Klinieken die Couperose aanbieden in Oost-Vlaanderen:
 

Coupure Centrum voor Plastische ChirurgieEen huis van vertrouwen Coupure Centrum voor Plastische Chirurgie

Couperose


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Couperose is het voorkomen van kleine verbrede bloedvaatjes in de huid. Meestal komen die voor op de wangen en de neus. Aanvankelijk treedt de roodheid af en toe op, bv. bij het drinken van alcohol, bij een zware inspanning, in warme ruimtes of bij zenuwachtigheid. Vervolgens zetten de bloedvaatjes definitief uit, soms met duidelijk zichtbare lijntjes of sterretjes, en geven ze aan de huid een blijvende rode kleur. In een verder stadium kunnen ontstekingen voorkomen die lijken op acné, de bekende jeugdpuistjes.

Recent werden lasers ontwikkeld die de bloedvaten in de huid selectief vernietigen zonder de huid zelf te beschadigen. De lichtstraal van de laser dringt door de huid tot in de bloedvaten. Daar wordt de energie opgevangen door de rode kleurstof in de bloedcellen en omgezet in warmte die het bloedvat vernietigt. De uitgezette bloedvaten verdwijnen zonder de omgevende huidstructuren te beschadigen.

Laserbehandelingen zijn eenvoudig, snel en de bijwerkingen zijn minimaal. De laser berekent de juiste energie en zendt een lichtstraal op de huid. Bij sommige patiënten kan dat een prikkelend gevoel geven. Door de warmteontwikkeling treedt er tijdelijk roodheid van de behandelde plaatsen op gedurende een paar uur tot enkele dagen. Die kan met een fond de teint gecamoufleerd worden. Het werk dient niet onderbroken te worden.

Resultaten

De behandeling levert onmiddellijk resultaat op: de zichtbare bloedvaten zijn meteen weg. Door de vernietiging van de uitgezette bloedvaten ziet men de diffuse roodheid na twee tot drie behandelingen – met telkens vier à vijf weken ertussenin – vervagen. Als na verloop van jaren de couperose terugkeert, is een bijkomende behandeling steeds mogelijk.

Ook andere vormen van verbrede bloedvaten zoals spider naevi (stervormige uitgezette aders in het gelaat), kers-angioompjes (verspreide rode puntjes op het lichaam), wijnvlekken en sommige ouderdomsvlekken komen in aanmerking en kunnen met de lasermethode succesvol behandeld worden.


Ontvang gratis een brochure over Couperose van Coupure Centrum voor Plastische Chirurgie.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.