Klinieken die Liposuctie aanbieden in Antwerpen:
 

CorpusPlusAl 22 jaar erkend en gewaardeerd CorpusPlus

Liposuctie


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Waar kan vet weggenomen worden ?

De buik

Zowel boven als onder de navel. Een veel gevraagde zone. Men kan alleen het vetweefsel voor de spieren wegnemen, niet achter de spieren. Niet geschikt voor een bierbuik dus. Bovendien moet een klein gedeelte vet blijven anders kleeft de buikwand aan de spieren. Zelfs bij patienten die obees zijn kan de lipo van de buik een aanzet zijn om achteraf te vermageren en sport te doen.

De heupen

Gemakkelijk te behandelen en met uitstekende resultaten. Mannen storen zich geweldig aan vetaanzet op de heupen.

De rug

Soms kan de rug in dikke plooien trekken, in het bijzonder onder de bh. De resultaten zijn goed maar minder dan andere zones.

De billen

Een zone die ook veel gevraagd wordt. Ze kan tot uitstekende resultaten leiden. Iets pijnlijker omdat men er achteraf op moet gaan zitten.

De dijen

De buitenkant kent men onder "rijbroek" en kan zeer goed weggenomen worden. De binnenkant wordt veel gevraagd en geeft goede resultaten

De knieen

Kleine vetophopingen boven en aan de binnenzijde van de knieën zijn een klassieker die goed verwijderd kunnen worden.

De kuiten

Bij vetophoping aan de enkels is dit een goede indicatie. Pijnlijker dan de andere zones bij het stappen. Dit duurt enkele dagen.

De nek en de kaaklijn

Dit wordt meestal samen met een halslifting of klassieke lifting gedaan. Het is bij patienten met een doorgezakte kinbodem of een dubbele kin een essentiele behandeling.

De borsten

Indien de borsten voornamelijk uit vetweefsel bestaan is er een beperkte wegname van vet mogelijk. Het wordt soms toegepast als de borst voor een groot stuk uit vetweefsel bestaat. Dit is geen courante behandeling.Men verkiest eerder een borstverkleining

Gynaecomastie

Ook de vetophoping ingeval ban borsten bij een man kan door lipo weggenomen worden, al dan niet met de wegname van een te grote klier. De lipo is bijna altijd nodig by een gynaecomastie.

De armen :

Dit kan afzonderlijk of samen met een armplastie waarbij huid wordt weggenomen. Vooral bij dikke armen met bovendien een doorzakking van de huid.

1. Klassieke liposuctie:

Via een kleine incisie wordt een holle buis (canule) onder de huid gebracht om eerst het vetweefsel los te maken en daarna weg te zuigen. De zuigkracht wordt geleverd door een vacuumpomp waarop de canule met een slang is verbonden. Afhankelijk van de hoeveelheid vetweefsel en de plaats van liposuctie worden canules gebruikt met een doormeter van 1,5 tot 10 mm. De kleinere canules worden vooral in het aangezicht gebruikt. (zie microliposuctie)

Een variante op de liposuctie is de liposculptuur. Kleinere canules wordt op een spuit bevestigd die voor het vacuum zorgt. De resultaten zijn hetzelfde, wat men ook moge beweren

Vooraf wordt eerst vloeistof in de zones gespoten ( onder anesthesie) zodat de canules gelijkmatig doorheen het vet kunnen gaan en bloevaten en zenuwen sparen.Dit noemt men de "tumescentie-techniek" en zou altijd moeten gebeuren.

De klassieke liposuctie is de standaard met dewelke alle andere behandelingen worden beoordeeld. tot nu toe heeft ze -vooral wanneer het gaat om grote hoeveelheden ( in de grootte orde van meer dan 1,5 liter)

Het is belangrijk dat met canules met kleine diameters wordt gewerkt zodat het vet regelmatig weggenomen wordt. Bij te grote canules krijg je putten en dalen.

2. Ultrasone lipolysis: door middel van ultrasone geluidsgolven met volle canules

De canules zijn vol en verspreiden het ultrageluid waardoor vetcellen gaan barsten.Meestal volgt op een behandeling ook een klassieke liposuctie op dit vetweefsel te verwijderen. Er zijn geen noemenswaardige voordelen om ultrasone liposuctie te gebruiken, behalve het gemak voor de chirurg

3. Laser lipolysis(Smartlipo): door middel van laserstralen

Dit is hetzelfde principe als de ultrasone lipolysis.Vetcellen worden vernietigd door middel van een staafje met daarop een laser die onder de huid wordt ingevoerd. Dit is een techniek die enkel voor kleinere vetkussens geschikt is. Ze wordt dan ook meestal onder plaatselijke verdoving gedaan.De herstelperiode is wel vlugger.Daartegenover staat dat men met de klassieke liposuctie (met hele fijne canules) eenzelfde resultaat kan bereiken, eveneens onder plaatselijke verdoving. De prijs is ook veel hoger dan met klassieke liposuctie. Een studie in de Clinics of plastic surgery (2009) wijst op de positieve aspecten van laser lipo:

Laser lipolysis maakt een snel en komfortabel herstel mogelijk met een vlugge hername van de dagelijkse activiteiten en een uitstekende huidaanpassing als resultaat van de laser geinduceerde huidaanspanning

Maar een studie betreffende Laser lipolysis in het meest toonaangevend tijdschrift Plastic and Reconstructive surgery (2006) wijst ook op de mogelijke gevaren:

Er zijn geen klinische verschillen tussen klassieke liposuctie en laser lipolysis.Hogere concentraties van vrije vetzuren (in het bloed) moeten ons attent maken op mogelijke lever- en niertoxiciteit


Een filmpje over laser lipo

Conclusie

Voor kleinere vetkussens kan men voor een klassieke liposuctie met kleine canules opteren, dan wel voor de Ultrashape of de Smartlipo. Voor middelgrote en grote hoeveelheden blijft de klassieke liposuctie de standaard.

 

 


Ontvang gratis een brochure over Liposuctie van CorpusPlus.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.