Klinieken die Haartransplantatie - FUE-techniek aanbieden in Noord-Brabant:
 

Kliniek VeldhovenPrivťkliniek voor Plastische Chirurgie Kliniek Veldhoven

Haartransplantatie - FUE-techniek


Illustratie
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Een haartransplantatie met FUE techniek, oftewel de "Folliculaire Unit Extractie" is de nieuwste haartransplantatie techniek die momenteel voorhanden is. Haartransplantatie met FUE techniek wordt ook als eerste geadviseerd door Aesthetic Hair Clinics. Waarschijnlijk hebt u wel eens gehoord van de haartransplantatie met FUE techniek in de media. Slechts weinigen in uw omgeving hebben dan ook ervaring met een haartransplantatie via de FUE methode. Bij een haartransplantatie met FUE techniek transplanteert men de haarwortels één voor één met een speciaal minuscuul hol micronaaldje van 0,6 t/m 0,9 mm uit de achterzijde van het hoofd. Dankzij deze zeer nauwkeurige en tegelijkertijd zeer arbeidsintensieve techniek oogst de haarchirurg dus haarwortelgroepjes zonder incisie of hechtingen.

Normaal geneest de cliënt binnen 5 – 7 dagen van deze ingreep. Bij een FUE haartransplantatie wordt dus geen reep hoofdhuid meer verwijderd. Hierdoor wordt dus geen lijn of bandvormig litteken meer gemaakt zoals bij de FUT techniek. De hoofdhuid blijft gewoon intact. De haarwortels worden onder lokale verdoving elk afzonderlijk handmatig aan de achterkant en/of zijwaarts uit de haarkrans genomen. Deze wondjes genezen zeer snel en vormen uiterst kleine witte puntvormige littekentjes die normaal niet meer waarneembaar zijn.

De FUE behandeling

De behandeling gebeurt onder plaatselijke verdoving en is nagenoeg pijnloos. De behandeling vangt meestal aan met een medische wasbeurt gevolgd door het verdoven van het achterhoofd. Na 10 tot 15 minuten start het verwijderen van de folliculaire eenheden. Het ‘oogsten’ van de folliculaire eenheden duurt vaak enkele uren, uiteraard afhankelijk van het aantal benodigde transplantaten. Na het uitnemen van de haarzakjes krijgt de cliënt een uitgebreid ontbijt/lunch en is er tijd om te ontspannen. Het medische team controleert en verdeelt in de tussentijd de donor haarzakjes.

Na deze onderbreking gaat de cliënt terug naar de operatiekamer. Nadat de hoofdhuid plaatselijk is verdoofd, maakt de haarchirurg met behulp van micro naaldjes (slit techniek), minuscule gaatjes in de hoofdhuid. Hierin transplanteert hij de ‘geoogste’ grafts. De uiterste precisie waarmee de gaatjes worden gecreëerd en de nauwheid waarmee de grafts worden ingezet garanderen een volkomen natuurlijk resultaat dat met het blote oog niet te onderscheiden is van onbehandelde gebieden zonder haaruitval. Direct na de behandeling krijgt de cliënt alle informatie en de speciaal voor de haarchirurgie ontwikkelde haarproducten mee om zo een optimale genezing en hergroei te stimuleren. Om de mogelijke zwelling ter hoogte van het voorhoofd en de ogen te beperken kunnen cliënten gedurende één week manuele lymfedrainage laten uitvoeren in onze kliniek of bij een fysiotherapeut. Dit is mogelijk vanaf de 2de of 3de dag na de behandeling. Sport en fysieke inspanningen moeten, afhankelijk van de grootte van de behandeling, gedurende 1,5 tot 3 weken vermeden worden. Normaal gesproken herneemt u uw gewone sociale leven na 7 à 10 dagen. Een tweede controle volgt na ca. 7 dagen gevolgd door de 4 - 9 en 12 maanden controle om het haargroeiproces te volgen.

Het resultaat

Het eindresultaat wordt pas na 12 – 14 maanden beoordeeld en is wel degelijk afhankelijk van het specialisme en de ervaring van de behandelend haarchirurg en de vaardigheden van het medisch team. Een even belangrijke eigenschap voor een esthetisch verantwoord eindresultaat is het ontwerp en de dichtheid van de haarlijn (aantal FE/cm²).

Voordelen FUE behandeling:

  • Genezing; Zeer vlot en vrijwel pijnloos herstel.
  • Zwelling; Komt weinig voor en indien wel aanwezig, enkel mild van aard en houdt maar 5-7 dagen aan.
  • Litteken: Doordat de follikels één voor één worden verwijderd uit het donorgebied, blijven er na het genezingsproces geen (zichtbare) littekens achter.
  • Door gebruik te maken van microchirurgie met instrumenten van 0,6- 0,9 mm, kunnen wij zeker zijn dat er geen ernstige complicaties zullen optreden na een FUE haartransplantatie. Er zijn wereldwijd geen gevallen bekend waarbij een cliënt permanente schade of zware complicaties heeft overgehouden na een FUE haartransplantatie.
  • Resultaat; Een natuurlijk resultaat en levenslange groeigarantie. * Toepasbaar; Geschikt voor mannen en vrouwen.
  • De transplantatie grootte kan nauwkeurig en optimaal afgestemd worden op de behoefte van de cliënt.
  • Behandeling; De transplantaties worden poliklinisch uitgevoerd. Het betreft eerder een behandeling dan een operatie!

Nadelen FUE behandeling:

  • Tijd en kosten; FUE is zeer tijdrovend en arbeidsintensief, dit brengt hoge kosten met zich mee.
  • Tot ca. 750 a 950 grafts kan de normale haarlengte behouden blijven. In bijna alle gevallen zullen dus de haren geschoren moeten worden tot een lengte van ca. 3mm.

Afspraak maken

Bent u na het lezen van deze informatie geïnteresseerd in een gratis en vrijblijvend consult? Neemt u dan contact met ons op. U kunt ons bereiken op telefoonnummer 040 - 23 00 566 of stuur een mail.


Ontvang gratis een brochure over Haartransplantatie - FUE-techniek van Kliniek Veldhoven.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.