Haaglanden KliniekPlastische Chirurgie & Cosmetische Chirurgie Haaglanden Kliniek

S-lift


Bij een facelift wordt de huid van uw gezicht als het ware een beetje opgetild.
Bij een facelift wordt de huid van uw gezicht als het ware een beetje opgetild.
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verdoving: Algehele Narcose
Verzekering: Nee

Een facelift is een operatie waarbij de plooien en rimpels van de gezichtshuid worden strakgetrokken, meestal met de dieper gelegen weefsellagen. Als er onder de kin overmatig vetweefsel aanwezig is of als de hals dikke huidplooien heeft, kan het raadzaam zijn om ook een halslift uit te voeren. De hals-/facelift heeft echter geen effect op rimpels op het voorhoofd, rond de mond of de oogleden. Het verstevigen van uw gezichtshuid is de meest voor de handliggende oplossing bij een verslapte huid. Het blijft namelijk de beste methode voor een verslapte gezichtshuid.Het geheim van een goede facelift is dat je niet ziet wat er is gebeurd, maar dat het resultaat wel in het oog springt: een jeugdiger, frisser en opgewekter uiterlijk, jaren lang. Uw verslapte huid is rechtgetrokken en de contouren van uw kaaklijn zijn beter zichtbaar. Dat geldt niet voor de natuurlijke rimpellijntjes ontstaan door praten, lachen en andere gelaatsbewegingen; anders zou het karakter van uw gezicht immers veranderen. Maar mocht u zich nu toch nog storen aan kraaienpootjes die teveel in het oog springen, dan kunnen we u eventueel nog behandelen doormiddel van inspuitingen. Informeert u bij de plastisch chirurg.  

Een facelift biedt verbetering, maar geen perfectie. Daarbij mag u niet verwachten dat een dergelijke operatie een oplossing biedt voor eventuele sociale- en relationele problemen.

Er zijn drie verschillende behandelingen:

Hals/facelift

Dit is een combinatie van facelift en een halslift, waarbij uitgebreider wordt ‘gelift’. De behandeling gebeurt onder volledige narcose en duurt ongeveer drie uur. De plastisch chirurg zal een huidsnede maken vlak langs uw oor die verder doorloopt naar de haargrens van het achterhoofd (in de hals komen de incisies te liggen; aan de onderzijde van uw kin). De onderhuidse weefsels worden opnieuw in een jeugdiger positie gebracht. Uw huid wordt aangespannen en het teveel wordt verwijderd. Bij een hals-/facelift worden ook de spieren van uw hals gelift. Ook is een combinatie mogelijk met een liposuctie van uw hals.

S-lift/mini-facelift

Dit is een facelift, waarbij slechts het middelste gedeelte van het gelaat en in mindere mate ook de hals wordt gelift. Het is een minder uitgebreide operatie dan de volledige facelift (hals/facelift), zodat het ook onder plaatselijke verdoving kan worden verricht. Bij deze vorm van behandeling kunt u zelf beslissen of het onder algehele narcose of plaatselijke verdoving wordt verricht.

De "S" van S-lift slaat op het S-vormige huideiland direct vóór het oor, dat wordt weggesneden. Het litteken bevindt zich dus direct voor het oor.

Halslift

Hierbij wordt overtollige huid van kin en hals ‘gelift’. De littekens lopen tot achter het oor en in de nekhaarlijn. Soms wordt er bij deze behandeling ook een sneetje gemaakt onder de kin om het onderhuids vetweefsel te verwijderen (liposuctie) en het onderhuids bind- en spierweefsel strakker te hechten.


Ontvang gratis een brochure over S-lift van Haaglanden Kliniek.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.