Klinieken die Siliconenprothese aanbieden in Antwerpen:
 

Dr. J. VanoorbeekKliniplast Dr. J. Vanoorbeek

Siliconenprothese


Kerngegevens
Doelgroep: Vrouwen
Verzekering: Nee

De borstvergroting is een van de meest uitgevoerde plastische ingrepen bij de vrouw. Een mooie boezem en decolletť geven de meeste vrouwen een zelfzeker zelfbeeld en verhogen het zelfvertrouwen.

Een borst bestaat voornamelijk uit klier- en vetweefsel. Klierweefsel is stevig en relatief hard. Vetweefsel is veel zachter en minder stevig. Met de jaren vermindert de hoeveelheid klierweefsel waardoor de hoeveelheid vetweefsel procentueel toeneemt. Hierdoor verandert de borst. De huid die alles op zijn plaats houd verliest aan elasticiteit met het ouder worden. Ook hierdoor verliest een borst haar volume en vorm. Zwangerschap en gewichtsveranderingen hebben hun invloed op de hoeveelheid vet- en klierweefsel waardoor een borst ook kan veranderen.

Er zijn geen duidelijke leeftijdsgrenzen voor een borstvergroting maar we wachten toch best tot als de borst volgroeid is (meestal na 18 jaar). Zoals elke andere esthetische ingreep is een borstvergroting een operatie die u enkel voor u zelf doet. Het mag geen wens zijn van uw omgeving. Een borstaugmentatie biedt over het algemeen geen oplossing voor sociale of seksuele problemen.

Door uitvoerig onderzoek in Europa en door de FDA in de Verenigde Staten onder miljoenen vrouwen is bewezen dat de siliconen borstprothesen niet kankerverwekkend zijn. De prothesen die wij gebruiken voldoen aan alle Europese kwaliteitseisen (Eurosilicone, Mc Ghan-Allergan, Mentor) en worden door de firmaís voorzien van een levenslange garantie. Voor de operatie wordt meestal gevraagd een mammografie te laten gebeuren. Zo hebben we een beeld van uw borst van voor de ingreep. Je weet maar nooit. Studies tonen aan dat patiŽnten met borstprothesen meestal vroeger alarm slaan in geval van borstkanker dan anderen.  Hierdoor kunnen zij vroeger geholpen worden.

Het belangrijkste van de ganse procedure is de consultatie voorafgaand aan de operatie.  Hier proberen we de reŽle wens en motivatie van de patiŽnte te achterhalen. Het is de patiŽnte, soms samen met de partner, die beslist wat het moet worden. Als plastisch chirurg geef ik enkel advies over wat chirurgisch mogelijk is. Uw wensen moeten natuurlijk wel overeen komen met mijn deontologische principes. Met behulp van verschillende pasprothesen kunnen we u een idee geven over het te bekomen resultaat. In samenspraak zal de juiste techniek, de juiste prothese en de juiste incisies gekozen worden. Er zal een uitvoerig klinisch onderzoek verricht worden (onderzoek naar huidstructuur, symmetrie, borstvorm, metingen van de borst en borstkas,Ö)

De operatie gebeurt in het ziekenhuis onder algemene anesthesie. Afhankelijk van de prothese en techniek wordt een insnede in de oksel, rond het tepelhof of in de borstplooi gemaakt. Dan wordt de prothese boven of onder de spier geplaatst. Dit alles werd op voorhand op de consultatie besproken en beslist. Meestal kan men dezelfde avond al naar huis. Als nazorg zijn geen bijzondere maatregelen nodig.

De eerste vier weken moet u een voortdurend een steun-bh dragen. Vooral als de prothese onder de spier geplaatst werd is de eerste week best wel pijnlijk. Hiervoor worden pijnstillers en spier-relaxerende medicatie voorgeschreven. Gezien het om een esthetische ingreep gaat wordt er geen ziekenverlof voorgeschreven. U moet toch rekenen op een werkonbekwaamheid van 1 ŗ 2 weken (afhankelijk van uw werk).

 


Ontvang gratis een brochure over Siliconenprothese van Dr. J. Vanoorbeek.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.