Klinieken die Borstvergroting aanbieden in Noord-Holland:
 

Dr. Leo Peter van der WeijEsthetische plastische chirurgie Dr. Leo Peter van der Weij

Borstvergroting


Illustratie
Kerngegevens
Doelgroep: Vrouwen
Verzekering: Nee

Binnen de esthetische plastische chirurgie is de borstvergroting een van de meest voorkomende procedures. Een borstvergroting geeft vrouwen de mogelijkheid om tegemoet te komen aan hun wens om mooiere borsten te hebben. Iedere vrouw heeft haar eigen redenen om een borstcorrectie te wensen.

De belangrijkste redenen zijn kleine borsten, borsten die na zwangerschap en borstvoeding aan volume hebben verloren en daardoor slapper zijn geworden en borsten die zijn gaan hangen door bijvoorbeeld gewichtsafname. Een borstvergroting, borstlift zonder of met behulp van borstimplantaten of een borstverkleining kan een vrouw een meer proportionele vorm en zelfvertrouwen geven. Vooral als zij na de operatie eenmaal de voor- en na foto’s van de borstvergroting zien.

Ben ik een goede kandidaat voor borstvergroting?

Een of meer van de volgende gevoelens of condities kunnen erop wijzen dat u een goede kandidaat bent voor een borstvergroting:

  • U heeft last van het gevoel dat uw borsten te klein zijn
  • Uw kleding die goed past rond uw heupen is vaak te groot bij de bustelijn
  • U voelt zich zekerder bij het dragen van een voorgevormd badpak of opgevulde top
  • Uw borsten zijn kleiner geworden en hebben aan stevigheid verloren na het krijgen van kinderen
  • Gewichtsverlies heeft de grootte en vorm van uw borsten veranderd
  • Een van uw borsten is aanmerkelijk kleiner dan de andere

Tijdens één van de eerste gesprekken maakt Dr. Van der Weij foto’s. Borstvergroting operaties zijn namelijk een vrij grote ingreep en dus is het belangrijk dat u alle voors en tegens goed afweegt. Een analyse aan de hand van foto’s van uw borst kan u helpen een weloverwogen beslissing te maken. Wij geven u bovendien uitgebreide informatie over de prijzen van een borstvergroting.

Uw persoonlijk consult / prijzen van een borstvergroting

Tijdens het consult worden alle zaken besproken die verband houden met het toekomstige voorkomen van uw borsten. Zo zal u gevraagd worden over de gewenste grootte van uw borsten, de vorm van uw tepels en de vorm van uw toekomstige borsten. Ook de prijzen van een borstvergroting worden met u besproken. Een uitgebreid consult helpt Dr. Van der Weij om uw wensen en verwachtingen te begrijpen en te bepalen of zij redelijkerwijs kunnen worden bereikt.

Hoe zal Dr. Van der Weij mij beoordelen voorafgaand aan een borstvergroting?

Dr. Van der Weij zal uw borsten onderzoeken en foto’s voor de borstvergroting maken voor uw medisch dossier. Dr. Van der Weij meet uw borsten nauwkeurig op. Op basis hiervan kan hij u een voorstel doen voor een type prothese en het volume. Voor de spiegel krijgt u de gelegenheid om deze gekozen prothesen te “passen” om een gefundeerde keuze te maken voor het te gebruiken implantaat. Indien de borsten te slap zijn zal hij u informeren over een borstlift of een borstlift in combinatie met een borstvergroting.

U moet voorbereid zijn om uw medische achtergrond met Dr. Van der Weij te overleggen. Dit omvat informatie over eventuele medische aandoeningen, drugs allergieën, medische behandelingen die u heeft ondergaan zoals eerdere operaties inclusief borst biopsie, en medicijnen die u momenteel inneemt. U wordt gevraagd of er borstkanker in uw familie voorkomt en eventuele resultaten van een mammografie te overleggen. Het is belangrijk tijdens uw consult volledige informatie te verstrekken.
Indien u van plan bent om een aanzienlijke hoeveelheid gewicht te gaan verliezen, moet u dit van te voren aangeven. Dr. Van der Weij kan u dan adviseren uw gewicht te stabiliseren voorafgaand aan uw borstvergrotende operatie. Indien u nog een kinderwens heeft, deel dit dan met Dr. Van der Weij. Zwangerschap kan de borstgrootte op een onvoorspelbare manier veranderen en het kan van invloed zijn het de lange termijn resultaat van uw borstvergroting. Er zijn geen aanwijzingen dat borstimplantaten invloed hebben op zwangerschap of uw vermogen om in de toekomst borstvoeding te geven, maar indien er onduidelijkheden zijn over deze zaken, vraag het ons gerust.

