Klinieken die Halslift aanbieden in Noord-Brabant:
 

Kliniek VeldhovenPrivťkliniek voor Plastische Chirurgie Kliniek Veldhoven

Halslift


Boven: halslift, behandelgebied<br> Onder: techniek halslift
Boven: halslift, behandelgebied
Onder: techniek halslift
Kerngegevens
Doelgroep: Mannen en vrouwen
Verzekering: Nee

Een halslift is een geschikte ingreep wanneer de hals en het ondergedeelte van het gelaat tekenen van uitzakking vertonen. Bij de halslift worden de onderhuidse weefsels en de huid van de mondbodem, de kin, kaaklijn en de hals tot aan het borstbeen gelift. Bij een halslift en bij plastische chirurgie in het algemeen wordt altijd gestreefd naar een fraai en natuurlijk cosmetisch resultaat dat past bij de (leeftijd van) de individuele persoon. De rimpels in uw gezicht die ontstaan zijn als gevolg van de wijze waarop u bijvoorbeeld lacht of praat, zullen door een halslift niet verdwijnen.

De techniek / behandeling

De operatie vindt meestal plaats onder algehele narcose. Bij een halslift worden de sneetjes zodanig geplaatst dat deze later nauwelijks zichtbaar zijn. De sneetjes worden gelegd in de plooien voor en achter de oorschelp doorlopend in de haren.

De meeste gevallen wordt ook een sneetje net achter de kinplooi gemaakt. Bij normale haardracht zult u later nauwelijks een litteken zien. Indien u de haren omhoog kamt, zal alleen een klein litteken te zien achter de oorschelp. De huid van kaakrand en hals worden losgemaakt door de chirurg. Ook het onderhuids weefsel en de onderhuidse spieren van de hals worden losgemaakt en opgespannen, aangezien deze ook uitgezakt zijn (dit noemt men de SMAS techniek). Via het sneetje net achter de kin worden de spierbundels van de hals nog meer opgespannen en eventueel verplaatst.

Aan het eind van de operatie wordt de overtollige huid verwijderd en wordt de huid weer vastgehecht op de hierboven vermelde plaatsen. Als er teveel vet aanwezig is op bepaalde plekken wordt deze eerst met verfijnde liposculptuur verwijderd.

Na de operatie

Na afloop van een halslift wordt uw gezicht een dag met een drukverband omzwachteld. Hierna moet u een licht elastisch verband dragen tot aan de eerste controle. Over het algemeen zult u weinig last van pijn hebben. Een week na de operatie worden de hechtingen verwijderd. Het natuurlijk verouderingsproces van uw huid stopt niet door een halslift. Na de operatie zal, net als ervoor, de elasticiteit van de huid geleidelijk verloren gaan. Na de operatie kan aanzienlijke zwelling van de hals optreden. De plastisch chirurg zal medicijnen toedienen om deze zwelling zoveel mogelijk tegen te gaan. Na 1 week worden de hechtingen voor het oor verwijderd en na 2 weken worden de resterende hechtingen achter de oorschelp en achter de kinplooi verwijderd.

Bijwerkingen

  • Er zullen op diverse plaatsen blauwe plekken ontstaan.
  • In de periode vlak na de operatie is het gevoel in de huid verminderd, vooral voor en achter de oren. Dit zijn normale verschijnselen waar u zich geen zorgen over hoeft te maken.
  • In de regel kunt u op de dag na de operatie ’s avonds weer naar huis. Het grote verband zal dan nog blijven zitten.
  • Thuis mag u kleine activiteiten uitvoeren zoals lezen, schrijven enz. U mag echter geen inspannend lichamelijk werk doen en niet sporten gedurende 14 dagen.

Resultaat

Het effect van een halslift is meestal vijf tot tien jaar zichtbaar. Daarna kan eventueel een vervolgbehandeling plaatsvinden.

De behandelend arts

Een halslift wordt bij ons te allen tijde uitgevoerd door één van onze ervaren en deskundige plastisch chirurgen. Aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Plastische Chirurgie.

Afspraak maken

Bent u na het lezen van deze informatie geïnteresseerd in een gratis en vrijblijvend consult? Neemt u dan contact met ons op; telefoonnummer 040-295 42 43 of stuur een mail.


Ontvang gratis een brochure over Halslift van Kliniek Veldhoven.

Door middel van het onderstaande formulier kunt u gratis en vrijblijvend een brochure aanvragen. De brochure wordt dan zo snel mogelijk naar het ingevulde adres gestuurd.

1. Vul uw persoonsgegevens in.

De door een * gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen.

 Toevoeging 
(dd-mm-jjjj)

2. Verstuur uw informatie aanvraag.

Uw bestelling wordt vertrouwelijk behandeld en wordt door de uitgever uitsluitend doorgegeven aan de geselecteerde kliniek(en) om u te informeren.
 
 
Wegwijzer van de Medische Esthetiek
Het complete naslagwerk
 
Klinieken
Bekijk alle klinieken.
 
Specialisten
Bekijk alle specialisten.
 
Aanbiedingen
Bekijk alle aanbiedingen.
 
Redactionele artikelen
Medisch specialisten geven achtergrondinformatie over behandelingen.