Esthea ClinicEsthea Clinic Esthea Clinic

(mini) Buikwandcorrectie


Illustratie
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

De buikwand kan tengevolge zwangerschap, gewichtstoename, belangrijke vermagering of ouderdom, er onelegant gaan uitzien.
Dit wordt dikwijls slecht aanvaard. Liposculptuur kan dit verhelpen, zonder dat hiervoor een zware operatie moet uitgevoerd worden. Vooral vibroliposculptuur kan een zwaardere ingreep voorkomen, door de samentrekking van de huid die deze meebrengt. Wanneer echter de buikhuid te zeer gehavend is, met belangrijk elasticiteitsverlies en striaevorming, kan een enkele liposuctie behandeling niet volstaan en moet tot een abdominoplastie overgegaan worden. Naargelang de rekbaarheid van de huid, de toestand van de abdominale spieren en de hoeveelheid overtollig vet, wordt dan geopteerd voor een minicorrectie van de buikwand (mini lifting) of een volledige buikwandcorrectie.

Mini-abdominoplastie / Mini-buiklifting

De ingreep

Deze ingreep wordt voorgesteld wanneer het overtollige vet beperkt is en wanneer het teveel aan huid en de verslapping van de buikspieren zich onder de navel voordoen. Met een discrete incisie ter hoogte van de schaamharen maakt de chirurg de huid los en neemt het daaronder gelegen overtollige vet weg. Dikwijls gebeurt dit samen met een liposculptuur van de buik en / of de heupen. De mini-buiklifting gebeurt meestal onder algemene narcose en duurt circa één tot anderhalf uur.

Gevolgen van de ingreep

U mag dezelfde dag van de ingreep naar huis. Een ondersteunende buikband moet gedurende een maand gedragen worden.

Resultaat

Het litteken is heel discreet en blijft gelegen onder de bikinilijn. Het resultaat is definitief.

Volledige abdominoplastie

De ingreep

Deze ingreep wordt voorgesteld indien de huidelasticiteit niet goed is en de buikspieren erg verslapt zijn. De chirurg maakt een insnijding ter hoogte van de schaamharen (iets langer dan bij de minilifting) en maakt de huid los tot aan de ribben. Vervolgens verwijdert hij het overtollige vet en de overtollige huid (vetschort). De navel wordt op de normale plek van het abdomen geplaatst en de buikmusculatuur wordt samengebracht en gehecht. Deze ingreep wordt vaak gecombineerd met een liposculptuur. Aan het einde van de ingreep plaatst de chirurg twee drainagebuisjes om bloed en wondvocht af te voeren. De abdominoplastie gebeurt meestal onder totale verdoving en duurt ongeveer anderhalf uur.

Gevolgen van de ingreep

U mag dezelfde dag van de ingreep naar huis. De drainagebuisjes worden enkele dagen na de ingreep weggehaald. Een ondersteunende buikband moet gedurende een maand gedragen worden. Na 3 tot 6 weken kunnen de werkzaamheden hervat worden.

Resultaat

Na 2 tot 3 maanden is een definitief resultaat bereikt.


Ontvang gratis een brochure over (mini) Buikwandcorrectie van Esthea Clinic.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.