Esthea ClinicEsthea Clinic Esthea Clinic

Ooglidcorrectie


Illustratie
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Met ouderdom verschijnt uitpuiling en verslapping van de ooglidhuid; oogwallen en rimpels ontstaan. Dit geeft een vermoeid voorkomen. Verslapping van de ooglidhuid kan ook het zicht beperken. Esthetische chirurgie kan efficiënt de oogleden corrigeren en een vermoeide, trieste blik opvrolijken.
Het corrigeren van de bovenste en onderste oogleden zijn twee verschillende ingrepen. Ze duren ongeveer een uur en worden meestal onder lokale verdoving uitgevoerd, soms met sedatie.

Bovenste oogleden - De ingreep

De overtollige huid (en eventueel het overtollig vet en de kringspier) wordt weggenomen door een incisie in een natuurlijke plooi van de bovenste oogholte, zodanig dat het litteken praktisch onzichtbaar blijft.

Onderste oogleden

Oogwallen bestaan uit vetophoping en vochtretentie. De hoeveelheid vocht in de oogwallen kan veranderen in de loop van de dag.

De ingreep

Het overtollige wordt weggenomen langs een zeer discrete incisie onder de wimpers. Zo nodig wordt ook het te veel aan huid weggenomen zoals bij de bovenste oogleden. De chirurg kan eventueel de kringspier opspannen. De incisie wordt soms gemaakt aan de binnenkant van het ooglid, zodat het litteken totaal onzichtbaar blijft. Dikwijls, en de jongste tijd meer en meer, zal de chirurg geen vet wegnemen maar het verplaatsen langs de oogholte. Deze techniek voorkomt het “ingevallen oog”, een verwikkeling die soms na een blepharoplastie kan voordoen. 

Gevolgen van de ingrepen

Meestal kan men na de ingreep onmiddellijk naar huis. Soms wordt, gedurende enkele uren, een drukkend verband geplaatst om bloedingen en blauwe plekken te voorkomen. Oogleden kunnen snel opzwellen, maar al even vlug ontzwellen. Tijdens de eerste dagen kunnen tranen storend zijn bij het lezen. Koude kompressen, zalfjes en druppeltjes zullen worden voorgeschreven om de genezing te bespoedigen. Het is aangeraden gedurende een week een zonnebril te dragen; die beschermt de ogen tegen licht en verbergt de zwelling en kneuzingen. De draadjes worden na 4 tot 7 dagen verwijderd. Inspanningen worden best vermeden, gedurende 2 tot 3 weken. Het voorkomen zal daarna definitief verjongd zijn.


Ontvang gratis een brochure over Ooglidcorrectie van Esthea Clinic.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.