Klinieken die Littekens aanbieden in Antwerpen:
 

Dr. J. VanoorbeekKliniplast Dr. J. Vanoorbeek

Littekens


Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Na een ongeval of een operatie ontstaan littekens. Littekens verdwijnen nooit. Het is dus essentieel dat zij goed genezen om niet te opvallend te worden.

Littekenvorming maakt deel uit van het normale genezingsproces. Hoe dit proces verloopt hangt af van de plaats van het litteken, de lengte van het litteken, de richting van het litteken en het huidtype.

Bij elke operatie veroorzaakt de chirurg een litteken. Dit ontstaat echter na een goede ontsmetting, met een chirurgisch vlijmscherp mesje en volgens de huidlijnen. Zeker plastisch chirurgen besteden extra aandacht aan het sluiten van wondjes en aan de ligging en richting van het toekomstige litteken. Een litteken in een huidplooi is amper zichtbaar terwijl een litteken loodrecht op een plooi veel feller opvalt. Ook het begrip ‘tissue handling’ en respect voor de weefsels wordt er van in het begin van de opleiding tot plastisch chirurg ingepompt.

Een litteken veroorzaakt door bijvoorbeeld een ongeval is meestal bevuild,met gekartelde en geplette wondranden en houdt geen rekening met ligging en richting.

Een litteken geneest meestal als een witte vlakke streep. Als er een verhevenheid ontstaat maar deze verhevenheid binnen de grenzen van het litteken blijft spreken we van ‘hypertrofisch litteken’ (‘wild vlees’). Als de verhevenheid als een echte tumor buiten de grenzen van het litteken treedt spreken we van ‘keloid’. Vooral mensen met een donkere huidskleur hebben een verhoogd risico tot keloidvorming.

Vaak loont het de moeite om na enkele maanden een littekencorrectie te verrichten.

Best wordt minstens 6 tot 12 maanden gewacht. Littekens nemen hun tijd om te genezen. Na drie maanden zijn littekens het meest rood. Vanaf dan beginnen zij te vervagen naar de kleur van de omliggende weefsels.

Om een litteken te verbeteren zijn verschillende technieken voorhanden. Eerst wordt er natuurlijk conservatief behandeld: littekenzalf, massage, siliconen, drukkledij, cortisone-injectie. Als dit zonder succes is kan een litteken chirurgisch gecorrigeerd worden. Hierbij wordt dan meestal het bestaande litteken uitgesneden en dan wordt er extra aandacht besteed aan hechttechnieken. Eventueel wordt de richting van het litteken veranderd. Soms biedt lasertherapie soelaas. Bij keloidvorming kan soms radiotherapie nodig zijn.


Ontvang gratis een brochure over Littekens van Dr. J. Vanoorbeek.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.