Klinieken die Borstverkleining aanbieden in Noord-Brabant:
 

Kliniek VeldhovenPrivťkliniek voor Plastische Chirurgie Kliniek Veldhoven

Borstverkleining


Boven: snede bij een borstverkleining<br>Midden: verplaatsen van de tepel<br> Onder: hechtingen bij een borstverkleining
Boven: snede bij een borstverkleining
Midden: verplaatsen van de tepel
Onder: hechtingen bij een borstverkleining
Kerngegevens
Doelgroep: Vrouwen
Verzekering: Nee

Een borstverkleining wordt vaak uitgevoerd bij te grote borsten. Vaak brengen grote borsten psychische en/of lichamelijke problemen (rug- en nekklachten) met zich mee. Een borstverkleining behandeling of ook wel borstreductie genoemd kan hierbij een uitkomst bieden. Deze borstverkleining behandeling verloopt ongeveer volgens hetzelfde principe als bij een borstlift. Ook hier wordt de vorm van de borst gecorrigeerd en de tepel in een hogere positie geplaatst, maar ook wordt het overtollige borstweefsel weggenomen. Bij de borstverkleining is een litteken rondom het tepelhof helaas onvermijdelijk. Toch moet er in de meeste gevallen ook een hoeveelheid huid verwijderd worden. Dit kan dan alleen door een verticale incisie te maken van de tepel naar de onderzijde van de borst. Een borstverkleining is dan ook een zwaardere ingreep dan een borstlift of borstvergroting. Na een borstverkleining worden vaak drains in de wond geplaatst, waarlangs het resterende wondvocht kan wegsijpelen. De drains worden meestal 1 tot 2 dagen na de behandeling verwijderd. De littekens kunnen enkele maanden na de borstverkleining behandeling nog roodgekleurd zijn, maar ze verbleken na verloop van tijd. Aesthetic Beauty Clinics is een borstverkleining kliniek waar service en kwaliteit altijd voor op staan.

Indicaties voor een borstverkleining

  • Borstverkleining is aan te raden bij te volumineuze, te grote of te zware borsten.
  • Wanneer de cliënt volledig is uitgegroeid kunnen wij pas opereren. Dit is ongeveer vanaf 18 jaar.

Verdoving

Een borstverkleining vindt plaats onder algehele narcose. De cliënt krijgt een aantal verdovende middelen toegediend via een infuusnaaldje in de arm, vaak in combinatie met toediening van  dampvormige anesthetica via de luchtwegen. Hierdoor raakt u buiten bewust zijn en ervaart u geen pijn meer. Pas aan het einde van de ingreep, wanneer het toedienen van de verdoving staakt, ontwaakt u weer. Bij gezonde personen is hedendaagse narcose een veilige vorm van anesthesie. Echter, bij veel ingrepen zijn er andere, voor u minder belastende, mogelijkheden van anesthesie.

Mogelijke bijwerkingen

Nevenwerkingen die meteen na de behandeling kunnen optreden zijn;

  • Nabloeding en infectie. Deze risico's zijn verbonden aan iedere chirurgische ingreep. De kans op infectie is minder dan 1% en wordt drastisch verminderd door minimaal vier weken voor en na de ingreep te stoppen met roken.
  • Allergische reactie op de verdovingsvloeistoffen, desinfecteermiddelen of pleisters.
  • Soms is er sprake van een gestoorde wondgenezing en/of nabloeding. Dit heeft in de meeste gevallen geen negatieve gevolgen voor het resultaat.
  • Misselijkheid na de narcose  kan voorkomen, maar is meestal goed behandelbaar met medicijnen.

Na de behandeling

  • Kunnen de borsten pijnlijk en gezwollen aanvoelen. Dit wordt geleidelijk aan minder.
  • Raden wij aan de eerste dagen geen BH te dragen. Daarna gedurende twee maanden een sportbeha van Triumph met achtersluiting, zonder beugel.
  • Geen kracht op de borstspieren plaatsen bijvoorbeeld door tillen (boodschappen of kinderen), zware lichamelijke inspanning of armen boven het hoofd brengen.
  • Littekens zijn blijvend maar door de positie nauwelijks zichtbaar.

Het resultaat

De verbetering is direct na de operatie zichtbaar, wel is er een zwelling die nog af moet nemen. Het uiteindelijke resultaat is zichtbaar na zo’n 2 tot 3 maanden.

Aansluitend aan de operatie en de periode die daarop volgt zijn de littekens nog rood en gezwollen. Dit neemt na verloop van tijd af. Na ongeveer 1 jaar zijn er slechts nog kleine witte lijntjes zichtbaar. Het is dan wel noodzakelijk de littekens en de borsten niet blootstelt aan de zon/zonnebank zonder sunblock met beschermingsfactor 30 of hoger.

Het resultaat van een borstverkleining is blijvend, met uitzondering van de natuurlijke veroudering van de huid.

De behandelend arts

De borstverkleining wordt bij Aesthetic Beauty Clinics te allen tijde uitgevoerd door een erkend plastisch chirurg. Aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Plastische Chirurgie.

Afspraak maken

Bent u na het lezen van deze informatie geïnteresseerd in een gratis en vrijblijvend consult? Neemt u dan contact met ons op; 040 - 295 42 43 of stuur een mail.


Ontvang gratis een brochure over Borstverkleining van Kliniek Veldhoven.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.