De dag van de operatie

Het doel van Dr. Van der Weij en zijn voltallige personeel is om uw operatiedag zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk voor te laten verlopen.

Hoe moet ik mij voorbereiden op een borstvergrotende operatie?

Indien u rookt, wordt u gevraagd om hier ruim voor de operatie mee te stoppen. Bepaalde anti-inflammatoire geneesmiddelen zoals Aspirine kunnen leiden tot een verhoogde kans op bloedingen. U krijgt van ons tijdens uw consult extra preoperatieve instructies mee. Hierin wordt aangegeven welke vitaminen Dr. van der Weij aanbeveelt in te nemen voorafgaand aan uw operatie. Een borstvergroting wordt meestal uitgevoerd op een poliklinische basis. Dit wil zeggen dat u dezelfde dag weer naar huis mag, meestal een aantal uren na de operatie. Als dit het geval is, moet u ervoor zorgen dat iemand u naar huis kan brengen na de operatie.

Hoe wordt de behandeling uitgevoerd?

Een borstvergroting geschiedt in dagbehandeling. Dit wil zeggen dat u de dag van de operatie weer naar huis mag, meestal een aantal uren erna. Voor de operatie bespreekt Dr. Van der Weij nogmaals de operatieprocedure (en eventueel de foto’s van voor de borstvergroting) met u. Hij tekent dan uw borsten af conform het operatieplan. De operatie wordt onder algehele anesthesie verricht. Om het implantaat te kunnen inbrengen, brengt Dr. Van der Weij een snede (incisie) in de huid. Vervolgens creëert hij een holte voor het implantaat. Deze holte komt onder de borstklier of onder de borstspier.

Boven of onder de spier

Individuele factoren en persoonlijke wensen bepalen de geschikte implantaatgrootte, de locatie van de incisie en de vraag of het implantaat boven of onder of half onder spier (dual plane) borstspier geplaatst wordt of onder de fascie van de spier (subfaciaal) . Tijdens het consult wordt de pinch test gedaan. Deze laat zien of er genoeg bedekking is van uw eigen weefsel aan de bovenkant van het implantaat. Bij genoeg bedekking heeft u minder kans de bovenrand van het implantaat te zien. Indien er genoeg bedekking is kan het implantaat onder de klier, op de spier geplaatst worden. Bij een lage pinch-test en dus te weinig bedekking wordt de prothese gedeeltelijk of onder de spier geplaatst.

Incisie locatie

Voor de incisie bestaan een aantal mogelijkheden: in de borstplooi, in de tepelhof of in de oksel. Alle drie hebben ze hun voor- en nadelen. Dr. Van der Weij licht u goed voor over de vraag wat voor u de beste incisieplaats is. Hij bepaalt dit niet alleen. Dit doet hij met u samen, mede afhankelijk van het soort implantaat dat u kiest.

Dr. Van der Weij brengt de borstimplantaten meestal in via een incisie in de borstplooi. Bij deze incisie komt het litteken onder de borst in de borstplooi terecht. Het voordeel hiervan is dat hij tijdens de operatie goed en direct zicht heeft op de holte die hij creëert om het implantaat in te brengen. Hierdoor kan hij zorgvuldiger werken. Hij kan dan namelijk de afmetingen van de holte precies afstemmen op die van het implantaat. Bovendien kan hij de holte “droog” maken, wat betekent dat deze na de ingreep niet meer bloedt. Dit vermindert de kans op een nabloeding en kapselcontractie.

Als Dr. Van der Weij een anatomisch borstimplantaat inbrengt, kan dit alleen via deze incisie in de borstplooi. Alleen als de chirurg tijdens het consult uw borsten nauwkeurig heeft opgemeten, kan hij zeer nauwkeurig bepalen waar de toekomstige borstplooi terecht zal komen. De incisie geneest vrij snel en vaak onopvallend.

Welk type borstimplantaten kunnen worden gebruikt voor een borstvergroting?

