Klinieken die Buikwandcorrectie aanbieden in Antwerpen:
 

CorpusPlusAl 22 jaar erkend en gewaardeerd CorpusPlus

Buikwandcorrectie


Illustratie
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Vooral op latere leeftijd en na een zwangerschap kan de buikwand het begeven met een doorhangende buik en/of overtollige huid die in een plooi over de pubis gaat hangen als gevolg. Echt obese mensen kunnen door deze ingreep maar matig geholpen worden. Doordat het vetweefsel ook achter de buikwand ligt, rondom de organen, zal een aanspannen van de wand niet veel resultaat geven. Men krijgt de buikwand niet strak omdat dit vetweefsel tegenwerkt.
Ideale kandidaten zijn slanke mensen, met een teveel aan huid en een doorzakking van de buikwand maar zonder bijzondere vetophoping. Die toestand komt na een zwangerschap soms voor. Alle variaties tussen deze twee uitersten dienen individueel besproken te worden. Meestal is er een voornamelijk vetophoping aanwezig boven de spieren , een doorhangende buikwand en overtollige huid tussen navel en pubis, wat vooral bij het zitten (op een pijnlijke manier...) duidelijk wordt. De abdominoplastie corrigeert de doorhanging van de wand en neemt de huid weg.
Men kan tijdens deze ingreep geen liposuctie van de wand doorvoeren. Het risico op het afsterven van een deel van de buikhuid is reëel. Er kan wel een liposuctie gebeuren na een zestal maanden.
Soms wordt gevraagd of een dikke buik met liposuctie alleen kan verholpen worden. Als enige ingreep helpt dit niet . Het probleem zal mogelijks nog verergeren, omdat de buikhuid na een liposuctie gaat doorzakken. De wand wordt niet mee opgespannen. Liposuctie aan de heupen wordt echter wel samen met een abdominoplastie doorgevoerd, als laterale vervollediging van de abdominoplastie.

Onderscheid tussen vetschort en abdominale doorhanging

Onder vetschort verstaat men een over de pubis hangende huidoverschot die voor functionele last kan zorgen. ( hinder bij normale beweging, intertrigo, schimmelinfecties) We zien dit soort van patienten meer en meer omdat ze vermagerings-ingrepen ondergaan met twintig kilo of meer vermageren en met een overschot aan huid bij de plastische chirurg terecht komen.

Vermageren voor de ingreep

Het is zeer belangrijk dat patient - indien er tijd voor is en de nodige moeite kan opgebracht worden- enkele kilo's vermagert. Het resultaat is dan des te beter, omdat het vet voor en achter de spieren wegsmelt en het spierkorset steviger aangesnoerd kan worden. De motivatie hiertoe is groot omdat de inspanning slechts over enkele maanden nodig is. Dit dieet kan gebeuren onder begeleiding van een dietiste.

Lage en volledige buikplastie

Indien het probleem slechts bestaat uit overtollige huid onder de navel, volstaat het om de huid hier aan te spannen en eventueel de spieren aan te spannen. De incisie is dan iets kleiner. Merkwaardig genoeg zien we hier meer seromen ( zie complicaties) optreden dan bij een volledige abdominoplastie.

Wanneer is een buikplastie af te raden?

Men zal zich in die gevallen best laten opereren na de laatst voorziene zwangerschap , omdat een nieuwe zwangerschap het goede re¬sultaat gedeeltelijk teniet kan doen. De angst dat een zwangerschap na een abdominoplastie niet mogelijk zou zijn bij gebrek aan huid is echter ongegrond. De huid en de spieren kunnen zonder problemen uitrekken.
Soms wordt een abdominoplastie afgeraden. De patient kan een slechte doorbloeding hebben door bijvoorbeeld aderverkalking , of littekens van een vorige ingreep kunnen de doorbloeding van de huid verminderd hebben. Bij patienten die zwaar roken is de doorbloeding tijdelijk ook sterk verminderd.
Een vorige liposuctie van de buik mag niet recenter zijn dan 6 maanden.

 

 

Ontvang gratis een brochure over Buikwandcorrectie van CorpusPlus.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.