Klinieken die Borstvergroting aanbieden in Noord-Brabant:
 

Kliniek VeldhovenPrivťkliniek voor Plastische Chirurgie Kliniek Veldhoven

Borstvergroting


Illustratie
Kerngegevens
Doelgroep: Vrouwen
Verzekering: Nee

Veel vrouwen zijn op zoek naar een kliniek voor een borstvergroting behandeling. Bij een borstvergroting gaat het vaak om het vergroten van het volume van uw borsten, de vorm, en de verhouding van de borsten met de rest van uw lichaam. Bij een borstvergroting zijn er verschillende mogelijkheden om uw wensen te realiseren. In onze kliniek zijn wij gespecialiseerd in de borstvergroting behandeling. Voor een borstvergroting zijn er verschillende soorten prothesen beschikbaar. Wij gebruiken alleen de siliconen gel prothese van het klasse A merk MENTOR.

Borstvergroting techniek

De techniek van een borstvergroting is zodanig verfijnd dat deze ingreep in een dagbehandeling kan plaatsvinden. Voor de ingreep maakt de chirurg een tekening op uw borst om de snede te markeren waardoor de prothese wordt ingebracht. Hiervoor bestaan drie mogelijkheden die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Deze worden tijdens het consult met u besproken. Bovendien heeft de chirurg voor u de optimale keuze aangeraden en besproken. De chirurg creëert bij een borstvergroting een holte waarin het implantaat wordt ingebracht. De borstvergroting neemt ongeveer een uur tot maximaal twee uur in beslag. Soms worden in het wondgebied twee drains (dunne slangetjes) aangebracht, die zijn verbonden met twee vacuümflesjes. Via de slangetjes wordt het wondvocht uit het operatiegebied afgevoerd. De drains worden meestal 1 tot 2 dagen na de behandeling verwijderd.

Bij een borstvergroting heeft u de keuze tussen ronde en anatomische siliconenprotheses. De anatomische siliconenprothese is peervormig en heeft een natuurlijk aspect. Ronde implantaten worden meestal gebruikt voor meer volume in het bovenste gedeelte van de borst.  De siliconen gel prothese kent geen allergische reacties en biedt geen verhoogde kans op borstkanker. De borstimplantaat is een zacht siliconenzakje gevuld met een dikke siliconen gel.

Deze borstprothese geeft een mooi resultaat omdat de vormbaarheid en de veerkracht overeenkomen met die van natuurlijk borstweefsel. Eigenlijk is een borstvergroting tegenwoordig veel meer een borstverfraaiing. Waarbij we aandachtig naar u luisteren en de grootte en vorm van uw borsten aanpassen aan uw wensen. U zal altijd een gesprek met onze plastisch chirurg moeten ondergaan om de juiste informatie voor uw situatie te kunnen weergeven.

Indicaties voor een borstvergroting

Indicaties borstvergroting:

 • Wanneer de borsten tijdens de puberteit te klein gebleven zijn in verhouding met de rest van het lichaam.
 • Wanneer het volume van de borsten na een zwangerschap, na een dieet of door de leeftijd erg is afgenomen.
 • Wanneer de borsten van ongelijke grootte zijn, waarbij de ene borst van normale omvang en de andere veel kleiner is.
 • Wanneer de cliënt volledig is uitgegroeid kunnen wij pas opereren. Dit is ongeveer vanaf 18 jaar.

Verdoving

Een borstvergroting vindt plaats onder algehele narcose. De cliënt krijgt een aantal verdovende middelen toegediend via een infuusnaaldje in de arm. Hierdoor raakt u buiten bewust zijn en ervaart u geen pijn meer. Pas aan het einde van de ingreep, wanneer het toedienen van de verdoving staakt, ontwaakt u weer. Bij gezonde personen is hedendaagse narcose een veilige vorm van anesthesie.

Mogelijke bijwerkingen

Bijwerkingen die meteen na de behandeling kunnen optreden zijn;

 • Nabloeding en infectie. Deze risico's zijn verbonden aan iedere chirurgische ingreep. De kans op infectie is ongeveer 1% en wordt drastisch verminderd door minimaal vier weken voor en na de ingreep te stoppen met roken.
 • Allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters. Soms is er sprake van een gestoorde wondgenezing. Dit heeft in de meeste gevallen geen negatieve gevolgen voor het resultaat. Tijdens de eerste weken na de borstvergroting zal er een kapsel ontstaan rond de implantaten, dit is een natuurlijk proces. Daarom raden we aan tijdens deze periode geen sport te beoefenen of zwaar werk te doen. In een klein aantal gevallen ontstaat er een kapselcontractuur. Dit betekent dat de kapsels teveel gaan samentrekken. Dit kan leiden tot vormveranderingen en/of pijn. Wanneer dit mocht ontstaan volstaat het om het kapsel weg te nemen en eventueel de prothesen te vervangen. Het risico op kapselcontractuur is in hoge mate afgenomen met de komst van de geruwde implantaten.
 • Misselijkheid na de narcose  kan voorkomen, maar is meestal goed behandelbaar met medicijnen.

Na de borstvergroting

 • Voelen de borsten pijnlijk en gezwollen aan.
 • Niet (actief) sporten gedurende zes weken.
 • Raden wij aan zes weken een sport BH te dragen (evt. Triumph met achtersluiting, zonder beugel).
 • Na één week kunt u weer lichte werkzaamheden hervatten.
 • Geen kracht op de borstspieren plaatsen bijvoorbeeld door tillen of zware lichamelijke inspanning.
 • Littekens zijn blijvend maar door de positie nauwelijks zichtbaar.

Het resultaat

De verbetering na een borstvergroting is direct na de operatie zichtbaar. Wel is er een zwelling die nog af verder moet nemen. Het uiteindelijke resultaat van de borstvergroting is zichtbaar na zo’n 3 tot 6 maanden. Aansluitend aan de operatie en de periode die daarop volgt zijn de littekens nog rood en gezwollen. Dit neemt na verloop van tijd af. Na ongeveer 1 jaar zijn er slechts nog kleine witte lijntjes zichtbaar. Het is dan wel noodzakelijk dat u gedurende deze periode de littekens en de borsten niet blootstelt aan de zon/zonnebank zonder sunblock met beschermingsfactor 30 of hoger. Het resultaat van een borstvergroting is blijvend, met uitzondering van de natuurlijke veroudering van de huid. Vollere borsten hebben meer de neiging te gaan hangen dan kleinere borsten.

De behandelend arts

De borstvergroting wordt bij Aesthetic Beauty Clinics te allen tijde uitgevoerd door een erkend plastisch chirurg. Deze zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Plastische Chirurgie.

Afspraak maken

Bent u na het lezen van deze informatie geïnteresseerd in een gratis en vrijblijvend consult voor de borstvergroting behandeling? Neemt u dan contact met ons op; 040 - 295 42 43 of stuur een mail.


Ontvang gratis een brochure over Borstvergroting van Kliniek Veldhoven.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.