Elk merk implantaat heeft weer een verschillende vorm en inhoud en een ander oppervlak. De vorm en grootte van de aan u aanbevolen borstimplantaten worden mede bepaald door het doel van de borstversteviging, uw opgemeten verhoudingen en uw bestaande borstweefsel. Daarnaast spelen de voorkeur en ervaring van de plastisch chirurg met een type prothese, ook een rol.
De borstprothesen waar Dr. Van der Weij dankbaar gebruik van maakt bevatten een cohesieve gel en een solide dubbel lumen omhulsel met geruwde buitenste schil. Het is prettig als u voor uw consult op de hoogte bent van alle mogelijkheden rondom de borstimplantaten. Dan kunt u samen met Dr. Van der Weij bepalen naar welk implantaat de voorkeur uitgaat. Laat de grootte, type en vorm van uw prothese niet alleen over aan uw chirurg, want dan kunt u na de ingreep wel eens voor onaangename verrassingen komen te staan. Neemt u ook de prijzen van de borstvergroting, afhankelijk van het soort implantaten, mee in uw overweging.

Geen drains

Na de operatie, die ongeveer één uur in beslag neemt, worden uw borsten verzorgd met een smalle tape. Door de innovatieve en zorgvuldige operatietechniek van dr Leo-Peter van der Weij heeft u na de ingreep geen drains (slangetjes die na een operatie vaak worden achtergelaten om het overtollige wondvocht af te voeren) of drukverband nodig. Dezelfde dag kunt u met alleen een sportbeha naar huis toe.

Wat kan ik verwachten tijdens het herstel-proces?

Er kan een stuwend of strak gevoel optreden in de borsten. Tevens kan een branderig gevoel in de tepels aanwezig zijn. Daarnaast kunnen de borsten en tepels enige tijd gevoelloos zijn. De ene borst kan wat meer gezwollen zijn dan de andere. Ook kan de ene borst wat meer pijn doen dan de andere. De zwelling die optreedt, verdwijnt meestal binnen een maand.
Het kan voorkomen dat in de borsten een soort knisperen te voelen en te horen is. Dit komt doordat er een open verbinding is geweest tussen de holte waar de prothese geplaatst is en de buitenlucht. Dit veroorzaakt lucht in de holte van de prothese. Deze lucht verdwijnt vanzelf.
Het is aan te raden een stevige, naadloze (sport)beha te dragen, met voor- of achtersluiting, in een maat die u aanbevolen is. Deze dient u ongeveer zes weken continu (dag en nacht) te dragen. Gelieve uw armen in deze periode niet boven uw hoofd reiken. De hechtingen worden na een week verwijderd.

Hervatten dagelijkse activiteiten

Hoewel het soms enkele dagen duurt voordat u uw normale activiteiten na uw borstvergroting weer kunt hervatten, is het van belang voor uw herstel dat u blijft bewegen. Iedereen herstelt op een andere manier, maar na een borstvergroting is het vaak mogelijk om terug te keren naar het werk binnen een paar dagen of een week, afhankelijk van de aard van de activiteiten die nodig zijn op uw werk. Fysieke activiteit dient vermeden te worden voor tenminste 6 paar weken na de operatie.

Risico’s

Elk jaar ondergaan vele duizenden vrouwen met succes een borstvergroting, maar desondanks zult u naast de voordelen ook op de hoogte moeten zijn van de risico’s.
Risico’s en mogelijke complicaties ten aanzien van uw operatie kunt u het beste op persoonlijk basis bespreken met Dr. Van der Weij en of zijn consulte. Net als bij elke andere operatie kunnen zich bij een borstvergroting complicaties voordoen. Een wond kan nabloeden, of er kan een infectie optreden. In zeldzame gevallen wordt een prothese uitgestoten. De kans op complicaties is dus wel aanwezig, maar is klein. De littekens kunnen na de ingreep tijdelijk rood en dik worden. Een gestoorde wondgenezing kan bovendien een blijvend breed litteken veroorzaken.
Het lichaam vormt om elke ingebrachte prothese een bindweefsellaagje. Dit laagje wordt ook wel kapsel genoemd. Soms trekt het kapsel zich samen waardoor de borsten hard en onnatuurlijk rond worden. Het is onmogelijk te voorspellen bij wie dit gebeurt. Het komt wel voor dat er een verschil in kapselvorming is tussen twee borsten van dezelfde patiënt. Deze complicatie wordt veel onderzocht, maar er is nog geen oorzaak of behandeling voor gevonden. Wel wordt steeds meer gebruik gemaakt van prothesen met een ruwe buitenkant, waarbij overmatige kapselvorming minder lijkt voor te komen. In zeldzame gevallen gaat een prothese kapot. Borstimplantaten zijn niet altijd voor levenslange implantatie. De levensduur is afhankelijk van het type implantaat. Er kan een scheurtje ontstaan door de implantatieduur, als gevolg van een trauma, of spontaan zonder duidelijke oorzaak. Een chirurgische ingreep zal nodig zijn om de implantaten te verwijderen en indien gewenst te vervangen. Verder zijn er de normale risico’s van een narcose. Deze risico’s zijn niet groter of kleiner dan bij een andere ingreep. De anesthesist bespreekt dit met u.

