Dr. Frank GoesGoes Oogcentrum Dr. Frank Goes

Refractiechirurgie


Visumax femtosecond laser van Carl Zeiss Meditec
Visumax femtosecond laser van Carl Zeiss Meditec
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Kosten: Vanaf Ä 1250,-/oog
Verzekering: Nee

Levenskwaliteit...   Hinder tijdens het sporten ...    Last van je bril ...    Hinder van je contactlenzen …

Elk jaar laten meer en meer mensen zich behandelen omdat ze vinden dat hun levenskwaliteit vermindert door het dragen van bril en/of contactlenzen.

De ‘Smile’ procedure is volledig anders dan een Femtolasikbehandeling.

Deze bewezen Femtosecond technologie van Carl Zeiss maakt gebruik van de allerlaatste wetenschappelijke ontwikkelingen in de geschiedenis van de ooglaserchirurgie.

'Smile': een ingenieuze en zachte vorm van behandeling

  • Vroeger bestond eerst ‘PRK’: zonder flapje, doch met veel pijn en trage genezing.
  • Nadien ontstond ‘LASIK’: met flapje, geen pijn, en snelle genezing. Doch mechanisch en met een mesje.
  • De volgende stap was ‘FEMTOLASIK : opnieuw met flapje, geen pijn, snelle genezing, en volledig computergestuurd en met de laser, niet mechanisch dus. Doch nog steeds met flap.
  • De laatste stap is de ‘SMILE'-techniek van Carl Zeiss Meditec : geen flap meer, geen pijn, snelle genezing, en volledig computergestuurd met de femtosecond laser.

‘Smile’ staat voor ‘Small Incision Lenticular Extraction’. Deze nieuwe techniek, die enkel mogelijk is met de Visumax femtosecond laser van Carl Zeiss, is veruit de minst invasieve behandeling die heden mogelijk is.

De nadelen van de oudere behandelingsmethoden zijn weggewerkt en de voordelen zijn gebleven.

Het feit dat we nu eindelijk geen flapje meer hoeven te maken vermindert de kans op droge ogen aanzienlijk en verbetert de stabilteit van het hoornvlies enorm.

Wat is een femtosecond laser?

Elke puls van een ‘femtosecond laser’ duurt minder dan één triljoenste van een seconde. Een femtoseconde is 1–15  van een seconde of 0.000000000000001 seconde. Deze ultrakorte pulsen van laserlicht worden gebruikt om zeer fijne en dus ook veilige incisies in het hoornvlies te maken.

Elke laserpuls creëert een microscopisch kleine gasbel. Miljoenen van deze gasbelletjes samen zijn in staat om een zeer fijn snijvlak te creëren in het hoornvlies.

En hoe minder energie nodig is, hoe fijner de gasbel, en dus ook hoe fijner het snijvlak.

Smile: het verschil ten opzichte van Femtolasik

Bij Smile wordt eerst een lenticule in het intacte hoornvlies voorbereid met de femtosecond laser. Dit is de eigenlijke behandeling. Alles gebeurt in een gesloten systeem. Deze ‘lenticule’ wordt doorheen een kleine opening verwijderd. Alles zonder flap, zonder pijn, met snelle recuperatie.

Bij femtolasik daarentegen wordt eerst een flap gemaakt, pas na het openen ervan wordt de behandeling uitgevoerd. Mét een flap dus. In een open systeem, vrij aan de oppervlakte.

Het grote voordeel van Smile is dus het feit dat de behandeling plaatsvindt zonder flapje. In een gesloten systeem, zonder contact met de omgeving. Onafhankelijk van omgevingstemperatuur, vochtigheid, tocht, enz. Waardoor de nauwkeurigheid verhoogt.

En het feit dat er geen flap meer dient gemaakt te worden is eveneens een groot voordeel.

Hetgeen de kans op droge ogen na de behandeling fel vermindert en de stabiliteit van het hoornvlies verbetert.

Waarom is ‘Smile’ zo zacht voor mijn ogen?

De opening die nodig is om de Lenticule te verwijderen is kleiner dan bij vroegere en oudere procedures, waardoor de structuur van het hoornvlies meer intact blijft. Het contactglas waardoorheen de laserspot vallen past zich ook aan de kromming van het hoornvlies aan, waardoor de behandeling volledig pijnloos is.

Hoeveel ervaring heeft men al met ‘Smile’?

Carl Zeiss is al meer dan 20 jaar actief in de ontwikkeling van allerlei ooglasertechnieken. Ze ontwikkelden als eersten een spotscanner in 1997, waren de eersten met Topografie (1998)- en wavefront (2000)-geleide behandelingen. De ‘Smile’ techniek is volledig het gevolg van de gesofisticeerde Carl Zeiss Visumax laser. De volledige techniek is helemaal gebaseerd op femtosecond technologie die al jarenlang wordt gebruikt en die haar efficiëntie reeds miljoenen keren heeft bewezen.

Het Goes OogCentrum was het eerste centrum in de Benelux die deze techniek kon toepassen.

Welke afwijkingen kunnen worden behandeld met ‘Smile’?

Tot op heden wordt de techniek enkel gebruikt voor bijziendheid en astigmatisme. De studies om de techniek ook voor verziendheid aan te wenden, zijn lopende.


Ontvang gratis een brochure over Refractiechirurgie van Dr. Frank Goes.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.