Esthea ClinicEsthea Clinic Esthea Clinic

Borstverkleining


Illustratie
Kerngegevens
Doelgroep: Vrouwen
Verzekering: Nee

Borsten zijn soms te groot, te zwaar of te slap. Dit kan belemmerend zijn en pijnklachten (rugpijn) en houdingsfouten veroorzaken. Borsten kunnen ook gaan hangen, waardoor het tepelhof onder de borstplooi komt te liggen. In het eerste geval zal de chirurg de borsten verkleinen met wegname van huid en borstweefsel. In het tweede geval zal hij slechts de overtollige huid wegnemen en het tepelhof optrekken (borstlifting). 

De ingreep

De borstvermindering en de mastopexie (borstlifting) gebeuren onder algemene narcose of door intraveneuze sedatie (verdoving via het infuus). Deze ingrepen duren twee à drie uur.De chirurg maakt twee insneden: een eerste rond de tepel en de tweede verticaal vanaf het tepelhof naar de borstplooi. De overtollige huid en of het borstweefsel wordt weggenomen en tepel en tepelhof worden herplaatst. Bij een lifting kan de chirurg eventueel een prothese invoeren. Naar wens van de patiënte kunnen deze ingrepen gepaard gaan met een correctie van de tepel en het tepelhof.

Om bloedingen te voorkomen, worden soms drains geplaatst. Om zichtbare littekens te voorkomen gebruikt de chirurg zeer fijn draad om de incisies te hechten. Een à twee weken na de ingreep worden de hechtingen verwijderd. 

Gevolgen van de ingreep

U kunt dezelfde dag nog naar huis. Indien er drains werden geplaatst, worden deze na 2 à 3 dagen verwijderd. Een aangepaste BH moet gedurende en maand gedragen worden. Naargelang de ingreep kunnen de bezigheden binnen de week hernomen worden. Zwaar werk en sport blijven verboden gedurende een maand. De ingreep laat een discreet litteken na aan de rand van het tepelhof, en een verticaal lijntje vanaf het tepelhof tot de borstplooi. Deze littekens zijn aanvankelijk lichtjes rood in het begin maar verbleken en verminderen met de tijd. Ze zijn veel discreter dan vroeger. (Geen littekens in ankervorm of omgedraaide T).


Ontvang gratis een brochure over Borstverkleining van Esthea Clinic.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.