Klinieken die Armlift aanbieden in Oost-Vlaanderen:
 

Coupure Centrum voor Plastische ChirurgieEen huis van vertrouwen Coupure Centrum voor Plastische Chirurgie

Armlift


Armlift
Armlift
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Een armlift beoogt de chirurgische correctie van loshangende huid en overmatig vetweefsel ter hoogte van de bovenarm. Dat is een moeilijk chirurgisch probleem, waarvoor verschillende oplossingen bestaan, elk met zijn voor- en nadelen.

Bij zeer uitgebreide doorhanging van de huid en overmatige ontwikkeling van vetweefsel ter hoogte van de bovenarm - een typisch verschijnsel na extreme vermagering - kan een chirurgische armlift overwogen worden. Er wordt dan een insnede gemaakt die vertrekt in de oksel en loopt van aan de binnenkant van de bovenarm tot aan de elleboog. De ingreep verloopt meestal onder algemene verdoving, met een opname van één nacht in het ziekenhuis.

Wat houdt de behandeling in?

De littekens die door deze techniek ontstaan aan de binnenkant van de bovenarm, zijn doorgaans vrij opvallend en niet altijd goed te camoufleren. Daarom wordt de ingreep doorgaans alleen toegepast bij uitgebreide vormen van huidoverschot en vetopstapeling ter hoogte van de bovenarmen.

Bij jonge mensen met een nog elastische huid en weinig of geen rimpelvorming ter hoogte van de bovenarmen kan men een liposculptuur uitvoeren. Met die techniek kan men het overtollige vet wegzuigen en rekenen op de elasticiteit van de huid om zich aan het nieuwe armvolume aan te passen. De liposculptuur kan onder lokale verdoving worden uitgevoerd.

De overgrote meerderheid van de patiënten valt echter tussen beide technieken in. Er is dan sprake van vetopstapeling enerzijds, die d.m.v. liposuctie kan worden verwijderd en van een overtollige hoeveelheid huid anderzijds, terwijl de meeste patiënten aan de verwijdering daarvan liever geen littekens overhouden.

De ingreep

De radiofrequency-techniek bestaat erin dat de huid en het onderliggende vetweefsel kortstondig opgewarmd worden, waardoor het vet kan wegsmelten en de overliggende huid aangespannen wordt. Vaak wordt gekozen voor een combinatie van radiofrequency met liposuctie. De ingrepen kunnen afzonderlijk van elkaar uitgevoerd worden en vereisen zelden een ziekenhuisopname.

Radiofrequency is geschikt voor alle huidtypes. De behandeling duurt van een half uur tot twee uur en kan zonder verdoving verlopen. Meteen erna voelt de huid strakker, gladder en frisser aan. Meestal is één behandeling ook voldoende.


Ontvang gratis een brochure over Armlift van Coupure Centrum voor Plastische Chirurgie.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.