Klinieken die Dijbeenlift aanbieden in Antwerpen:
 

CorpusPlusAl 22 jaar erkend en gewaardeerd CorpusPlus

Dijbeenlift


Illustratie
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

De Dijplastie

Het is het wegnemen van huid ter hoogte van de binnenkant van de dij, ter hoogte van de lies. Met het ouder worden gaat de elasticiteit van de huid in het bijzonder in die streek sterk verminderen. De huid gaat in plooien gaan liggen en dit wordt als bijzonder onesthetisch en « verouderend » beschouwd.

De Operatie

Eerst doet men een liposuctie om het overtollige vet aan de binnekant van de dij weg te nemen.Daarna wordt de huid naar boven getrokken, het overschot -dat tussen 7 en 10 cm kan bedragen - wordt weggenomen en de huid wordt in de lies gesloten onder matige spanning.Deze ingreep kan best onder algemene anesthesie en in daghospitalisatie of een nacht overnachting.Het litteken zal mettertijd wat naar beneden zakken door de invloed van de zwaartekracht.

De postoperatieve periode

Gezien de grote kans op infectie in een sterk door bacterien gecontamineerde zone en doordat de zone gemakkelijker zweet en warm is , dient een strikte hygiene in acht genomen te worden en mag het verband een à twee keer per dag vernieuwd worden . Een antisepticum zoals ioodhoudende zalf of sulfadiazine is handig omdat het lange tijd zijn werking uitoefent .

Pijnschaal

De pijn is matig omdat de zone op zich al niet zo gevoelig is. Na een tot twee dagen zijn er geen pijnstillers meer nodig

Genezing

De wonde geneest in de regel snel (twee weken) behalve als er infectie zou optreden. Roken is ook helemaal af te raden (zie hoofdstuk « Postooperatieve Complicaties »)

Werkongeschiktheid

Dit kan een week tot een tiental dagen bedragen, voornamelijk door de zorg die men aan de wonde moet besteden in de eerste dagen.

Belangrijkste complicaties

Hematoom of bloeding

Een hematoom treedt meestal in de eerste uren na de ingreep op en dient soms operatief verwijderd te worden. Onbehandelde hematomen kunnen tot loslatingen van de wonde leiden of tot partiele necrose. Om die reden is het beter bij het einde van de ingreep een drainage te plaatsen.

Infectie

Oppervlakkige infecties komen regelmatiger voor dan op andere plaatsen om evidente redenen van hygiene. Het is zaak deze beginnende infecties van de wondranden te behandelen met antibiotica, locale antiseptica en immobilisatie.

Loslating van de naad

Soms gaat de wonde terug open na een vroegtijdige wegname van suturen. Opnieuw heeft het te maken met de verminderde wondhelingsmechanismen in aanwezigheid van bacterien. Het is raadzaam de hechtingen minstens een tien dagen te laten zitten.

Seroom

Gezien de uitgebreide ondermijning van de huid zal het netwerk van fijne lymfevaten onder de huid gemakkelijk beschadigd worden. Dit uit zich door een collectie van lymfe onder het litteken (het seroom) en een mogelijke doorbraak via een kleine loslating van het litteken .

Meestal stopt dit vanzelf , maar het kan wel tot drie weken duren. Ondertussen moet de wonde nog beter verzorgd worden omdat het lymfevocht een cultuurbodem is voor bacteriele ontwikkeling.


Ontvang gratis een brochure over Dijbeenlift van CorpusPlus.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.