Klinieken die Liposuctie aanbieden in Antwerpen:
 

Dr. J. VanoorbeekKliniplast Dr. J. Vanoorbeek

Liposuctie


Illustratie
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

U sleept zich al jaren van het ene dieet naar het andere. Fitness, joggen, tennis,… En nog krijgt u dat overtollig vet op uw heupen niet weg.

De liposculptuur is een modernere versie van liposuctie. Bij de liposculptuur worden veel dunnere buisjes gebruikt om het vet weg te zuigen dan bij liposuctie. Hierdoor is liposculptuur veel efficiënter en precieser.

Na de puberteit worden geen nieuwe vetcellen meer aangemaakt. Als u vermagert ledigen de vetcellen zich. Als u bijkomt vullen de vetcellen zich. Bij een liposculptuur worden vetcellen verwijderd. Dit verklaart het blijvend resultaat.

Een liposculptuur is echter geen vermageringsmethode. Als u overgewicht hebt kan een liposuctie u niet helpen. Alleen een verandering van eetgewoonten en sport kunnen u dan helpen. Als u echter vetophopingen hebt op plaatsen die u storen kan een liposuctie aangewend worden om een daadwerkelijke figuurcorrectie te verwezenlijken. Bij vrouwen kan het vet zich typisch aan de buitenkant van de dijen ophopen (de zogenoemde rijbroek). Ondanks uw normale lichaamsgewicht moet u toch een maatje groter kopen. Bij de man vinden we deze storende vetophopingen typisch in de flanken (zogenaamde zwembandjes of lovehandles). Dit zijn twee voorbeelden van situaties waarbij een liposculptuur soelaas kan bieden. Andere zones zijn o.a. de binnenkant van de dijen, rugplooien, buik, onderkin, knieën,…

Via micro-incisies (kleine insnedes van 2 à 3 mm) die gemaakt worden op verdoken plaatsen (in de liesplooi, in een huidplooi, in de knieholte,…) wordt eerst met een zeer dun buisje een vocht ingespoten.(tumescent-techniek)Dit vocht is zo samengesteld om achteraf nabloedingen en pijn tot een minimum te beperken. Dan wordt met zuigbuisjes van 2 tot 4 mm doorsnede de vetcellen weggezogen. Na de ingreep moet u een compressie-panty dragen gedurende 4 tot 6 weken. Dit geeft steun aan de weefsels en zal de genezing bevorderen. De huid moet zich immers terug strak trekken over het verminderde volume. Een goede huidelasticieit is dus onontbeerlijk voor een strak resultaat achteraf. De kwaliteit van uw huid kan door uw plastisch chirurg beoordeeld worden.

Voor beperkte liposucties kan een lokale verdoving voldoende zijn maar voor de meer uitgebreide liposucties is een slaapnarcose toch beter. Zij biedt immers meer comfort voor de patiënt (en ook voor de chirurg): naar het einde van een liposuctie geraakt de verdovingsvloeistof uitgewerkt en kan de pijn soms toenemen waardoor men zich soms te vlug tevreden stelt met het geleverde werk. Ook kan er bij een lokale verdoving enkel in de verdoofde zone gezogen worden terwijl bij een narcose ook de niet verdoofde zones kunnen behandeld worden waardoor er een mooiere en evenwichtigere overgang is van de behandelde en niet behandelde zones.

Liposuctie is waarschijnlijk de meest uitgevoerde esthetische behandeling. Als zij juist geïndiceerd is kan zij tot zeer mooie resultaten leiden en maakt zij over het algemeen zeer tevreden en opgeluchte patiënten.


Ontvang gratis een brochure over Liposuctie van Dr. J. Vanoorbeek.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.