoperatief

Er worden postoperatief gewatteerde verbanden aangelegd om de arm te immobilizeren en wat compressie uit te oefenen. De ingreep gebeurd meestal in daghospitalisatie en de patient kan de dag zelf het ziekenhuis verlaten.
De verbanden gaan er na enkele dagen af. De hechtingen kunnen intracutaan gezet worden , waardoor ze niet na een week moeten verwijderd te worden.
De pijn wordt als zeer dragelijk ervaren en vereist slechts pijnstillers op de dag zelf
De genezing van de zwelling van de arm duurt gemiddeld tot drie weken. De littekenvorming echter kan best zes maanden tot een jaar in beslag nemen.


Ontvang gratis een brochure over Armlift van CorpusPlus.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.