Klinieken die Tepel (hof) correctie aanbieden in Vlaams-Brabant:
 

Kliniek BeauCareBetaalbare topkwaliteit! Kliniek BeauCare

Tepel (hof) correctie


Een ingetrokken tepel kan relatief eenvoudig verholpen worden.
Een ingetrokken tepel kan relatief eenvoudig verholpen worden.
Kerngegevens
Doelgroep: Vrouwen
Verdoving: Plaatselijke verdoving
Verzekering: Nee

Tepels spelen dikwijls een belangrijke rol in het algemeen welzijn. Onesthetisch grote tepels, asymmetrische, uitpuilende of ingetrokken tepels komen zowel bij vrouwen als bij mannen voor. Vele mensen die zich hier niet goed bij voelen, kiezen voor een tepelcorrectie. De tepelcorrectie is een relatief eenvoudige ingreep die onder plaatselijke verdoving gebeurt.

Tepelverkleining

Te lange of te ver vooruitstekende tepels kunnen erfelijk zijn of een gevolg van borstvoeding. Een tepelcorrectie kan in dit geval de lengte van de uitstekende tepels verkorten. Soms spreekt men in deze gevallen ook over tepelverkorting. De tepelverkleining vindt plaats onder lokale verdoving. Deze ingreep laat geen zichtbare littekens na. Soms gaan hierbij wel een deel van de melkgangetjes verloren. Indien u na uw tepelcorrectie nog borstvoeding wilt geven, moet u uw arts hier zeker van op de hoogte brengen. Het is immers mogelijk om dan voor een minder spectaculaire tepelverkleining te kiezen, waarbij de melkgangetjes bewaard blijven.

Ingetrokken tepels

De ingetrokken tepel heeft verschillende gedaantes.

  • Het eerste type ingetrokken tepel is de 'normaal gevormde' tepel die occasioneel naar binnen klapt. Om dit te verhelpen plaatst men een ringetje onder de huid om te voorkomen dat de tepel nog naar binnen trekt. Als de tepel verder normaal is aangelegd, kan dit type ingetrokken tepel eenvoudig gecorrigeerd worden. Deze ingreep laat geen littekentjes na. Bovendien is borstvoeding geen probleem na deze tepelcorrectie. De melkgangetjes blijven immers intact.
  • Ten tweede is er de 'slecht aangelegde' ingetrokken tepel. Dit type ingetrokken tepel manifesteert zich meestal vanaf de puberteit en is iets moeilijker te behandelen. Er moet namelijk een litteken gemaakt worden door de tepel om de melkgangetjes los te maken. Het zijn immers die kanaaltjes die de tepel naar binnen trekken.
    Deze ingreep kan gedurende enkele weken korstvorming veroorzaken. Na de correctie van dit type ingetrokken tepel is borstvoeding soms niet langer mogelijk.

Beide tepelcorrecties gebeuren onder plaatselijke verdoving. Na de ingreep kunt u onmiddellijk weer naar huis.

Tepelhofverkleining

Een gemiddeld tepelhof heeft een diameter van ongeveer 4,5 cm. Een groot tepelhof kan vrij makkelijk onder lokale verdoving gecorrigeerd worden.
Soms gaat een groot tepelhof gepaard met doorzakking van de borst. Indien u beslist om een borstverkleining of een borstlift te laten uitvoeren, wordt het tepelhof sowieso tegelijk gereduceerd tot de gewenste grootte.

Een tepelhofverkleining kan ook zonder bijkomende chirurgie uitgevoerd worden. Hierbij verwijdert men door middel van een kleine incisie rond de buitenkant van de tepel of het tepelhof gepigmenteerde huid rond de tepel of het tepelhof. Deze ingreep laat een klein littekentje na rond het tepelhof.

Na een tepelhofverkleining blijven de melkgangetjes intact. Borstvoeding vormt dan ook geen enkel probleem.

 

Meer informatie

Bekijk hier informatie over tepelcorrecties bij Kliniek Beaucare


Ontvang gratis een brochure over Tepel (hof) correctie van Kliniek BeauCare.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. De volgende klinieken bieden deze behandeling ook aan:

Wilt u hier ook informatie over ontvangen?

3. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.