Klinieken die Borstverkleining aanbieden in Oost-Vlaanderen:
 

Coupure Centrum voor Plastische ChirurgieEen huis van vertrouwen Coupure Centrum voor Plastische Chirurgie

Borstverkleining


Borstverkleining
Borstverkleining
Kerngegevens
Doelgroep: Vrouwen
Verzekering: Nee

Borsthypertrofie of het hebben van (te) grote borsten kan een familietrek zijn, het kan ontstaan tijdens de puberteit of het gevolg zijn van overgewicht. Vaak vloeien er niet alleen persoonlijke problemen uit voort, zoals schaamte of verminderde eigenwaarde, maar ook functionele problemen, zoals rugpijn, huidirritatie onder de borsten of pijn tijdens het sporten of bij het dragen van bepaalde kledij.

Een borstverkleining is in dat geval een welgekomen en definitieve oplossing voor die problemen. Doorhangende borsten ('ptose') kunnen ontstaan na een belangrijk gewichtsverlies of na één of meerdere zwangerschappen, al dan niet gevolgd door een periode van borstvoeding. Als u nog kinderwens heeft, verdient het trouwens aanbeveling om de borstverkleining uit te stellen tot na de laatste zwangerschap.

De techniek

Er bestaan verschillende technieken voor een borstreductie of een borstlift. Naargelang van het type borst dat u heeft, zal een bepaalde techniek beter geschikt zijn dan een andere. Uw chirurg zal dat vooraf uitgebreid met u bespreken.

Doordat de tepel verplaatst moet worden, kunnen een aantal kleine zenuwen die ernaartoe lopen onderbroken raken. De tepelgevoeligheid na een borstverkleining- of lifting kan dan ook verminderd zijn ten opzichte van vóór de operatie.

Afhankelijk van de gebruikte techniek kan ook borstvoeding on­mogelijk worden na een borstreductie, als gevolg van het door­halen van de melkkanaaltjes. Sommige technieken laten echter wel nog borstvoeding toe. Bespreek dit in elk geval met uw chirurg.

Voor het overige hebben noch een borstlifting noch een borstreductie enig nadelig gevolg voor de verdere gezondheid van de borst.

 


Ontvang gratis een brochure over Borstverkleining van Coupure Centrum voor Plastische Chirurgie.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.