Haaglanden KliniekPlastische Chirurgie & Cosmetische Chirurgie Haaglanden Kliniek

Ontharing


De lightsheer laser wordt gebruikt voor permanente ontharing
De lightsheer laser wordt gebruikt voor permanente ontharing
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Bij behandeling van overbeharing wordt er met licht gewerkt. Dit licht heeft invloed op het pigment in de haar en het haarzakje en de energie van het licht zorgt ervoor dat het pigment wordt verwarmd. Alleen donker haar bevat voldoende pigment om goed te reageren. Rode, blonde en witte haren kunnen niet met deze methodes behandeld worden. Wanneer er met een laser wordt gewerkt is er altijd een risico dat ook uw pigment in de huid wordt mee behandeld. Als een IPLbehandeling de voorkeur heeft, is dat risico ook aanwezig, maar in mindere mate, omdat de IPLbehandeling iets minder belastend is voor de huid. Om dit risico zo gering mogelijk te houden is het belangrijk dat de huid niet zongebruind is. Tijdens de behandeling zal de temperatuur in de haar en het haarzakje zo hoog worden dat er schade wordt aangebracht aan het haarzakje. Als na verloop van tijd de haar uitvalt, zal er geen of moeilijker een nieuwe haar terugkomen. De nieuwe haar is vaak dunner en lichter van kleur. Het gebied kan korte tijd kaal worden {of een deel van
het haar valt uit} maar er komen altijd haren terug. Dit aantal terugkomende haren wordt na iedere behandeling minder. Door de behandeling zal er ook een duidelijke groeivertraging optreden dus de frequentie van bijvoorbeeld scheren zal afnemen. Gemiddeld zullen er ca. 6-8 behandelingen nodig zijn. Dit aantal is afhankelijk van de haarkleur, haardikte, huidskleur en het te behandelen gebied. Als uw huidskleur iets getint is (niet door de zon, maar vanaf de geboorte) zal de arts of huidtherapeute adviseren om met de IPL-behandeling te starten. Na deze behandelingen zult u op een punt komen waarop u tevreden bent over het bereikte resultaat. Omdat het lichaam de intentie heeft alles dat kapot is gemaakt weer te gaan helen kan er langzaam weer wat meer haar komen en er kunnen in de loop der jaren weer haarzakjes actief worden onder invloed van bijvoorbeeld hormonen. Om het bereikte resultaat zo te houden raden wij aan om 1 tot 3 nabehandelingen per jaar te ondergaan.

Behandeling met de Lightsheer laser

Tijdens de behandeling voelt het alsof er een elastiekje tegen de huid wordt aangeschoten. De gevoeligheid hiervan is per individu verschillend en is afhankelijk van de locatie en haardichtheid. Men hoeft niet verdoofd te worden. Na de behandeling is de huid wat rood, vanwege de warmteontwikkeling. Deze roodheid verdwijnt binnen een paar uur. Direct na de behandeling wordt er gekoeld en komt er een verzachtende crème op het behandelde gebied.
Zéér belangrijk is dat de huid tijdens de behandeling met de Lightsheer laser absoluut niet zongebruind is. Dit betekent gemiddeld 4-6 weken voor de behandeling geen zon meer op het gebied dat behandeld moet worden. Als de behandeling in het gelaat plaatsvindt, dient u dagelijks, meerdere keren per dag, zowel zomers als ’s winters, een sunblock te gebruiken met minimaal factor 25, het liefst hoger. Als de behandeling ergens anders dan in het gelaat plaatsvindt dit lichaamsdeel met kleding bedekt houden. Over het algemeen valt een deel van het haar na ongeveer twee weken na de behandeling uit.

Eventuele risico’s en complicaties

U wordt uiteraard naar beste kunnen behandeld, maar bij elke behandeling is er een zeer geringe kans op een complicatie. Deze risico’s worden ook tijdens het consult met u besproken. Voor alle lasers en IPL behandelingen geldt dat tijdens de behandelingen er een geringe kans bestaat dat er teveel warmte in de huid ontstaat zodat er brandwondjes kunnen ontstaan. Hierdoor ontstaat vaak tijdelijk kleurverschil in de huid. Het pigment kan eerst wat donkerder kleuren om daarna juist wat lichter dan de normale huidskleur te zijn. Dit pigmentverschil kan enkele weken tot maanden aanhouden. In de meeste gevallen zal dit volledig herstellen.

Richtlijnen voor aanvang van de behandeling:

Geen zongebruinde huid of gebruik van zelfbruinende middelen.
Geen make-up op het te behandelen gebied voorafgaand aan de behandeling.
Wel eventueel een ongekleurde dagcrème.
De haren moeten op de dag voorafgaand van de behandeling thuis geschoren worden.
De haren mogen niet geëpileerd of geharst worden, tussen de behandelingen door mag
men wel scheren of knippen.
De haren mogen 3 weken voor de behandeling niet meer worden gebleekt.
Bij pijn, verdenking op complicatie (zoals blaasjes/korstvorming/pigmentverandering en/of wondinfectie) of andere vragen kunt u altijd contact opnemen met een van onze medewerkers van HaaglandenKliniek, via telefoonnummer 070-3385444.


Ontvang gratis een brochure over Ontharing van Haaglanden Kliniek.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.