Klinieken die Borstverkleining aanbieden in Antwerpen:
 

CorpusPlusAl 22 jaar erkend en gewaardeerd CorpusPlus

Borstverkleining


Te grote borsten of hangborsten? Niet nodig.
Te grote borsten of hangborsten? Niet nodig.
Kerngegevens
Doelgroep: Vrouwen
Verzekering: Nee

Last van te grote borsten? U weet als geen ander dat grote borsten niet altijd een zegen zijn. Verbergen door losse kleding te dragen, niet meer gaan zwemmen of in badpak aan het strand. Rugplijn en eczeem in de borstplooien. Met een borstverkleining maakt u komaf met tal van lichamelijke en/of psychische klachten. Niet onbelangrijk: bij fysieke problemen krijgt u de meeste kosten terug van het ziekenfonds.

De techniek in een notedop

  • incisie rond de tepel en van de tepel naar de plooi onder de borst
  • indien de borst groot is, ook een horizontale incisie in de plooi
  • losmaken van de huid
  • wegname van klier en vetweefsel
  • opnieuw vorm geven aan de borst
  • de tepel blijft gesteeld op de borst en wordt hoger ingezet in de huid
  • wegnemen van het teveel aan huid en sluiten

Voorbeelden

Reductie 1

Een zeer zware borstypertrofie met toch een goed resultaat. De welving van de borst is hersteld. In zulke grote borstreducties is het nodig-zoals hier- om de tepels te transplanteren omdat ze anders niet zouden overleven.

Reductie 2

Eveneens een massieve borsthypertrofie met een ged postoperatief resultaat. Ook hier dienden de tepels getransplanteert te worden.

Reductie 3

Een matige vorm van borstreductie met een goede definitie van de borst.Van plat naar afgerond en vol. Elke borstreductie omvat een pexie = reduceren van de huidenveloppe en herplaatsen van de tepel. Maar niet elke pexie vereist een borstweefselreductie.

Pexie 4

Dit is een klassiek probleem voor een pexie: onvoldoende volume met een uitgezakte huid. Deze patiente opteerde voor een pexie zonder vergroting van de borsten met een implantaat.

Pexie 5

Bij deze patiente was het volume behoorlijk en diende in elk geval geen prothese toegevoegd te worden.De littekens zijn amper zichtbaar na één jaar.

De borstpexie

Een pexie is het optrekken van de borst omdat ze doorgezakt is en de tepel te laag zit. De patient heeft alleen een esthetisch probleem en er wordt geen goedkeuring gegeven om dit op kosten van het ziekenfonds te herstellen . Een pexie kan gecombineerd worden met een borstvergroting met prothesen.( zie borstvergroting)

De borsthypertrofie of te grote borsten

Dit kan overtollig zweten met huidletsels in de plooien onder de borsten geven met eczeem en schimmelinfecties als gevolg
De borsten kunnen door hun gewicht ook chronische pijn veroorzaken op de wervelkolom. Deze redenen zijn voldoende om een terugbetaling van deze ingreep te vragen bij het ziekenfonds. Mits een voorafgaandelijke schriftelijke aanvraag van de chirurg, wordt deze ingreep meestal goedgekeurd. De patiënt dient hiertoe de adviserend geneesheer van zijn ziekenfonds te raadplegen.
Bij een te grote borst bij een jonge persoon is het raadzaam te wachten tot de borst volledig ontwikkeld is. Dit is meestal rond de leeftijd van 18 tot 20 jaar. Indien er gedurende 9-12 maanden geen verdere groei vastgesteld wordt, kan de ingreep plaats vinden. Dit is echter geen absolute regel omdat soms de psychologische druk en de objectieve last dusdanig groot kunnen zijn dat een vroegtijdig ingrijpen zich opdringt, zelfs op leeftijden van 15-16 jaar. In dat geval wordt een schriftelijke toelating gevraagd aan beide ouders.


Ontvang gratis een brochure over Borstverkleining van CorpusPlus.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.