Mammografie

Op een bepaald moment zullen er mammografische onderzoeken moeten worden uitgevoerd op periodieke basis. Het is van belang om de radioloog of radiologisch laborant op de hoogte te stellen van uw borstvergroting. Dr. Van der Weij kan in sommige gevallen andere soorten onderzoeken aanbevelen zoals echografie of MRI. Het is mogelijk dat de aanwezigheid van borstimplantaten de vroegtijdige opsporing van borstkanker kunnen vertragen of belemmeren.
Er is geen wetenschappelijk bewijs dat een borstvergroting het risico op borstkanker vergroot. De aanwezigheid van borstimplantaten, maakt het echter technisch moeilijker om een mammogram te nemen en te lezen. Dit vereist extra overweging en aandacht voor vrouwen die misschien wel een hoger risico lopen op borstkanker vanwege hun familiegeschiedenis. Het plaatsen van het implantaat onder de borstspier interfereert minder met het mammografie onderzoek, maar bij een borstvergroting moet ook met andere factoren rekening worden gehouden met betrekking tot de plaatsing van het implantaat. Dr. Van der Weij zal dit met u bespreken.

Ziek worden door een borstimplantaat

Sommige vrouwen met borstimplantaten hebben problemen gemeld met bepaald bindweefsel en immuun-gerelateerde ziekten. Bij vrouwen zonder implantaten kunnen deze aandoeningen ook voorkomen, zodat de centrale vraag is of borstimplantaten het risico op het ontwikkelen van deze ziektes verhogen. Verschillende grote studies zijn reeds afgerond op dit vlak en hebben aangetoond dat vrouwen met borstimplantaten geen significant verhoogd risico hebben op het ontwikkelen van deze ziekten.

Het resultaat

Een borstvergroting zal ervoor zorgen dat uw borsten voller zijn, waardoor de lichaamsverhoudingen een andere vorm aannemen. U zult ervaren dat het makkelijker wordt om bepaalde stijlen van kleding te dragen. Veel vrouwen die bij Dr. Van der Weij een borstvergroting hebben ondergaan, geven aan dat het een impuls heeft gegeven aan hun zelfvertrouwen.

Hoe lang blijven de resultaten na een borstvergroting?

Het resultaat is in principe blijvend. Veel vrouwen zijn tevreden over de resultaten, maar toch kan er soms wat te wensen over blijven. Er blijven altijd littekens, die overigens meestal weinig of niet opvallen. U wordt naar beste kunnen behandeld, maar er kunnen geen garanties gegeven worden voor een goed resultaat, of voor volledige symmetrie van de borsten. Door de tijd zal uw lichaam veranderen. Zo ook de vorm van uw borsten. Indien u na een periode van jaren ontevreden bent met de uitstraling van uw borsten, kunt u ervoor kiezen om uw borsten weer te herstellen door meer jeugdige contouren.

Wanneer moeten de implantaten vervangen worden?

Dr. Van der Weij maakt gebruik van implantaten die bedoeld zijn voor levenslange implantatie. Dit houdt echter niet in dat ze nooit vervangen hoeven te worden, maar als de borsten er mooi en soepel uit zien is er geen reden voor vervanging.

Nazorg

Onze zorg en relatie stopt niet na uw borstvergroting. Het is van belang dat u op uw vervolgafspraken komt. Indien u vragen of opmerkingen heeft tijdens uw herstel, of behoefte heeft aan aanvullende informatie op een later tijdstip, kunt u contact opnemen met Dr. Van der Weij of één van zijn medewerkers. Ook als u meer informatie wilt over de prijzen van een borstvergroting, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen.


Ontvang gratis een brochure over Borstvergroting van Dr. Leo Peter van der Weij.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.