Da Vinci ClinicDa Vinci Clinic Da Vinci Clinic

Anti-AgingBorstenGezichtHaarHuid en LaserInjectablesLichaamOverige

Ontharing


Illustratie
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Algemeen

Bij epilatie (ontharing) met laser maakt men gebruikt van laserlicht dat geabsorbeerd wordt door de haarkleurstof melanine. Deze absorptie zorgt ervoor dat de haarwortel wordt beschadigd. Door de wortel en de celstructuren van het haar te vernietigen, kan dit op de behandelde plaats niet meer groeien. Laserlicht laat toe om selectief te werken en de huid niet te beschadigen.


Omdat het haar een ontwikkelingscyclus doorloopt, zijn er meerdere behandelingen nodig. Enkel haren in de groeifase (anagene fase) zijn gevoelig voor de lichtstraal.
Voor optimaal resultaat zijn gemiddeld zes tot acht behandelingen nodig. Tussen elke behandeling is een periode van twee maanden nodig om de haren van de rustfase naar de groeifase te doen gaan.

Wie komt ervoor in aanmerking?

De ideale kandidaten hebben een lichte huidskleur en donkere haren, waardoor de haren een maximum aan energie kunnen opvangen.
Bij kandidaten met een donkere huidskleur zal het toestel lager gezet worden. Patiënten met bleke of witte haren hebben veel minder resultaat omdat er weinig pigment in de haarfollikels aanwezig is.

Wat ziet u na de laserbehandeling?

Na de laserbehandeling is het resultaat niet meteen zichtbaar. Meestal ontstaat er na een paar minuten een rode papel rond de haarfollikel, wat aangeeft dat er veel hitte is ontwikkeld. De haartjes zitten los in de haarzakjes en kunnen gemakkelijk met een pincet worden uitgetrokken.

Na twee tot drie weken wanneer de epidermis wordt vernieuwd, zullen de haartjes vanzelf uitvallen. Gedurende deze periode lijkt het alsof de haartjes nog groeien, maar in werkelijkheid worden ze naar boven gedrukt door de epidermis.

Is de behandeling pijnlijk?

Omdat de lichtenergie wordt opgenomen door de pigmenten melanine en hemoglobine, hangt de pijn af van de concentratie melanine aanwezig in de epidermis en de haartjes. Mensen met een donkere huid of personen met dikke, donkere haren zullen dus gevoeliger reageren op de behandeling. Een verdoving blijkt meestal niet nodig en de meeste patiënten vinden de pijn mild of zelfs afwezig.

Wat is SHR?

SHR is het meest innovatievesysteem op het gebied van definitieve ontharing. SHR is veilig, effectief, pijnloos en uitermate geschikt voor alle huidtypes, inclusief donkere huidtypes.

De SHR-technologie laat een gelijkmatige verwarming van de behandeloppervlakte toe. Het omliggende weefsel functioneert hierbij als energiereservoir, zodat de haarfollikel en de stamcellen ook de temperatuur van de omliggende huid krijgen. Na de behandeling zien we dat er zich oedeem vormt rondom het follikel. Dit verschijnsel toont het succes van de behandeling aan. De stamcellen zijn uitgeschakeld. 

Deze methode is CE en FDA goedgekeurd als effectieve permanente ontharing.

Hoeveel sessies zijn er nodig?

Alleen groeiende haartjes kunnen worden behandeld. Het aantal groeiende haartjes varieert van 10 tot 70% afhankelijk van de plaats op het lichaam. De duur van de groeicyclus is eveneens variabel. Om vrijwel alle haartjes te verwijderen, volstaan voor de meeste personen acht sessies, met twee tot drie maanden tussen elke behandeling.

Hoe bereid ik mij voor op een laserontharing?

Om een te grote huidabsorptie te vermijden, is het belangrijk dat de huid niet gebruind is op het moment van de ontharing. Een maand voor de behandeling mogen geen haartjes meer worden gewaxt of uitgetrokken. Wel mag er worden geschoren.

Is het resultaat blijvend?

Histologische studies tonen aan dat met de huidige lasertechnologie de cellen in de haarzakjes vernietigd worden. Omdat vernietigde cellen niet regenereren, kunnen we aannemen dat het resultaat permanent zal zijn. Voor deze nieuwe technologie zijn er nog geen wetenschappelijke studies gepubliceerd voor "lange termijn" evaluatie.


Ontvang gratis een brochure over Ontharing van Da Vinci Clinic.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.