Klinieken die Liposculptuur aanbieden in Noord-Holland:
 

Dr. Leo Peter van der WeijEsthetische plastische chirurgie Dr. Leo Peter van der Weij

Liposculptuur


Liposuctie
Liposuctie
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Een liposuctie is de aangewezen behandeling voor vrouwen en mannen die weliswaar op streefgewicht zijn, maar die desondanks ongewenste, vaak hormonaal bepaalde, vetdepots hebben die niet gevoelig zijn voor dieet en lichaamsbeweging.

Liposuctie heeft de afgelopen jaren een groot aantal verfijningen ondergaan die allen hebben bijgedragen om met meer precieze resultaten en snellere hersteltijden te komen . Hoewel er geen type liposuctie is die een dieet of lichaamsbeweging kan vervangen kan liposuctie wel die hardnekkige gebieden van ongewenst vet behandelen die niet reageren op de normale methoden van gewichtsverlies en zo de contouren van uw lichaam verbeteren.
Liposcuctie is dus geen behandeling voor overgewicht en cellulitis. In principe kan liposuctie op elke leeftijd plaatsvinden. Het biedt echter de beste resultaten als de huid nog elastisch is. De huid wordt doorgaans minder elastisch naarmate iemand ouder wordt, één of meerdere zwangerschappen heeft gehad of ten gevolge van gewichtsverlies. In dat geval kan een combinatie van liposculpture met een huidreductieplastiek (bijvoorbeeld een buikwandplastiek) een beter resultaat geven.

Ben ik een goede kandidaat voor een liposuctie?

Een liposuctie is een geschikte procedure voor mensen die op hun streefgewicht en gebieden van vetophopingen hebben die niet in verhouding staan met de rest van hun lichaam en niet weggaan met een dieet en/of lichaamsbeweging - het zogenaamde "dieet resistente vet". Ook voor mensen die gebieden van vetophopingen hebben en een goede goede elastische huid is een liposuctie een geschikte procedure.

Uw persoonlijk consult

Niet iedereen is een goede kandidaat voor een liposculpture. Sommige mensen moeten eerst afvallen met een dieet en/of extra lichaamsbeweging voordat ze in aanmerking komen behandeling. Ook een aantal medische problemen kunnen een belemmering zijn om deze ingreep te ondergaan omdat de risico’s dan te groot zijn. Patiënten met hart-, long-of vaatziekten en diabetes lopen een groter risico.

Bij mannen wordt liposculpture vaak toegepast bij vetophoping onder de kin, bepaalde gebieden op hun buik, de zo genaamde “love handles” en bij gynaecomastie (borstvorming). Genetisch gezien hebben vrouwen meer locaties waar vetdepots ontstaan zoals de buik, heupen, billen, borst, dijen, armen en knieën. Deze gebieden houden vetdepots hardnekkig vast, zijn ongevoelig voor dieet en lichaamsbeweging en uitermate geschikt voor liposculpture.
Tijdens het consult worden alle zaken besproken die verband houden met het toekomstige voorkomen van uw aangezicht. Een uitgebreid consult helpt Dr van der Weij om uw wensen en verwachtingen te begrijpen en te bepalen of zij redelijkerwijs kunnen worden bereikt.

De operatie

Een liposculpture is een dagbehandeling. Dezelfde dag, meestal een aantal uren na de ingreep, mag u onder begeleiding weer naar huis. Voor de operatie wordt de procedure nog een keer met u doorgenomen. De te behandelen locaties worden conform het operatieplan afgetekend.

Dr van der Weij maakt gebruik van de Tumecent methode: Via een of meerdere kleine insneden (incisies) van ongeveer vijf millimeter wordt een vloeistof (tumesent) in om het vetweefsel gespoten om dit vloeibaar te maken. Daarna kan overtollige vet met fijne zuignaalden afgezogen worden zodanig dat de lichaamscontouren weer normaal, proportioneel en fraai zijn. Na de operatie krijgt u een speciaal afgemeten elastische broek of band om.

Nazorg

Onze zorg en relatie stopt niet na uw buikwandcorrectie. Het is van belang dat u op uw vervolgafspraken komt. Indien u vragen of opmerkingen heeft tijdens uw herstel, of behoefte heeft aan aanvullende informatie op een later tijdstip, kunt u contact opnemen met Dr van der Weij of één van zijn medewerkers.


Ontvang gratis een brochure over Liposculptuur van Dr. Leo Peter van der Weij.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.