Klinieken die Buikwandcorrectie aanbieden in Vlaams-Brabant:
 

Kliniek BeauCareBetaalbare topkwaliteit! Kliniek BeauCare

Buikwandcorrectie


Buikwandcorrectie
Buikwandcorrectie
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Duur: 1,5 tot 2 uur
Verdoving: Volledige verdoving
Verzekering: Nee

Sommige mensen ervaren een hangbuikjeals hinderlijk, zowel psychologisch als lichamelijk. De huidelasticiteit en rechte buikspieren worden vaak onherstelbaar aangetast. Afhankelijk van de diagnose kan een mini buikwandcorrectie of een totale buikwandplastiek overwogen worden.

Mensen die niet alleen te kampen hebben met een vetopstapeling, maar ook lijden onder een slechte huidelasticiteit en/of uitgerekte rechte buikspieren kunnen opteren voor een totale buikwandplastiek.
Bij deze buikwandoperatie wordt een insnede gemaakt onder de bikinilijn. De buikhuid wordt losgemaakt van de buikwand tot aan de ribbenboog en het vetweefseloverschot weggenomen. Ook de navel wordt losgemaakt, verplaatst en terug vastgehecht op natuurlijke hoogte.

Postoperatieve zorgen

Na de ingreep kunt u diezelfde dag nog naar huis. Bij de abdominoplastiek of buikwandcorrectie worden drains in de wond geplaatst ter verwijdering van overtollig wondvocht en bloed. Deze drains worden gewoonlijk twee tot vijf dagen na de buikwandoperatie verwijderd.

Om de spanning op de wondranden te verzachten, wordt aangeraden om de eerste dagen na de abdominoplastiek met extra kussens onder het hoofd en de knieën te slapen. Er wordt de patiënt ook geadviseerd gedurende drie tot zes weken een speciaal korset te dragen, vooral wanneer de twee rechte buikwandspieren strak aan elkaar gehecht zijn.
De littekens van de abdominoplastiek zijn aanvankelijk wat rood en knobbelig. Met behulp van een hydraterende crème vervagen de littekens en worden ze snel soepeler. Het is mogelijk dat de buikhuid een tijdje minder gevoelig is, vermits die over een groot oppervlak van de buik is losgemaakt. Dit is een raar gevoel, maar herstelt zich in de maanden na de abdominoplastiek.

Vanaf zes tot twaalf weken na de abdominoplastiek is het resultaat goed te beoordelen. Afhankelijk van de uitgebreidheid van de ingreep kunt u na drie tot zes weken terug aan het werk.

 

Meer informatie

Bekijk hier informatie over abdominoplastiek bij vrouwen bij Kliniek Beaucare

Bekijk hier informatie over abdominoplastiek bij mannen bij Kliniek Beaucare


Ontvang gratis een brochure over Buikwandcorrectie van Kliniek BeauCare.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.