Klinieken die Dijbeenlift aanbieden in Oost-Vlaanderen:
 

Coupure Centrum voor Plastische ChirurgieEen huis van vertrouwen Coupure Centrum voor Plastische Chirurgie

Dijbeenlift


Dijbeenlift
Dijbeenlift
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Ontevredenheid bij patiënten over het uitzicht van benen of dijen bestaat meestal uit twee componenten: het te grote volume (door vetopstapeling) en de verslapping. In de meeste gevallen kan een plaatselijke vetophoping behandeld worden d.m.v. een liposculptuur. Soms echter volstaat een liposculptuur niet om het gewenste resultaat te bekomen. Vooral aan de binnenkant van de dijen komt vaak een zekere huidverslapping voor, die soms juist meer gaat opvallen na een liposculptuur.

Als de verslapte huid aan de buitenkant en aan de voorkant van de dijen reeds in vooraanzicht is waar te nemen, zal uw plastisch chirurg uitmaken of u beter met een liposculptuur dan wel met een dijlift geholpen kan worden.
We maken onderscheid tussen een binnenste en een buitenste dijlift. Die kunnen samen uitgevoerd worden of elk afzonderlijk, naargelang van de indicaties.

De ingreep

Een binnenste dijlift bestaat uit het wegnemen van overtollige huid aan de bovenzijde van de dij tussen de benen. Bij een buitenste dijlift worden huid en vet ter hoogte van de heupkam weggenomen. Dit is minder vaak aangewezen en gebeurt dikwijls in combinatie met een buikwandplastie.

Tijdens de binnenste dijlift – die onder algemene verdoving wordt uitgevoerd – wordt ter hoogte van de liesplooi en van de schaamstreek een huidinsnede gemaakt, die over de binnenkant van het been doorloopt tot op de bilnaad. Om de huid beter te kunnen liften wordt vaak tegelijkertijd een -liposculptuur uitgevoerd, en wel ter hoogte van de binnenkant van het bovenbeen.

Na het verwijderen van het overtollige weefsel wordt de resterende huid in diverse lagen met onderhuidse hechtingen en huidlijm gesloten. Aan het einde van de ingreep wordt ter hoogte van elk been een drain geplaatst: een dun slangetje om wondvocht en eventueel bloedstolsel te verwijderen. Die drain wordt na één dag verwijderd.

Na de ingreep

Bij een beperkte dijlift kan u na een of twee dagen weer rondlopen, zij het met een elastische broek aan. Bij een meer uitgebreide dijlift is het mogelijk dat u het drie of vier dagen rustiger aan moet doen. De eerste dagen is het sowieso moeilijk om te zitten, aangezien de naad ter hoogte van de bilplooi gelegen is.

Over het algemeen valt de napijn nogal mee. Douchen mag al na een dag of twee; de hechtingen blijven tien tot twaalf dagen zitten. De eerste dagen kan het gemakkelijker zijn om te plassen in een urinaal of met een plastuit. Het litteken van de ingreep valt nauwelijks op en wordt goed verdragen.


Ontvang gratis een brochure over Dijbeenlift van Coupure Centrum voor Plastische Chirurgie.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.