Klinieken die Pigmentvlekken aanbieden in Zuid-Holland:
 

Haaglanden KliniekPlastische Chirurgie & Cosmetische Chirurgie Haaglanden Kliniek

Pigmentvlekken


ook pigmentvlekken kunnen met de laser behandeld worden.
ook pigmentvlekken kunnen met de laser behandeld worden.
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Met de IPL-flitslamp kunnen allerlei soorten pigmentafwijkingen behandeld worden. Voor een optimaal resultaat is het van belang dat u het onderstaande zorgvuldig doorleest.

Behandeling met IPL

De behandeling voelt aan als kleine speldenprikjes. U houdt enkele uren een wat 'zongebrand gevoel' van het behandelde gebied. Er kan lichte zwelling ontstaan, wat altijd weer na 1 tot 2 dagen verdwijnt. Direct na de behandeling zal het behandelde pigment donkerder kleuren, en er zal wat schilfering kunnen ontstaan (roesteffect). Het donkere pigment verdwijnt na ongeveer 10 dagen. Daarna kan de huid iets roze van kleur zijn. Dit wordt na enkele weken weer de gewone huidskleur. Het effect van de behandeling wordt zichtbaar in de loop der weken. Daarom is de periode die wij hanteren tussen de behandeling en de controle ongeveer 6 weken. Eventueel kan dan tevens een tweede behandeling plaatsvinden.

Eventuele risico’s en complicaties

U wordt uiteraard naar beste kunnen behandeld, maar bij elke behandeling is er een zeer geringe kans op een complicatie. Deze risico’s worden ook tijdens het consult met u besproken. Voor alle lasers en IPL behandelingen geldt dat tijdens de behandelingen er een geringe kans bestaat dat er teveel warmte in de huid ontstaat zodat er brandwondjes kunnen ontstaan. Hierdoor ontstaat vaak tijdelijk kleurverschil in de huid. Het pigment kan eerst wat donkerder kleuren om daarna juist wat lichter dan de normale huidskleur te zijn. Dit pigmentverschil kan enkele weken tot maanden aanhouden. In de meeste gevallen zal dit volledig herstellen.

Waar dient u rekening mee te houden?

De behandeling kan alleen plaatsvinden op een niet door de zon of zonnebank gebruinde huid. Hieronder verstaan wij ook het gebruik van zelfbruinende crèmes. Dit moet dan ook vermeden worden voor een periode van 4-6 weken vooraf aan de therapie tot 6 weken na de laatste behandeling. Afdekkende kleding en voldoende smeren met een goede zonnebrand (factor 25 of hoger) is dus belangrijk!

Op het te behandelen gebied mogen voorafgaand aan de behandeling geen crèmes, makeup, parfum of aftershave gebruikt zijn.
U mag de dag van de behandeling weer onder de douche, maar met en zachte straal douchen en niet te warm. Tot vier weken na de behandeling dient u sauna’s, hete baden of heet douchen te vermijden.
Het gebruik van parfum of aftershave op het behandelde gebied wordt gedurende een week afgeraden.
Houdt het behandelde gebied de eerste 2 dagen vet met witte vaseline (2x per dag).
Zorg dat u niet aan zonlicht blootgesteld wordt. Door de behandeling wordt de huid namelijk zeer gevoelig voor zonlicht, waardoor pigmentverschuivingen (donkere plekken) kunnen optreden. Gebruik bij blootstelling aan zonlicht meerdere keren per dag een zonnebrandcrème (factor 25 of hoger) die beschermt tegen UV-A en UV-B.

Bij pijn, verdenking op complicatie (zoals blaasjes/korstvorming/pigmentverandering en/of wondinfectie) of andere vragen kunt u altijd contact opnemen met een van onze medewerkers van HaaglandenKliniek, via telefoonnummer 070-3385444.


Ontvang gratis een brochure over Pigmentvlekken van Haaglanden Kliniek.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.