Da Vinci ClinicDa Vinci Clinic Da Vinci Clinic

Anti-AgingBorstenGezichtHaarHuid en LaserInjectablesLichaamOverige

Couperose


Couperose
Couperose
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Couperose ontstaat door een toename van de bloedvaatjes in de huid van het gelaat. Vooral de wangen en de neus worden hierdoor aangetast. Het is een aandoening die veel voorkomt en volledig onschuldig is. Veel mensen vinden couperose echter cosmetisch storend en vaak wordt er ook een branderig gevoel ervaren. Couperose is meestal erfelijk bepaald en wordt veroorzaakt door minder sterke vaatwanden.

Welk laser voor welke toepassing?

  • KTPlaser: voor de kleinere bloedvaten
  • Long pulse yaglaser: voor de grotere bloedvaten

Deze lasers werken selectief in op de te behandelen zone zonder de omliggende huid te beschadigen. Indien de lichtstraal terecht komt op de rode bloedcellen, treedt er een absorptie op. De bloedvaten worden hierdoor op een adequate manier afgesloten.

Na de laserbehandeling heeft het lichaam een zekere tijd nodig om de afgesloten bloedvaten af te voeren. Na een periode van drie tot zes weken kan men het effect van de behandeling volledig beoordelen en is het mogelijk om een eventuele nabehandeling uit te voeren.

De behandeling wordt over het algemeen goed verdragen. De behandeling voelt warm aan en wordt versterkt door een gevoel van kleine prikjes in de huid. Vooral de toepassing op de neusvleugels wordt als gevoelig ervaren. Meestal duurt een behandeling ongeveer twintig minuten en is er enkele dagen na de behandeling al een duidelijk verschil merkbaar.

Over het algemeen zijn er twee tot drie behandelingen nodig.

Nevenwerkingen

  • Onmiddellijk na de behandeling ontstaan er een roodheid en zwelling. Meestal verdwijnt de zwelling geleidelijk aan de volgende dag, maar bij meer uitgebreide behandelingen of bij toepassingen dicht bij de ogen, kan de zwelling soms meer uitgesproken zijn en een tweetal dagen persisteren.
  • Heel soms ontstaan er kleinere blaasjes die vanzelf indrogen of kleine korstjes die moeten behandeld worden met antibiotische zalf.

Wat is belangrijk na de behandeling

  • Liefst niet te veel sporten
  • Gedurende een week alle warmtebehandelingen, zoals sauna of bubbelbaden vermijden.

Ontvang gratis een brochure over Couperose van Da Vinci Clinic.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.