Klinieken die Neuscorrectie aanbieden in Antwerpen:
 

CorpusPlusAl 22 jaar erkend en gewaardeerd CorpusPlus

Neuscorrectie


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Een neuscorrectie is een van de moeilijkste esthetische ingrepen omdat de neus veel anatomische elementen heeft die men kan wijzigen en omdat ze elkaar beinvloeden in het uiteindelijk resultaat . De wondheling speelt ook een ook zeer specifieke rol, waar het resultaat voor een deel van afhangt .

Het is in Europa de regel dat afwijkingen op de esthetiek van de neus gecorrigeerd worden. Het is minder aanvaardbaar om het karakter of de ethniciteit van een neus te wijzigen. Men zal minder geneigd zijn een "negroide" neus om te bouwen tot een "blanke" neus (Kaukasisch). Er wordt niet op elke wens van de patient ingespeeld, omdat dit soms minder gunstige gevolgen hebben.
 
Welke zijn de anatomische elementen die kunnen gewijzigd worden ?

A. De neusrug van boven naar onder : (zie tekening)•De beenderige overgang naar het voorhoofdsbeen noemt men de neuswortel.
•Het bovenste derde van de neusrug bestaat uit twee dunne botplaatjes.
•De onderste tweederden bestaat uit twee laterale kraakbeenplaatjes , de die onderaan aansluiting vinden op de neustop.
•De neus is binnenin in twee verdeeld door een neustussenschot, dat de neus volledig in twee verdeelt.Het bestaat uit kraakbeen en bot.
 

B. De neustopDe neustop bestaat uit twee C-vormig kraakbeenstukjes, (cartilago alaris) die de vorm van de neustop grotendeels uitmaakt.
Men onderscheid aan de neustop :
o de tip van de neus : meest vooruitstekend gedeelte
o de neusvleugels
o de columella of scheiding van de twee neusgaten
o de neusgaten
 
De projectie van de top: de verhouding tussen neustop en neusrug. Een top kan harmonisch overlopen in de neusrug. Hij kan ook te weinig of te veel projectie hebben ten aanzien van de neusrug .


 

C. De Huid van de neusDe huid op de neusrug is dun en plooibaar, die van de neustop is dikker, in het bijzonder het gebied juist boven de top. Wanneer men deze huid vastneemt tussen duim en wijsvinger kan men het dikteverschil goed voelen.
De huiddikte heeft een grote invloed op de littekenvorming. Soms ontwikkeld zich dan een "supratip " dikte door overmatige afzetting van littekenweefsel in dit gebied, waardoor het profiel-dat er in het begin recht uitziet- na verloop van tijd gaat welven.
Tekening : T16/5

D. Het slijmvlies of mucosa van de binnenkant van de neusDe gehele binnenkant van de neus is bezet met een slijmvlies. Zijn functie is zowel filter, air-conditioning van de inkomende lucht als bescherming van de onderliggende weke weefsels, kraakbeen en bot.

Bij een ingreep zal men zoveel mogelijk vermijden dit slijmvlies te beschadigen, omdat dit een open wonde zou kunnen veroorzaken, waardoor de onderliggende weefsels bloot komen te staan en zelf gaan necroseren (afsterven)
 

E. De volgende elementen spelen ook een esthetische rol :De nasofrontale hoek
De hoek gevormd door het voorhoofd en de neuswortel. Deze hoek mag niet vlak zijn omdat er definitie moet zijn tussen neusrug en voorhoofd. Zoniet komt de neus als zwaar over. Een te scherpe hoek is eveneens onesthetisch.
tekening :T16/6
Capture : te scherpe en te stompe nasofrontale hoek
 
De nasolabiale hoek
De hoek gevormd door bovenlip en onderkant van de neustop. Deze moet ideaal rond de 90° zitten. Een te stompe hoek geeft het befaamde "varkensneusje", een te scherpe hoek zal "heksachtig" overkomen.
Tekening T16/7
Capture : hoek nasolabiaal normaal, te groot, te klein
 
De hoogte van de lip

Wanneer de neus erg lang is, zal de lip opgehangen lijken aan de neus. Wanneer ingekort, blijkt de bovenlip een normale lengte te hebben.
Een bijzonder onesthetisch gevolg is dat bij lachen, de neustop soms naar beneden getrokken wordt wanneer bovenlip en maxilla minder ontwikkeld zijn.

Ontvang gratis een brochure over Neuscorrectie van CorpusPlus.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.