Dr. Leo Peter van der WeijEsthetische plastische chirurgie Dr. Leo Peter van der Weij

Beschrijving kliniek


Kerngegevens
Telefoon nummer: 020 - 305 00 40
Regio: Gelderland
Website: drleopetervanderweij.nl
Lidmaatschappen en samenwerking
Lid van NVPC en NVEPC
Lidmaatschap 1: Nederlandse Vereniging voor Heelkunde
Lidmaatschap 2: Nederlandse Vereniging voor Handchirurgie


Dr van der Weij heeft ervaring

Het is belangrijk dat de behandeling die u wenst wordt uitgevoerd door een plastisch chirurg met gedegen ervaring op dit gebied. Ga dus na hoe lang de chirurg actief werkzaam is als plastisch chirurg én als esthetisch plastisch chirurg. Dit zijn twee verschillende aandachtsgebieden. Vraag ook hoe vaak hij de behandeling al heeft uitgevoerd die u wenst en hoeveel complicaties hij daarbij heeft gehad.
Dr Leo Peter van der Weij is twintig jaar plastisch chirurg en is sinds vijftien jaar full-time actief als esthetisch plastisch chirurg.

Focus en Commitment

De markt voor esthetische plastische chirurgie groeit. Dit maakt het aantrekkelijk voor plastisch chirurgen om de esthetische plastische chirurgie “erbij” te doen naast een reguliere praktijk in een ziekenhuis.

Dit is niet de keuze van dr van der Weij. Hij heeft er vijftien jaar geleden bewust voor gekozen om zich volledig te richten op de esthetische plastische chirurgie. Elke vorm van nascholing die hij doet – of het nu om een congres gaat of het bijhouden van de wetenschappelijke literatuur – is gericht op esthetische chirurgie. Zo weet u zeker dat u te maken hebt met een behandelaar die ervaren, up to date en goed geïnformeerd is op het gebied van esthetische chirurgie.

Esthetische plastische chirurgie is voor Dr van Weij niet gewoon werk, het is zijn passie. Hij is van mening dat u als patient deze commitment verdient.

Passie

Als u esthetische chirurgie overweegt, zult u een aantal vragen hebben. Dan wilt u bijvoorbeeld weten hoe goed de chirurg van uw keuze is opgeleid in de procedure die u overweegt. U wilt dan zeker weten dat hij hierin echt de vaardigheid heeft die hij zegt te hebben. Is esthetische plastische chirurgie zijn exclusieve focus, of is dit slechts een nevenactiviteit voor hem?

Voor Dr van der Weij is esthetische plastische chirurgie een passie. Daarom opereert hij al vijftien jaar fulltime uitsluitend cliënten die esthetisch plastische chirurgie wensen. Dit geeft hem een schat aan  ervaring op het gebied van de behandeling die u wenst. Elke behandeling is voor hem weer een nieuwe uitdaging. En de passie die hij hiervoor heeft, zult u merken tijden het consult en zien aan het eindresultaat.

Veilig

Dr van der Weij werkt voor alle esthetische chirurgische behandelingen in hoogstgekwalificeerde operatiekamers die voldoen aan de strengste hygiëne-eisen. De  OK-faciliteit van het Boerhaave Medisch centrum voldoet aan strenge certificatie-eisen. Sommige behandelingen, zoals een face/halslift of buikwandcorrectie, vereisen een overnachting om te waken over uw veiligheid.

Comfortabel

Uw uiterlijke verschijning is u veel waard, maar esthetische ingrepen zijn hoe dan ook kostbaar.  U mag dus eisen stellen aan de chirurg die u behandelt. Hij moet volledig antwoord kunnen geven op uw vragen. En u moet het vertrouwen krijgen dat hij de juiste persoon is om de ingreep uit te voeren. Daarom is het van groot belang dat u het consult aangaat bij de chirurg die u opereert en dus niet een consulente of een andere arts.


Alle consulten bij Dr van der Weij

Bij het Boerhaave Medisch centrum zal dr van der Weij zelf alle consulten die vooraf gaan aan alle behandelingen en daarna zelf met u spreken. Dr van der Weij voorziet u van alle informatie die u nodig hebt om volledig geinformeerd te zijn over de behandeling die u wenst te ondergaan. Het consult is het perfecte moment voor u om alle vragen te stellen die u heeft opgeschreven. Sommige mensen hebben veel vragen, anderen weten niet altijd zo goed wat hen te wachten staat. Hoe bereidt u zich goed voor op uw consult?

Wat neemt u mee naar uw consult?

Dr van der Weij wil weten hoe uw huidige gezondheidstoestand is, maar zal ook vragen naar uw medische verleden. Neem zoveel mogelijk informatie mee zodat hij een volledig beeld kan krijgen van u algehele gezondheidstoestand. Denk daarbij ook aan allergieën en operaties die u in het verleden hebt ondergaan. Wij raden u ook aan, indien mogelijk, om enige foto’s mee te nemen die een beeld schetsen van uw verwachtingen over de behandeling die u wilt ondergaan.

Wat vraagt u tijdens uw consult?

Het consult is het perfecte moment om dr van der Weij te vragen naar zijn achtergrond en ervaring, U kunt vragen stellen over de procedure, het herstel, inclusief de risico’s en complicaties.

Over de dokter

U wilt er zeker van zijn dat de chirurg veel ervaring heeft met de procedure die u wenst. Vraag ernaar. Vraag hoeveel ingrepen hij heeft uitgevoerd en hoe vaak hij ze uitvoert. Vraag naar voor en na foto’s van behandelingen die hij zelf heeft uitgevoerd. Vraag of er clienten zijn van de chirurg waarmee u zou kunnen praten.

Over de procedure

Vraag na wat er tijdens de procedure gedaan wordt. Welke techniek er wordt gebruikt. Zijn er andere, nieuwe technieken? Zijn er alternatieven? Wordt er gesneden en waar komt de incisie? Welke hechtingen worden gebruikt en wanneer en door wie worden deze verwijderd? Wat voor anesthesie krijgt u, en hebt u hier een keuze in? Wat zijn de bijwerkingen van deze anesthesie? Hoe lang duurt de procedure en waar vindt deze plaats? Indien uu meerdere procedures wilt, vraag dan of deze gecombineerd kunnen worden.

Over het herstel

Hoeveel pijn zult u hebben na de procedure en hoe wordt deze pijn behandeld? Na hoeveel dagen kunt u weer aan het werk? Bent u beperkt in uw bewegingen? Op wat voor manier en hoelang? Heeft u speciale kleding, drukkleding of BH’s nodig na de operatie? Moet u bepaalde activiteiten vermijden en voor hoelang?

Over het resultaat

Wanneer is het eindresultaat zichtbaar? Hoelang zal het resultaat aanhouden? Wat heeft wel en geen effect op het behoud van het resultaat? Zijn er nog controleafspraken in de toekomst en wanneer?

Over de risico’s en complicaties

Wat zijn de risico’s? Kunt u inschatten welk percentage clienten hiermee te maken krijgt? Vraag naar de complicaties die de chirurg is tegengekomen en hoe hij hiermee is omgegaan. Geen gemakkelijke vraag voor een chirurg, maar u mag hierop een eerlijk antwoord verwachten. Is uw chirurg opgeleid om aan uw specifieke behoeften te voldoen?

Illustratie Dr. Leo Peter van der Weij
Illustratie Dr. Leo Peter van der Weij
Illustratie Dr. Leo Peter van der Weij
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.