Haaglanden KliniekPlastische Chirurgie & Cosmetische Chirurgie Haaglanden Kliniek

Gesprongen vaatjes


Bij couperose zijn er kleine vaatjes onder de huid gesprongen.
Bij couperose zijn er kleine vaatjes onder de huid gesprongen.
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Bij behandeling van bloedvaatjes/ couperose wordt er met licht gewerkt. Dit licht heeft invloed op de rode kleurstof, hemoglobine genaamd, in het bloedvaatje. De energie van het licht zorgt ervoor dat de inhoud van het uitgezette bloedvaatje wordt verwarmd en zodoende wordt gestold. Pas na circa 3-4 weken na de behandeling kunt u het uiteindelijke resultaat van de behandeling
waarnemen.
Gemiddeld zullen er 2-4 behandelingen nodig zijn voor een goed resultaat. Dit aantal is afhankelijk van de dikte van de bloedvaatjes, huidskleur en het te behandelen gebied. Echter kunnen alleen lichte huidtypes, die niet aan de zon of zonnebank zijn blootgesteld, met deze methode behandeld worden. Donkere huidtypes bevatten teveel pigment in hun huid waardoor eventuele pigmentvlekken kunnen ontstaan. Om risico op pigmentvlekken zo gering mogelijk te houden is het belangrijk dat de huid niet zongebruind is.
Na deze behandelingen zult u op een punt komen waarop u tevreden bent over het bereikte resultaat. Om het bereikte resultaat te behouden raden wij aan om voorzichtig te zijn met verergerende factoren, zoals zonnen/ zonnebank, sauna, overmatig gebruik van alcohol, etc. te beperken. Nieuwvorming van uitgestorte bloedvaatjes kan niet worden voorkomen (genetische aanleg), eventuele nabehandelingen kunnen nodig zijn om het gewenste resultaat te behouden.

Behandeling met lichttherapie/ IPL

Tijdens de behandeling voelt het alsof er een elastiek tegen de huid wordt aangeschoten. De gevoeligheid hiervan is per individu verschillend en is afhankelijk van de locatie. Men hoeft niet verdoofd te worden.
Meteen na de behandeling kan er roodheid ontstaan en kan het behandelde gebied wat schrijnend, zoals een zonverbranding aanvoelen. Zonodig zal de huid gekoeld worden. Afhankelijk van de plaats van de behandeling zal bij het behandelde gebied lichte zwelling kunnen ontstaan; met name bij de ogen. Dit is meestal de dag na de behandeling het ergst. Dit verdwijnt echter na
enkele dagen.

Het effect van de behandeling wordt zichtbaar in de loop der weken. Daarom is de periode die wij hanteren tussen de behandeling en de controle ongeveer 4 weken. Eventueel kan dan tevens een tweede behandeling plaatsvinden. Zéér belangrijk is dat de huid tijdens de behandeling met de Lightsheer laser absoluut niet zongebruind is. Dit betekent gemiddeld 4-6 weken voor de behandeling geen zon/ zonnebank meer op het gebied dat behandeld moet worden. Als de behandeling in het gelaat plaatsvindt, dient u dagelijks, meerdere keren per dag, zowel zomers als ’s winters, een sunblock te gebruiken met minimaal factor 25, het liefst hoger. Als de behandeling ergens anders dan in het gelaat plaatsvindt, dit lichaamsdeel met kleding bedekt houden.

Eventuele risico’s en complicaties

U wordt uiteraard naar beste kunnen behandeld, maar bij elke behandeling is er een zeer geringe kans op een complicatie. Deze risico’s worden ook tijdens het consult met u besproken. Voor alle lasers en IPL behandelingen geldt dat tijdens de behandelingen er een geringe kans bestaat dat er teveel warmte in de huid ontstaat zodat er brandwondjes kunnen ontstaan. Hierdoor ontstaat vaak tijdelijk kleurverschil in de huid. Het pigment kan eerst wat donkerder kleuren om daarna juist wat lichter dan de normale huidskleur te zijn. Dit pigmentverschil kan enkele weken tot maanden aanhouden. In de meeste gevallen zal dit volledig herstellen.

Richtlijnen voor aanvang van de behandeling:

 

  • Geen zongebruinde huid of gebruik van zelfbruinende middelen. Dit moet dan ook vermeden worden voor een periode van 4-6 weken vooraf aan de therapie tot 6 weken na de laatste behandeling. Afdekkende kleding en voldoende smeren met een goede
  • zonnebrand (factor 25 of hoger) is dus belangrijk!
  • Geen make-up, crèmes, parfum of aftershave op het te behandelen gebied voorafgaand aan de behandeling.
  • Bij pijn, verdenking op complicatie (zoals blaasjes/korstvorming/pigmentverandering en/of wondinfectie) of andere vragen kunt u altijd contact opnemen met een van onze medewerkers van HaaglandenKliniek, via telefoonnummer 070-3385444.

Ontvang gratis een brochure over Gesprongen vaatjes van Haaglanden Kliniek.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.