Kliniek BeauCareBetaalbare topkwaliteit! Kliniek BeauCare

Siliconenprothese


Zo ziet een silliconenprothese eruit.
Zo ziet een silliconenprothese eruit.
Kerngegevens
Doelgroep: Vrouwen
Duur: 1 uur
Verdoving: Volledige verdoving
Verzekering: Nee

Bij een borstvergroting gebruiken wij implantaten met siliconen voor medisch gebruik. Deze protheses zijn van een hoogwaardige kwaliteit, die 100% betrouwbaar zijn. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat de materialen niet schadelijk zijn voor de gezondheid en bovendien is nu ook het bewijs voorhanden om te stellen dat siliconen implantaten geen enkel verband hebben met borstkanker en eveneens geen andere ziektes veroorzaken. De door ons gebruikte protheses zijn gemaakt van medisch goedgekeurde siliconen. Toch bestaan er verschillende mogelijkheden, die we nu graag eventjes voor u op een rij zetten.

Vulling

Hier hebt u de keuze tussen een vulling met een fysiologische zoutoplossing, een vloeibare of vaste siliconengel of andere minder gebruikte vullingen .

Fysiologische Zoutoplossing

Deze vulling blijft zeer stabiel over verloop van jaren. Bij een lek in de siliconen wand van de prothese komt deze vloeistof vrij, maar wordt zonder problemen en zonder risico’s door het lichaam opgenomen. Een ander voordeel is dat deze implantaten pas opgevuld worden in het lichaam zelf, waardoor ze via een kleinere insnede ingeplant kunnen worden.
Een nadeel van dit soort vulling, is het onnatuurlijk en klotsend aanvoelen. Bovendien is de gebruikte prothese hier ook bijna steeds gladwandig, wat een hoger kapselrisico met zich meebrengt.

Vloeibare Siliconengel

Deze vulling voelt het soepelste en meest natuurlijke aan. Dit rond implantaat wordt meer druppelvormig in rechtopstaande positie, doordat de siliconengel onderaan komt te zitten.
Bij een scheur in de wand van de prothese komt deze gel echter wel vrij in het lichaam en is dan ook zeer moeilijk te verwijderen. Op zich is dit niet gevaarlijk gezien deze stof goed verdragen wordt door het lichaam en niet kankerverwekkend is.

Vast of cohesieve Siliconengel

Steeds vaker maakt de vloeibare siliconenvulling plaats voor deze vastere vorm, die niet lekken. Deze vulling voelt nauwelijks steviger aan dan de vloeibare maar de siliconen zal niet uit de prothese lekken, zelfs niet na een scheur in het omhulsel van de implantaat. Dit is de kwalitatief beste vulling, en wordt dan ook door onze plastische chirurgen ten stelligste aangeraden.

Anderen

Er bestaan prothesen gevuld met suikeroplossingen of andere organische stoffen. Sommige van die prothesen werden al uit de markt genomen omdat de inhoud ervan veranderde qua chemische samenstelling en zodoende schadelijk werd voor diegene die de prothese had.

Vorm

Ook in de vorm van de prothese hebt u een keuze, namelijk tussen een rond of een anatomisch (= druppelvormig) implantaat.

Rond borstimplant

Deze vorm geeft uw borst wat meer vulling in de bovenpool. Bij een staande positie komt er ook enige druppelvorm in de prothese, welke nog wordt geaccentueerd door een submusculaire positionering van de prothese.

Anatomisch of druppelvormig borstimplant

Bij deze vorm wordt de bovenkant van de borst op een natuurlijke wijze opgevuld. Ze geven dus iets minder vulling in de bovenpool wat voornamelijk bij grotere vergrotingen een natuurlijker resultaat kan geven. Een nadeel van deze prothese is dat een iets grotere incisie moet worden gemaakt voor de plaatsing ervan.

Maat

Naast de vulling en de vorm van het borstimplantaat, zult u ook samen met de plastische chirurg moeten beslissen over de grootte van de prothese. Het meest natuurlijke resultaat krijgt u door uw nieuwe borsten een natuurlijk geheel te laten vormen met uw lichaam. Niet enkel de cupmaat, maar ook de verhoudingen van uw eigen lichaamsbouw zijn hier belangrijke factoren.

Meer informatie

Bekijk hier informatie over siliconenprothesen bij Kliniek Beaucare


Ontvang gratis een brochure over Siliconenprothese van Kliniek BeauCare.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.