Haaglanden KliniekPlastische Chirurgie & Cosmetische Chirurgie Haaglanden Kliniek

Fractional laser


Laserbehandelingen voor een mooiere huid
Laserbehandelingen voor een mooiere huid
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

De Fractional technologie is tot stand gekomen door de zoektocht naar effectieve behandelingen tegen huidveroudering. De verdampende lasers (laserresurfacing) waarbij de volledige bovenste huidlaag verwijderd werd, waren effectief, maar toch wel erg belastend voor de cliënt, vooral de zeer lange hersteltijd was een probleem. De Fractional technologie gaat dan ook uit van een
effectieve behandeling, weliswaar in stapjes, maar voor u als cliënt veel gemakkelijker in uw dagelijks leven in te passen.
Het specifieke laserlicht met de unieke golflengte (1540nm) is een laser die zich richt op het vocht in de huid. De laser verdampt het vocht in de huid in een patroon van microscopische kleine cilindervormige staafjes (MB’s of micro beams). Omdat de bovenste huidlaag geen vocht bevat, beginnen de staafjes pas net onder de huid, waardoor de buitenste huidlaag volledig in tact blijft.
Op een gebied van 1 cm2 worden ongeveer 200 van die MB’s in de huid gemaakt wat echter maar 20% van het hele huidoppervlak is. En daar begint dan voor u de huidverjonging!
Het gezonde weefsel rondom deze MB’s zorgt ervoor dat het regenererend proces begint, fibroblasten beginnen met aanmaak van nieuw collageen. Het gezonde weefsel helpt dus het beschadigde weefsel te herstellen en zijn oude stevigheid weer terug te geven. Door aanmaak van nieuw collageen zal de huid in de loop van de behandelingen verjongen. Het overtollige pigment wat de vlekjes op de huid veroorzaakt zal door de ‘staafjes’ na de behandeling naar het huidoppervlak gebracht worden en daar afschilferen.

Behandeling met de fractional laser

De behandeling met de Fractional laser wordt voorafgegaan door een gratis consult. Als uw huid geschikt is voor een behandeling (u mag vier weken voor de behandeling niet in de zon of onder de zonnebank zijn geweest) dan wordt er samen met u en de huidtherapeute een behandelplan opgesteld. In de regel moet u uitgaan van ongeveer 3 tot 5 behandelingen op 1 behandelzone met
een tussenpoos van 3-4 weken. Het is belangrijk dat u zich realiseert dat u geduld moet hebben. Het nieuwe collageen dat u de
jaren terug zal geven moet door uw eigen lichaam gemaakt worden. Uw lichaam zal daar ongeveer8 weken over doen. Direct resultaat van vooral de vlekjes en plekjes op het gezicht zijn na elke behandeling duidelijk waarneembaar, maar de huidverjonging zult u pas zien in de loop van de diverse behandelingen en de weken erna.

Hoe gaat de behandeling

Na het reinigen van de huid worden uw ogen beschermd met een speciale laserbril. De laserkop wordt in een rustig tempo over de huid geschoven waarbij u een hard tikje tegen uw huid voelt. Door de gekoelde kop zult u weinig last van de behandeling hebben. Sommige plekjes zijn gevoelig tijdens de behandeling. Er ontstaat warmte in de huid die na de behandeling direct gekoeld wordt met een coolpack.

Na de behandeling.

Onmiddellijk na de behandeling zult u het gevoel hebben van een behoorlijke zonnebrand. Dit houdt enkele uren aan, maar is met behulp van wat extra koeling goed te verdragen. De huid blijft gedurende 3 tot 5 dagen iets roder dan normaal. Meestal ontstaat er een lichte zwelling die 2 tot 3 dagen kan aanhouden. Thuis nog Koelen met een coolpack wordt aangeraden. Omdat de bovenste huidlaag volledig intact is mag er de dag na de behandeling make-up op de huid aangebracht worden. De huid is tot ± 7 dagen “droog ”en vertoont een lichte schilfering. U kunt hiervoor extra een moisturizer gebruiken. Tot 6 maanden na de behandeling dient u uw huid afdoende te beschermen tegen de zon.

Eventuele risico’s en complicaties

U wordt uiteraard naar beste kunnen behandeld, maar bij elke behandeling is er een zeer geringe kans op een complicatie. Deze risico’s worden ook tijdens het consult met u besproken. Voor alle lasers en IPL behandelingen geldt dat tijdens de behandelingen er een geringe kans bestaat dat er teveel warmte in de huid ontstaat zodat er brandwondjes kunnen ontstaan. Hierdoor ontstaat vaak tijdelijk kleurverschil in de huid. Het pigment kan eerst wat donkerder kleuren om daarna juist wat lichter dan de normale huidskleur te zijn. Dit pigmentverschil kan enkele weken tot maanden aanhouden. In de meeste gevallen zal dit volledig herstellen.

Het eindresultaat

Al na de eerste Fractional behandeling zult u het verschil gaan merken, de huid wordt zachter, gladder en frisser. Fijne rimpeltjes rond de ogen zullen vervagen en onregelmatige verkleuringen en vlekken veroorzaakt door veroudering en blootstelling aan de zon zullen minder zichtbaar worden. U kunt deze behandeling naar behoefte altijd herhalen. Bij pijn, verdenking op complicatie (zoals blaasjes/ korstvorming/ pigmentverandering en/of wondinfectie) of andere vragen kunt u altijd contact opnemen met een van onze medewerkers van HaaglandenKliniek, via telefoonnummer 070-3385444.

 


Ontvang gratis een brochure over Fractional laser van Haaglanden Kliniek.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.