Klinieken die Borstlift aanbieden in Noord-Brabant:
 

Kliniek VeldhovenPrivťkliniek voor Plastische Chirurgie Kliniek Veldhoven

Borstlift


Illustratie
Kerngegevens
Doelgroep: Vrouwen
Verzekering: Nee

Met een borstlift krijgt u weer mooie “natuurlijke” borsten. Door de verslapping van de borsten bevindt de tepel zich vaak lager dan de borstplooi. Bij een borstlift maakt de plastich chirurg de tepel en de tepelhof vrij en verplaatst hen naar de gewenste positie. Dit doet hij door eerst een incisie te maken rond de tepelhof, indien nodig wordt er een verticale incisie gemaakt, gaande van de tepel naar de borstplooi. De overtollige huid wordt bij de borstlift weggenomen en de tepel wordt weer naar boven verplaatst. De incisies worden gehecht, na ongeveer twee weken worden de hechtingen weer verwijderd. In sommige gevallen worden na de borstlift behandeling drains aangebracht om het overtollige wondvocht af te voeren. Deze worden na 1 à 2 dagen verwijderd. Aesthetic Beauty Clinics is een borstlift kliniek waar service en kwaliteit voor op staan.

Indien men dit wenst kan een borstlift behandeling gecombineerd worden met het inbrengen van implantaten. De incisies worden vervolgens met gedeeltelijk oplosbaar hechtmateriaal weer dichtgemaakt. De hechtingen worden na ongeveer twee weken verwijderd. Na de borstlift behandeling worden er soms drains aangebracht om het wondvocht af te voeren. Deze worden meestal 1 tot 2 dagen na de behandeling verwijderd. Tenslotte wordt er nog een drukverband aangebracht ter ondersteuning en bescherming van de borsten.

Indicaties voor een borstlift

 • Wanneer borsten erg zijn verslapt en/of uitgezakt.
 • Wanneer het volume van de borsten na een zwangerschap, na een dieet of door de leeftijd erg is afgenomen.
 • Wanneer de cliënt volledig is uitgegroeid kunnen wij pas opereren. Dit is ongeveer vanaf 18 jaar.

Verdoving

Een borstlift vindt plaats onder algehele narcose. De cliënt krijgt een aantal verdovende middelen toegediend via een infuusnaaldje in de arm, vaak in combinatie met toediening van  dampvormige anesthetica via de luchtwegen. Hierdoor raakt men buiten bewust zijn en ervaart men geen pijn meer. Pas aan het einde van de ingreep, wanneer het toedienen van de verdoving staakt, ontwaakt de cliënt weer. Bij gezonde personen is hedendaagse narcose een veilige vorm van anesthesie.

Mogelijke bijwerkingen

Nevenwerkingen die meteen na de behandeling kunnen optreden zijn;

 • Nabloeding en infectie. Deze risico's zijn verbonden aan iedere chirurgische ingreep. De kans op infectie is minder dan 1% en wordt drastisch verminderd door minimaal vier weken voor en na de ingreep te stoppen met roken.
 • Allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters.
 • Soms is er sprake van een gestoorde wondgenezing en/of nabloeding. Dit heeft in de meeste gevallen geen negatieve gevolgen voor het resultaat.
 • Misselijkheid na de narcose  kan voorkomen, maar is meestal goed behandelbaar met medicijnen.

Na de behandeling

 • Kunnen de borsten pijnlijk en gezwollen aanvoelen. Dit wordt geleidelijk aan minder.
 • Raden wij aan de eerste dagen geen BH te dragen. Daarna gedurende twee maanden een sportbeha van bijvoorbeeld Triumph met achtersluiting, zonder beugel.
 • Geen kracht op de borstspieren plaatsen bijvoorbeeld door tillen (boodschappen of kinderen), zware lichamelijke inspanning of armen boven het hoofd brengen.
 • Littekens zijn blijvend maar door de positie nauwelijks zichtbaar.

Het resultaat

De verbetering is direct na de operatie zichtbaar, wel is er een zwelling die nog af moet nemen. Het uiteindelijke resultaat is zichtbaar na zo’n 2 tot 3 maanden.

Aansluitend aan de operatie en de periode die daarop volgt zijn de littekens nog rood en gezwollen. Dit neemt na verloop van tijd af. Na ongeveer 1 jaar zijn er slechts nog kleine witte lijntjes zichtbaar. Het is dan wel noodzakelijk gedurende deze periode de littekens en de borsten niet blootstelt aan de zon/zonnebank zonder sunblock met beschermingsfactor 30 of hoger.
Het resultaat van een borstlift is blijvend, met uitzondering van de natuurlijke veroudering van de huid.

De behandelend arts

De borstlift wordt bij Aesthetic Beauty Clinics te allen tijde uitgevoerd door een erkend plastisch chirurg. Aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Plastische Chirurgie.

Afspraak maken

Bent u na het lezen van deze informatie geïnteresseerd in een gratis en vrijblijvend consult? Neemt u dan contact met ons op; 040 - 295 42 43 of stuur een MAIL.


Ontvang gratis een brochure over Borstlift van Kliniek Veldhoven.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.