Klinieken die Tepel (hof) correctie aanbieden in Antwerpen:
 

Dr. J. VanoorbeekKliniplast Dr. J. Vanoorbeek

Tepel (hof) correctie


Illustratie
Kerngegevens
Doelgroep: Vrouwen
Verzekering: Nee

De borsten, een van de belangrijkste uiterlijke kenmerken van de vrouwelijkheid, krijgen het in de loop der jaren soms hard te verduren (zwangerschap, borstvoeding, schommelingen van het gewicht). Een borst bestaat uit klierweefsel, vet en huid.

Met de leeftijd verliest de huid aan elasticiteit en vermindert de hoeveelheid klierweefsel waardoor de borst in verhouding meer uit vet zal bestaan. Hierdoor gaan borsten hun stevigheid verliezen en doorhangen. Het hangen van een borst noemen we ptose.(Grieks woord voor vallen). Er zijn drie graden van ptose. Graad I is de minst erge en hierbij is de tepel niet lager gezakt dan de borstplooi. Bij graad II bevindt de tepel zich lager dan de plooi. Bij graad drie ligt de tepel meer als 3 cm lager dan de plooi.

Aangezien de borsten uit klierweefsel en vet bestaan, zullen borstspieroefeningen, massages, crèmes, douches met koud water of andere hulpmiddeltjes geen enkele invloed hebben op hun vorm, volume of stevigheid. De enige manier om tot een versteviging van de doorhangende borst te komen is een borstlift.

Een graad I kan meestal verholpen worden door een borstprothese (high profile) te plaatsen. Het liftend effect wordt versterkt door de prothese boven de spier te plaatsen. Deze vorm van borstlift is eigenlijk een borstvergroting.

Bij graad II en III moet de borst zelf een remodellage ondergaan. Deze techniek heeft veel weg van een borstverkleining zonder dat er echter weefsel verwijderd wordt. Er wordt wel huid weggenomen. Hierdoor ontstaat er een litteken rond het tepelhof en een vertikaal litteken van tepelhof tot aan de borstplooi. (lollylitteken). Bij extreme ptose en dus een enorm overschot aan huid moet soms een horizontale component aan het litteken toegevoegd worden. (ankerlitteken). Meestal wordt het tepelhof verkleind.

Voor de operatie wordt meestal een mammografie verricht. Eventueel verwijderd borstweefsel wordt anatoompathologisch onderzocht.

Soms wordt er bij een borstlift een combinatie van beide technieken verricht. Er wordt een klassieke borstlift verricht en er wordt in een tijd een prothese geplaatst om het volume van vroeger te hestellen (of te vergroten).

Het belangrijkste van de ganse procedure is de consultatie voorafgaand aan de operatie.  Hier proberen we de reële wens en motivatie van de patiënte te achterhalen. Het is de patiënte, soms samen met de partner, die beslist wat het moet worden. Als plastisch chirurg geef ik enkel advies over wat chirurgisch mogelijk is. Uw wensen moeten natuurlijk wel overeen komen met mijn deontologische principes. In samenspraak zullen de juiste techniek, de nood aan een eventuele prothese en de juiste incisies gekozen worden. Er zal een uitvoerig klinisch onderzoek verricht worden (onderzoek naar huidstructuur, symmetrie, borstvorm, metingen van de borst en borstkas,…)

De operatie gebeurt in het ziekenhuis onder algemene anesthesie.Men blijft meestal één nacht in het ziekenhuis. De drains die het overtollige bloed en wondvocht draineren kunnen meestal de volgende dag verwijderd worden. Anders kan u naar huis met de drains.

Een borst lift is in se een esthetische ingreep waarvoor dus geen tussen komst voorzien is door het ziekenfonds. Als het eerder gaat om een borstverkleining met lifting kan het ziekenfonds soms tussenkomen. Dan moet er eerst toestemming gevraagd worden aan de medisch adviseur.

Na de ingreep moet u gedurende 4 weken een sport-bh dragen (dag en nacht). Vooral als er geen horizontale component aan het litteken toegevoegd werd, duurt het enkele weken alvorens de borst haar definitieve vorm krijgt. Gedurende de eerste weken zal de borst uitdraaien en zal de tepel op zijn plaats komen. De zwelling zal de maanden na de operatie verdwijnen. De gevoeligheid van de tepel kan aanvankelijk veranderen maar normaliseert na enkele maanden. Bij zeer grote borsten of ernstige hangborsten is de gevoeligheid sterk verminderd. Na de operatie zal dit meestal niet veranderen.

Gezien het om een esthetische ingreep gaat wordt er geen ziekenverlof voorgeschreven. U moet toch rekenen op een werkonbekwaamheid van 1 à 2 weken (afhankelijk van uw werk).


Ontvang gratis een brochure over Tepel (hof) correctie van Dr. J. Vanoorbeek.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.